NEJ..., NEJ..., NEJ...

Nejlepší sportovec okresu Olomouc 1966 - 2018

přehled vyhodnocených sportovců z řad dospělých a mládeže, nejlepších kolektivů, trenérů, sportovních objevů roku a nejlepších zdravotně postižených sportovců na Olomoucku

rok 2018


KATEGORIE DOSPĚLÍ:
    Určen vítěz, další v abecedním pořadí  :

  1. David KLAMMERT (JUDO Klub Olomouc – judo):
    reprezentant ČR, mistr ČR, opora extraligového celku JK Olomouc. Účastník světových soutěží Grand Prix ( 2- místo Praha, 3. místo Tunis, 5. místo na Masters v Číně ….
     

  2. Jakub JURKA (Dukla Olomouc – šerm kordem):
    seniorský a juniorský reprezentant ČR v šermu kordem. Vítěz celkové hodnocení Světového poháru v šermu kordem juniorů 2017/2018. Ocenění za vítězství převzal 8. prosince na galavečeru 105ti let založení šermířské federace v Paříži. Významné události se zúčastnil např. prezident MOV Thomas Bach, francouzská ministryně sportu, filmové hvězdy Alain Delon, Uma Thurmanm, Milla Jovovich a vrcholem byl živý koncert Robbieho Williemse. Jakub startoval na většině turnajů SP včetně ME a MS, v seniorech bylo největším úspěchem finále turnaje ve Vancouveru. Velkým úspěchem je vítězství na seniorském turnaji Bílý medvěd v Berlíně. Jakub je mistrem ČR juniorů v jednotlivcích i družstvech, vítěz ČP juniorů, vedoucí závodních ČP seniorů a 2x 2. místa na MČR seniorů (jednotlivci, družstva).
     

  3. Karolína MUCHOVÁ (profi tenis):
    olomoucká hráčka na sebe upozornila účastí ve finále turnaje olomouckého turnaje ITC Cup a zejména pak úspěšným vystoupením na US open, kde postoupila z kvalifikace a probojovala do 3. kola soutěže. Ve 2. kole senzačně vyřadila bývalou světovou jedničku francouzku Muguruzaovou.
     


 

KATEGORIE KOLEKTIVY DOSPĚLÝCH:      Určen vítěz, další bez pořadí :

 

  1. VK UP Olomouc – ženy – extraliga volejbal:
    volejbalové družstvo žen potřetí v řadě obhájilo 2. místo v extralize 2017/2018 a získalo i 2. místa v Českém poháru a ve finále Středoevropské ligy v Maďarsku. V letní přestávce družstvo posílilo trio hráček s reprezentačními zkušenostmi Andera Kossanyiová, Julie Kovářová a Veronika Trnková. Klub využil možnosti hrát v předkole Ligy mistryň a nyní úspěšně pokračuje v Poháru CEV CUP. Během podzimní sezóny 2018/2019 v lize tým ani jednou neprohrál a je velkým aspirantem na mistrovský titul.

 

 

 


 

KATEGORIE MLADÍ SPORTOVCI DO 21 LET:   Určen vítěz, další v abecedním pořadí:

 

  1. Barbora DIMOVOVÁ (TJ VS Litovel – kanoistika):
    juniorská a seniorská reprezentantka ČR. 4x 1. místo na MEJ v Makedonii ( sprint a klasický sjezd K1, sprint a klasický sjezd družstev K1), 2x 1. místo na MS v Muota(Švýcarsko) – sprint a klasický sjezd družstev K1, 4. a 6. místo na MS – sprint a klasický sjezd K1...V závěru roku byla vyhlášena nejlepší juniorkou ČR ve sjezdu na divoké vodě.
     

  2. Renata ZACHOVÁ (JUDO Klub Olomouc – dorostenky):
    dorostenecká a juniorská reprezentantka ČR, mistryně ČR v kategorii žen a juniorek. 2. místo na ME do 23 let (nejlepší výsledek ženy v historii ČR pro danou věkovou kategorii), 1. místo na SPJ v Polsku, 3. místo na SPJ v Praze…
     

  3. Pavel BITTNER (MAPEI MERIDA Cyklo Kaňkovský – cyklistika):
    Mimořádný talent z týmu trenéra Jiřího Kaňkovského v kategorii kadetů obsadil 1. místo v Českém poháru, kde vyhrál 5 ze 6 závodů, obsadil 2. místo v Závodě miru v Jevíčku, kde vyhrál jednu z etap. Byl členem mistrovského družstva kadetů v časovce

 

 


 

KATEGORIE  OBJEV ROKU:


 

KATEGORIE KOLEKTIVY MLÁDEŽE:   Určen vítěz, další bez určení pořadí :

  1. SK Sigma Olomouc - fotbal – kategorie U 19:
    starší dorostenci Sigmy Olomouc U 19 vybojovali 1. místo v celostátní dorostenecké lize a postup do Evropské ligy Youth league U19 (juniorská liga mistrů). Vítězně prošli dvěma podzimními koly (Maribor, Tel Aviv) a probojovali se do jarního čtvrtfinále, kde budou v Olomouci hosti francouzský velkoklub Olympic Lyon.Trenérem v 1.CDL byl Augustin Chromý, v Evropské lize vede mužstvo Tomáš Janotka.
     

  2. AK Olomouc – starší žáci - atletika:
    družstvo starších žáků vybojovalo titul mistrů ČR 2018. V rámci družstva žákovská štafeta 4x60m ve složení Kika, Sládek, Šalman, Horák zaběhla národní rekord časem 26,95 s.
     

  3. MAPEI MERIDA Cyklo Kaňkovský – kadeti – silniční cyklistika:
    družstvo kadetů ve složení Bittner,Hrdlička, Obdržálek, Vall vyhrálo posedmé v řadě titul mistrů ČR v časovce

 


 

KATEGORIE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÍ SPORTOVCI:

Dospělí:

 

Družstva:

 


 

KATEGORIE TRENÉR ROKU:


 

KATEGORIE FUNKCIONÁŘSKÁ OSOBNOST:  Ocenění vyznamenáním ČUS – Čestné uznání ČUS:

 

 


 

KATEGORIE "CENA DRAHOŠE VÁLKA":

 


 

MIMOŘÁDNÁ OCENĚNÍ:

 


Zpracoval z návrhů TJ a klubů :   Jaroslav Novák, místopředseda RS ČUS Olomouc
Nominaci na ocenění provedla organizačně – manažerská komise RS ČUS Olomouc.

 

zpět