2002-03



Valné hromady RS ČSTV, schůze VV RS ČSTV:

  • 23. 5. 2002 - 13. regionální valná hromada ČSTV okresu Olomouc:
    Ve velkém sále Domu odborových služeb v Olomouci se uskutečnila 13. RVH ČSTV okresu Olomouc, která vedle standardního programu (schválení činnosti VV a hospodaření RS za uplynulé období, schválení rozpočtu RS na rok 2002 ) byla tentokráte i volební. Končilo 4leté funkční období orgánů RS, které pracovaly podle v roce 1998 nově pojaté koncepce. Předseda RS Jaroslav Novák provedl vyhodnocení „PROGRAMU RS ČSTV Olomouc na roky 1998 až 2002“ a mohl konstatovat, že převážnou většinu námětů se podařilo splnit a že činnost ČSTV v regionu je na solidní úrovni a spolek je konsolidovaným a důvěryhodným partnerem pro spolupracující subjekty. Za proběhlé období se v regionu podařilo zrealizovat řadu významných investičních akcí – z těch největších např. výstavba a rekonstrukce tribun na fotbalovém stadionu Sigmy Olomouc, výstavba umělé polytanové dráhy a tribuny na atletickém stadionu Lokomotivy Olomouc, velké opravy po povodních 1997 v areálech Lodních sportů Olomouc, ČLTK Olomouc, házenkářské haly DHK Zory Olomouc, dlouho očekávaná rekonstrukce ledové plochy na ZS ve Šternberku, rekonstrukce povrchu na hřištích házené v Uničově a ve Velké Bystřici. V regionu vyrostly nové školní tělocvičny v Hlubočkách, v Litovli, v Olomouci na Stavebním učilišti a v Hodolanech. Ještě v tomto roce probíhá výrazná modernizace fotbalového areálu 1.HFK Olomouc v Holici a výstavba sportovního areálu v Olomouci – Lazcích s mistrovským baseballovým hřištěm. RS tradičně podporuje významné sportovní akce v regionu, samo pak je každoročně iniciátorem a pořadatel vyhlašování nejlepších sportovců a kolektivů okresu, které má již tradici 36 ročníků od roku 1966. V návaznosti na Program ČSTV do roku 2006 a obdobný materiál, který zpracovalo Olomoucké krajské sdružení ČSTV, byly nastíněny i programové náměty a cíle pro olomoucký region, které budou konkretizovány do vlastního programu.
    Za překvapivě dobré účasti delegátů z TJ a SK a z okresních sportovních svazů byly zvoleny nové orgány RS ČSTV - výkonný výbor a dozorčí rada. Předsedou RS byl i na další období zvolen Jaroslav Novák, novým předsedou dozorčí rady pak ing. Miroslav Inderka z Uničova

    Usnesení 13. RVH ČSTV okresu Olomouc

    13. RVH ČSTV okresu Olomouc, konaná dne 23.5.2002 v Olomouci ve velkém sále Domu odborových služeb, Palackého 21:

    A. VZALA NA VĚDOMÍ:
    a) Kontrolu plnění usnesení 12.RVH ČSTV okresu Olomouc ze dne 24.5:2001
    b) Zprávu Dozorčí rady RS ČSTV Olomouc
    c) Zprávu mandátové komise 13.RVH ČSTV okresu Olomouc ze dne 23.5.2002
    d) Informace předsedy RS ČSTV o průběhu a závěrech 14.VH ČSTV a o plnění Programu ČSTV za roky 1998 až 2002.
    e) Informaci o hlavních směrech činnosti ČSTV v období 2002 až 2006.

    B. SCHVÁLILA:
    a) Zprávu o činnosti VV RS ČSTV Olomouc od 12.RVH ČSTV okresu Olomouc dne 24.5.2001 do 22.5.2002 a vyhodnocení plnění Programu RS ČSTV Olomouc za období 1998 až 2002.
    b) Zprávu o hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2001.
    c) Rozpočet RS ČSTV Olomouc na rok 2002.
    d) Platnost stávajících kritérií pro dělení prostředků ze státních zdrojů a prostředků z vlastních zdrojů ČSTV pro další volební období.
    e) Podporu aktivit dětí a mládeže v členských subjektech RS ČSTV Olomouc formou vyplacení příspěvku na každého člena kategorie mládeže dle propočtu HK RS ČSTV Olomouc.

    C. ZVOLILA ORGÁNY RS ČSTV OLOMOUC NA OBDOBÍ 2002 – 2006:
    a) Předsedu RS ČSTV Olomouc: Jaroslav NOVÁK
    b) Výkonný výbor RS ČSTV Olomouc: Ing. Jaroslav ŠVÉBIŠ
    Mgr. Miroslav HRABAL
    Jaroslav ŠOLC
    Ing. Josef SKOPAL
    c) Dozorčí radu RS ČSTV Olomouc: Ing. Miroslav INDERKA
    PaedDr. Lubomír DVOŘÁK
    RNDr. Jan TRÁVNÍČEK
    D. POVĚŘILA:
    Předsedu RS ČSTV a VV RS ČSTV účastí na 1.VH OLKS ČSTV, konané dne 3.6.2002 v Olomouci.

    E. ULOŽILA: - Výkonnému výboru RS ČSTV Olomouc:
    a) Provést rozpis finančních příspěvků z vlastních zdrojů ČSTV na činnost TJ/SK na rok 2002 dle platných kritérií. Termín: do 20.6.2002 Odpovídá: HK – předseda
    b) Provést rozpis finančních prostředků ze státních zdrojů na provoz a údržbu TVZ na rok 2002 dle platných kritérií. Termín: do 20.6.2002 Odpovídá: Komise TVZ-předseda
    c) Zpřesnit programové zaměření RS ČSTV Olomouc na roky 2002 až 2006 a zabezpečit jeho postupnou realizaci a kontrolu v plánech práce VV RS ČSTV ve volebním období.
    Termín: do 30.9.2002 Odpovídá: předseda RS ČSTV
    d) Vyhodnotit diskusi, projednat připomínky a náměty a vhodných využít pro další činnost.
    Termín: do 20.6.2002 Odpovídá: VV RS – předseda RS

    F. DOPORUČUJE: - tělovýchovným jednotám a sportovním klubům:
    Věnovat pozornost dořešení majetkových záležitostí v jednotách a klubech vůči ČSTV dokončením delimitace majetku a následné aktualizaci a objektivizaci pasportu tělovýchovných zařízení v jejich vlastnictví pro možné využití při jednání s orgány státní správy na úrovni kraje a republiky. Termín: do 31.12.2002 Odpovídají: předsedové TJ/SK

  • 1. schůze VV RS ČSTV - 13. 6. 2002 v Olomouci: Na své první schůzi VV RS zhodnotil průběh a závěry 13.RVH okresu Olomouc a mohl konstatovat, že pečlivá příprava ekonomických i organizačních materiálů pro delegáty se odrazila na hladkém průběhu jednání. Na dobré úrovni byly hlavní referáty předsedy RS J.Nováka i předsedy ekonomické komise ing.Skopala, celkové úrovni RVH přispěla i účast místopředsedy ČSTV Vl. Šimíčka. Rovněž volební část RVH proběhla bez problémů a nebylo třeba více kolové volby.
    Dále projednal VV RS návrh na ustavení komisí a úseků jako svých poradních orgánů – byly ustaveny komise hospodářská ( předseda ing.Skopal), údržby TVZ (předseda ing.Švébiš), organizačně-manažerská (předseda mgr. Hrabal) a úsek pro styk se státní a veřejnou správou (předseda J.Šolc). V dalším programu byla projednána 1.verze návrhů na rozdělení příspěvků na činnost a na provoz a údržbu TVZ. Po připomínkách bylo definitivní schválení odloženo na červencovou schůzi VV. V závěru schůze byl schválen plán práce VV RS na 2.pololetí 2002 a podány aktuální informace mj. ze schůzí VV ČSTV, přípravě 6.letní speciální olympiády v Olomouci apod.

  • 2. schůze VV RS ČSTV – 11. 7. 2002 v Uničově: Druhá schůze VV RS se konala jako výjezdní v Uničově v prostorách TJ UNEX Uničov. Schůze byla rozšířená o účast členů dozorčí rady, komisí VV a pracovníků sekretariátu. Předsedou DR byl v úvodu schůze zvolen ing.Miroslav Inderka. Hlavními body jednání bylo schválení rozpisů příspěvků z vlastních zdrojů ČSTV na činnost TJ/SK pro rok 2002 a příspěvků ze státních zdrojů na provoz a údržbu TVZ v jednotách a klubech na rok 2002. Po zapracování připomínek z 1. schůze VV byly oba materiály schváleny a současně bylo uloženo informovat TJ a SK o výši poskytnutých příspěvků a zaslat na účty subjektů zálohy ve výši 50% přidělených částek na činnost, u příspěvků do výše 4.000,- Kč pak zaslat částku jednorázově.

  • 3. schůze VV RS ČSTV - 12. 9. 2002 v Olomouci: Třetí schůze VVRS, konaná po srpnové prázdninové přestávce, schválila informaci o čerpání rozpočtu RS ČSTV Olomouc za první pololetí 2002. VV mohl konstatovat, že hospodaření probíhá uvážlivě a bez mimořádných výkyvů. Dotace od ČSTV na činnost i údržbu chodí pravidelně a dle splátkového kalendáře. K termínu schůze je činnost TJ vydotována na 68 %, údržba je pak čerpána na 58 % ročního plánu. Dále VV schválil rozdělení příspěvku na program Sportuj s námi ve výši 67 tis. Kč a mimořádné příspěvky z rezervního fondu na podporu sportovních akcí v regionu v celkové výši 57 tis. Kč. Byla rovněž schválena mimořádná dotace pro Okresní svaz ledního hokeje ve výši 50 tis. Kč na pronájem ledové plochy pro Okresní přebor v hokeji 2002/2003. VV RS dále schválil finanční podporu ve výši 30 tis. na povodňovou pomoc pro TJ Bavorovice v okrese České Budějovice, která byla na účet TJ zaslána bezprostředně po povodních v srpnu 2002. Předsedové komisí informovali mj. o jednání s primátorem Olomouce M.Tesaříkem o možné spolupráci při řešení havárie topení na loděnici LS Olomouc, o přípravách vyhlášení 37. ročníku NEJ..2002, o přípravě internetové stránky RS ČSTV, bylo schváleno doplnění a modernizace výpočetní techniky sekretariátu RS, o vyhlášení krajských grantů pro oblast volného času a byly přijaty dva nové subjekty – SK Dolany-Véska a Agentura GARDE Calcio Olomouc.

  • 4. schůze VV RS ČSTV - 25. 10. 2002 v Olomouci: VV RS byl aktuelně informován o situaci na MŠMTV po nástupu nové ministryně P.Buzkové a personální výměně náměstka ing. Malého za ing. Karla Hrdého. Další aktuelní informace se týkaly povodňových škod na majetku ČSTV, které jsou odhadnuty na 800 mil.Kč a s tím souvisejícími kroky investiční rady ČSTV, postupu výstavby haly SAZKY v Praze, o východiscích rozpočtu ČSTV na rok 2003, kdy ve vlastních zdrojích (zejména SAZKA) se očekává nárůst o cca 20 mil.Kč, ve státních zdrojích je signalizován propad u investičních prostředků o cca 1/3 proti roku 2002. Předseda RS J.Novák podal informace z komise mládeže a tělovýchovy Rady Olomouckého kraje – byl zveřejněn grantový Program č. 6 – Rozvoj nabídek pro volný čas. Ve výběrové komisi jsou za TV prostředí mgr. Fryčák, doc. Tomajko a mgr. Brož, termín předložení projektů je 18.11.2002. Dále komise vyhodnotila GALA SHOW 2002 (5.9. v Olomouci ) jako úspěšnou a má zájem na tento podnik navázat i v dalších letech v režii Olomouckého kraje. Dále VV RS projednal žádosti TJ/SK o mimořádné příspěvky – schválil žádost TJ Tatran Litovel o předčasný příspěvek 100 tis. Kč, neschválil žádost HC TJ Šternberk o zařazení opravy střechy na ZS Šternberk do investičního programu ČSTV (doporučeno řešit formou grantu na kraji), schválil příspěvky z RF RS ČSRTV na sportovní akce v regionu ve výši 16 tis. Kč, schválil materiál, zabezpečující materiální nároky členů volených orgánů RS ČSTV Olomouc na funkční období.

  • 5. schůze VV RS ČSTV - 21. 11. 2002 v Olomouci: V programu páté schůze byl VV RS informován o čerpání rozpočtu RS ČSTV za 3 čtvrtletí roku 2002 – i nadále možno konstatovat, že přísun prostředků je pravidelný a čerpání rovněž bez výkyvů a v souladu se schváleným rozpočtem. VV RS vzal na vědomí materiál k přípravě statistického šetření členské základny TJ/SK za rok 2002, který zahrnuje i aktualizaci adresářů sdružených subjektů a objektivizaci pasportu TVZ. Dále bylo schváleno vyhlášení 37. ročníku NEJ.. 2002 – ocenění nejlepších sportovců a kolektivů okresu Olomouc za uplynulý rok včetně organizačního a ekonomického zajištění. VV RS projednal a přijal materiál „PROGRAM ČSTV na roky 2002 až 2006 – záměry pro region okresu Olomouc“ a doporučil jeho vydání a prezentaci formou brožury. Současně bylo doporučeno VV a komisím, aby materiálu využily pro své programy v průběhu stávajícího funkčního období. Aktuelně byl VV RS informován o připravených kontrolách DR RS v TJ a SK, zaměřených na čerpání státních prostředků na provoz a údržbu TVZ, o přidělení M ČR v atletice mužů a žen v roce 2003 do Olomouce, o listopadovém jednání VV ČSTV (např. hala SAZKY, nová verze investičního programu ČSTV na rok 2003, závěry z kontroly revizní komise mj. v okrese Olomouc – postih 29,2 tis. Kč pro rok 2003 za nesprávně použité státní prostředky, obnova HW a SW pro regionální sdružení po VH ČSTV 2003). Byl schválen mimořádný příspěvek na opravy havárie topení na loděnici TJ LS Olomouc – z prostředků rezervy na údržbu bude poskytnuto 100 tis. Kč, z RF RS dle odst. 1 Statutu.. pak částka 100 tis. Kč, na řešení bude využito i řádně plánované částky 140 tis. Kč dle plánu údržby 2002. V závěru byl přijat nový subjekt do RS ČSTV Olomouc – Atletický klub Šternberk.

  • 6. schůze VV RS ČSTV - 12. 12. 2002 v Olomouci ( rozšířená o členy komisí a pracovníky aparátu): VV RS projednal informaci o čerpání státního příspěvku na provoz a údržbu TVZ v TJ a SK za rok 2002. Bylo konstatováno, že přidělená částka byla beze zbytku vyčerpána a uloženo hlavnímu ekonomovi RS ČSTV provést vyúčtování dle požadavků EO ČSTV Praha. Dále byl VV informován o proběhlých kontrolách čerpání státních prostředků v TJ a SK Dlouhá Loučka, LS Olomouc, Slatinice, Králová a SKI klub Olomouc. Byl schválen plán práce VV RS na 1.pololetí 2003 a podána informace z porady okresů s vedením ČSTV v Praze (mj.finanční záležitosti roku 2002 a 2003, výstavba haly SAZKY..). VV RS ČSTV schválil udělování Ceny Drahoše Válka v rámci tradičního vyhlašování NEJ.. a mimořádný návratný časově omezený finanční příspěvek pro SKI klub Olomouc. Všichni členové orgánů RS ČSTV obdrželi drobné upomínkové dárky a schůze pokračovala volnou besedou s občerstvením.

  • 7. schůze VV RS ČSTV - 16. 1. 2003 v Olomouci: Na první schůzi v roce 2003 bylo projednáno a schváleno rozpočtové provizorium na 1. pololetí roku 2003, které zabezpečuje řádný chod sekretariátu RS ČSTV a běžnou činnost do regionální valné hromady. Byly schváleny platové úpravy pro pracovníky aparátu ve výši 7% s předpokladem, že budou dodrženy platné mzdové zásady v návaznosti na finanční prostředky, přidělované VH ČSTV. Obdobně byly navýšeny i další položky rozpočtu RS např. výkony spojů (poštovné a telefony). Dále byl VV RS informován o přípravě slavnostního vyhlášení nejlepších sportovců a kolektivů za rok 2002, které se uskuteční 24. 1. 2003 v reprezentačních prostorách olomoucké radnice. Byly projednány závěry z kontroly účetnictví RS ČSTV, kterou provedla RK ČSTV a rozhodnuto o předepsání finančního postihu na TJ a SK dle jejich podílu na vzniku chybných položek. Byla podána informace z porady Svmor. regionu (bilance zdrojů rozpočtu ČSTV na rok 2003 počítá s cca 10% nárůstem u vlastních zdrojů - SAZKA, mírným inflačním nárůstem u státních zdrojů na údržbu, ale i větším propadem u investičních prostředků. V roce 2003 se počítá s obnovou počítačového vybavení regionálních kanceláří z centrálních prostředků ČSTV a bude pracováno na aktualizaci pasportu TVZ s termínem dokončení ke 31.12.2003. Po skončení schůze se členové VV a RD RS společně zúčastnili volejbalového utkání žen Poháru CEV mezi SK UP Olomouc a Stal Mielec (Polsko).

 

  • 8. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 13. února 2003: Hlavním bodem programu 8. schůze VV RS bylo projednání zprávy o hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2002, kterou z podrobných písemných materiálů uvedl a komentoval předseda HK ing.Josef Skopal. Oblast plánovaných příjmů (zdrojů rozpočtu) byla beze zbytku naplněna, příspěvky z ČSTV byly na účet RS poskytovány dle splátkového kalendáře a byly k dispozici v běžném roce. Ve výdajové části rozpočtu bylo hospodařeno uvážlivě a rovněž v souladu se schváleným rozpočtem. Drobná přečerpání některých položek jsou zanedbatelná a jsou kryta úsporami dalších položek rozpočtu. V souladu s plánem byly čerpány mzdové prostředky vč. odvodů pojistného za zaměstnance. Rezervní fond RS, plánovaný ve výši 700 tis. Kč byl čerpán částkou 381 tis. Kč, tedy s úsporou cca 319 tis. Kč.  O 31 tis. Kč byly přečerpány příspěvky  pro TJ/SK  na údržbu TVZ - úhrada byla provedena v provozního účtu RS. Celkový výsledek hospodaření RS za rok 2002 skončil schodkem 112 tis. Kč proti plánovanému schodku 469 tis. Kč - t.zn., že částku uspořenou částku cca 350 tis. Kč je možno použít do zdrojů rozpočtu roku 2003.  VV RS ČSTV uložil hospodářské komisi předložit zprávu o hospodaření za rok 2002 ke schválení RVH ČSTV okresu Olomouc v květnu 2003. Dále byl VV RS informován o průběhu slavnostního vyhlášení 37. ročníku NEJ..2002 - akce měla velice pozitivní ohlas a vyznačovala se příjemnou a přátelskou atmosférou v historických prostorách olomoucké radnice. Předseda RS Jar. Novák dále informoval o průběžném stavu statistického šetření v TJ/SK za rok 2002 - v průběhu roku ukončily činnost 3 subjekty - Soft-baseball Olomouc(sloučil se s SK Sigma Olomouc), Hokej.klub Povel ( sloučil se IHC Analfabets) a SK Olomouc Eagles (zánik klubu). Členská základna mírně vzrostla proti roku 2002, počet jednot se zvýšil o 1. VV RS ČSTV projednal žádosti TJ a SK o mimořádné příspěvky z RF, bylo vyhověno TJ Tatran Litovel předčasným čerpáním příspěvku do výše 100 tis. Kč, dále AK Olomouc částkami 5 tis. Kč na VC Olomouce a 10 tis. Kč na MČR mužů a žen na dráze. K doplnění a upřesnění byly vráceny žádosti MABU-BO karate Olomouc a TJ MILO Olomouc.  Bylo schváleno udělení čestného uznání pro Jiřího Jíšu z Billard clubu Olomouc k životnímu výročí. V aktuelních informacích byli členové VV informováni o 2.ročníku vyhlášení nejlepších sportovců Olomouckého kraje dne 4.2.2003 v Prostějově a byla podána informace z porady Svmor.regionu dne 28.1.2003 ve Zlatých Horách (m.j. potvrzen termín VH ČSTV dne 5.4.2003 v Nymburku, zavádí se písemná zpráva o činnosti, kterou bude možno využít jako výroční zprávu pro grantové programy, ekonomické informace budou zveřejněny před VH na EXTRANETU se zvláštním přístupovým kódem pro okresy, bude zpracován metodický návod na vyplňování pasportizačních karet).

 

  • 9. schůze VV RS ČSTV Olomouc  -  20. března 2003: Úvodem 9. schůze VV RS ČSTV podal  předseda RS Jar. Novák  informace z porady vedení ČSTV s představiteli okresů a regionů, která se konala dne 17.3.2003 v Praze na Strahově již tradičně krátce před termínem 15. VH ČSTV (5.4.2003 v Nymburku). Předseda ČSTV ing. Srb uvedl a komentoval materiály pro delegáty VH. Hlavní pozornost byla věnována ekonomickým informacím a to zdrojům rozpočtu ČSTV, kde může být spokojenost s navýšením vlastních zdrojů ČSTV, naopak státní zdroje v důležité položce Údržba TVZ vykazují snížení o 5 mil.Kč proti roku 2002. Rovněž investiční prostředky na akce z programů ČSTV nebudou v potřebném objemu. Vlastní rozpočet ČSTV předpokládá mírnou valorizaci příspěvků pro krajská sdružení, dále vyčleňuje 2 mil. Kč pro svazy na úhradu účetních služeb a 2 mil. Kč na zajištění pasportizace TVZ. Dále budou vyčleněny prostředky na obnovu výpočetní techniky v regionálních sdruženích. Veškeré ekonomické informace budou nově uváděny na EXTRANETOVÉ stránce ČSTV, ke které dostaly regiony přístupový kód. Dále byly podány aktuelní informace k výstavbě haly SAZKY, kde vedle probíhající výstavby pokračují jednání o budoucím vlastníkovi haly a jejím provozovateli. V návaznosti na tyto informace rozhodl VV RS ČSTV o svolání 14. regionální valné hromady ČSTV Olomouc na pondělí 28. dubna 2003 od 15,30 hodin do velkého zasedacího sálu Domu odborových služeb v Olomouci, Palackého 21. Program RVH bude standardní s hlavními body - zprávou VV o činnosti od poslední RVH, schválení hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2002 a schválení rozpočtu na rok 2003. VV RS byl informován o ukončení statistického šetření členské základny v TJ/SK za rok 2002 - podařilo se provést opravy téměř všech chybných RČ, kompletně byl aktualizován adresář TJ a SK a bylo instalováno dalších cca 20 programů IS j TJ a SK (dle odhadu již IS využívá v okrese na 90 subjektů). Dále bylo schváleno závěrečné vyúčtování akce NEJ..2002. VV RS byl dále informován o ustavení komise sportu a tělovýchovy ve městě Olomouci, která již m.j. projednala granty z rozpočtu města Olomouce 2003 na podporu sportu a tělovýchovy a předložila je ke schválení zastupitelstvu města ( složení komise na internetové stránce města Olomouce). Dále byly projednány a schváleny mimořádné příspěvky z rezervního fondu RS ČSTV pro TJ Milo Olomouc, Agenturu 64 Grygov a Duklu Olomouc a návrhy na tělovýchovná vyznamenání atletických  funkcionářů - medaile ČSTV pro Hynka Tunyse  a ing. Bohuše Šimáčka a čestné uznání ČSTV pro dr. Radko Zavřela.

 

  • 10. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 11. dubna 2003: Předseda RS ČSTV Jaroslav Novák podal VV podrobné informace o průběhu a závěrech 15. VH ČSTV v Nymburku dne 5. 4. 2003. Z hlavního referátu ing. Srba i dalších příspěvků zazněla kritika na spolupráci s MŠMTV  po loňských parlamentních volbách. To vede k úvahám o zřízení samostatného ministerstva nebo vládního výboru pro sport a tělovýchovu. Za úspěch roku 2002 lze považovat vyřešení letitého problému institutu trvalého užívání. V oblasti financování došlo k nárůstu vlastních zdrojů ČSTV (SAZKA, společnosti ČSTV), u státních zdrojů je příspěvek na údržbu o 5 mil.Kč nižší proti roku 2002, nižší jsou i investice ČSTV a navýšení o 90 mil. Kč Parlamentem ČR nebylo pro ČSTV přínosem, neboť nebyly brány v úvahu požadavky plánu investic ČSTV. Delegáti byli i podrobně informováni o výstavbě Arény SAZKA v Praze - Libni a dostali ujištění, že její financování nebude mít dopad na zdroje pro ČSTV. V dalším průběhu 10.schůze VV byla provedena kompletní příprava 14. RVH ČSTV, která se uskuteční 28.4.2003 od 15,30 hodin ve velkém sále DOS Olomouc, Palackého 21. VV dále schválil mimořádné příspěvky z RF pro subjekty RS - MABU-DO Olomouc, HC Olomouc, Tatran Litovel, TJ UNEX Uničov , SK VTT Olomouc, Jachetní klub Olomouc a RS atletiky Olomouc v celkové výši 43 tis. Kč. VV byl informován o poděkování HC TJ Šternberk za spolupráci a podporu  v hokejové sezóně 2002-2003. V závěru schůze byli členové VV RS seznámeni se zprávou DR RS o kontrole hospodaření RS ČSTV za rok 2002.

 

  • 14. RVH ČSTV okresu Olomouc - 28. dubna 2003 - DOS Olomouc: Ve velkém sále Domu odborových služeb v Olomouci se uskutečnila 14. regionální valná hromada ČSTV okresu Olomouc. VH měla tentokráte standardní program - schvalovala činnost VV RS ČSTV Olomouc od minulé volební  valné hromady, hospodaření RS ČSTV  Olomouc za rok 2002 a rozpočet RS ČSTV Olomouc na rok 2003. Zpráva VV, kterou přednesl předseda RS Jaroslav Novák, mohla konstatovat, že rok 2002 byl po ekonomické stránce úspěšný, podařilo se i úspěšně zahájit činnost odborných komisí nově zvoleného VV RS. Za pozitiva roku 2002 je možno považovat ustavení a úspěšné zahájení činnosti Komise pro sport, tělovýchovu a volný čas při Magistrátu města Olomouce pod vedením Mgr. Marty Vláčilové a postavení, aktivaci a pravidelnou aktualizaci vlastní internetové stránky RS ČSTV Olomouc. Pokračovala i podpora řady regionálních sportovních akcí, již po 37. byli vyhlášeni nejlepších sportovci a kolektivy regionu. Investiční oblast byla tentokráte bez příspěvku ČSTV, podařilo se ale získat investiční prostředky z jiných zdrojů ( např. tělocvična ve Slavoníně z Magistrátu města Olomouce, atletický stadionu v Olomouci rovněž od Magistrátu a Olomouckého kraje).Jednoty a kluby byly vyzvány k součinnosti při aktualizaci pasportu tělovýchovných zařízení, která bude probíhat v roce 2003. V diskusi vystoupil i host jednání a delegát VV ČSTV - místopředseda ČSTV p.Vladimír Šimíček.

 

  • Usnesení 14. RVH ČSTV okresu Olomouc
     

    Regionální valná hromada  Českého svazu tělesné výchovy okresu Olomouc, konaná dne 28. dubna 2003 v Olomouci:

    A)  BERE  NA  VĚDOMÍ :

    1.      Kontrolu plnění usnesení 13. regionální valné hromady ČSTV okresu Olomouc, konané dne 23. května 2002

    2.      Zprávu mandátové komise 14.RVH  ČSTV  okresu Olomouc ze dne 28. dubna 2003 

    3.      Informace předsedy RS ČSTV Olomouc o aktuelní situaci v ČSTV a o průběhu a závěrech 15. valné hromady ČSTV, konané 5. dubna 2003 v Nymburce.

    4.      Informaci o průběžném plnění „Programu RS ČSTV Olomouc na roky 2002 až 2006"

    5.      Zprávu Dozorčí rady RS ČSTV Olomouc.

    B)  SCHVALUJE  :

    1.        Zprávu o činnosti Výkonného výboru RS ČSTV Olomouc  od 13. regionální valné hromady ČSTV okresu Olomouc dne 23. 5. 2002 do 27. 4. 2003, přednesenou předsedou RS ČSTV Olomouc.

    2.        Zprávu o hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2002.

    3.        Rozpočet RS ČSTV Olomouc na rok 2003.

     

    C)  UKLÁDÁ  : -  Výkonnému výboru  RS ČSTV Olomouc:

     

    1.      Provést rozpis finančních příspěvků na činnost TJ/SK na rok 2003 dle platných kritérií. Termín:  do 25. 5. 2003  Odpovídá: HK - ing. J.Skopal

    2.    Provést rozpis finančních příspěvků na provoz a údržbu TVZ v TJ/SK pro rok 2003 dle platných kritérií. Termín:  do 25.5. 2003  Odpovídá:komise TVZ - ing.Švébiš

    3.     V návaznosti na vyhlášení grantového programu Olomouckého kraje pro rok 2003 zajistit systém účasti subjektů ČSTV (buď zastřešující organizace nebo samostatné subjekty ČSTV) a poradenskou činnosti při zpracování projektů. Termín: po vyhlášení programů Olomouckým krajem  Odpovídá : VV RS ČSTV Olomouc - předseda RS ČSTV

    4.     Vyhodnotit diskusi na 14. RVH ČSTV okresu Olomouc, projednat připomínky a náměty a vhodných  využít pro další činnost. Termín:  do 25. 5. 2003  Odpovídá: předseda RS ČSTV Olomouc

           D)  DOPORUČUJE :   -  tělovýchovným jednotám a sportovním klubům:

Pokračovat a dořešit majetkové záležitosti jednotlivých TJ/SK  vůči ČSTV ( delimitace majetku ) a vůči státu ČR ( institut trvalého užívání). Aktualizovat a objektivizovat pasport TVZ v návaznosti na vyhlášené podmínky a pokyny ČSTV a ve spolupráci s odbornými pracovníky RS ČSTV Olomouc. Odpovídají : - předsedové  TJ / SK okresu Olomouc  Termín:  -  31. 12. 2003

  • 11. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 15. 5. 2003:  Na své 11. schůzi VV RS vyhodnotil průběh a závěry 14. RVH ČSTV okresu Olomouc, konané dne 28.4.2003. Mohl konstatovat, že průběh RVH byl bezproblémový, materiály pro delegáty VH byly řádně připraveny a kvalifikovaně komentovány. VH proto jednomyslně schválila hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2002 a rozpočet na rok 2003. VV RS ČSTV projednal a uzavřel náměty delegátů z diskuse a uložil předsedovi RS informovat o tom delegáty VH a náměty přenést na patřičné instituce Mg města Olomouce.  Dále VV RS projednal 1. verzi rozpisu příspěvků na činnost TJ/SK a na provoz a údržbu TVZ pro rok 2003. Po věcné diskusi bylo rozhodnuto dopracovat oba písemné materiály a schválit na mimořádné schůzi VV RS v termínu do 25.5.2003. V této souvislosti bylo doporučeno posílit komisi TVZ o další spolupracovníky. VV RS byl dále informován o jednáních  Komise pro sport, tělovýchovu a volný čas Rady Mg města Olomouce, o aktuelních informacích z jednání VV ČSTV a jednání předsedy RS ČSTV ve Velké Bystřici z souvislosti s připravovanou výstavbou sportovní haly. Byla schválena podpora pro FBS Olomouc v souvislosti s přípravou školní florbalové ligy.

 

  • 12. mimořádná schůze VV RS ČSTV - 23. 5. 2003:  VV RS ČSTV se sešel na mimořádné schůzi k projednání rozpisu finančních příspěvků na činnost TJ a SK a finančních příspěvků na údržbu a provoz TVZ v TJ a SK na rok 2003.  Po připomínkách a diskusi na 11. schůzi VV byly komisemi zpracovány a doplněny podkladové materiály a návrhy rozpisů. Na činnost byly stanoveny dle počtu členů TJ/SK minimální částky příspěvků v rozpětí od 2 do 4 tis. Kč. Takto rozepsané částky představují pro TJ a SK zvýšení příspěvků o 71.500,- Kč  Na základě usnesení 12. RVH  ČSTV (2001) byly jednotám a klubům, které se 2x po sobě bez omluvy nezúčastnily RVH, kráceny vypočtené příspěvky o 20%. Kráceno bylo celkem 40.560,- Kč. Rozdíl ve výši 30.940,- Kč bude uhrazen z RF RS ČSTV. U příspěvků na údržbu a provoz TVZ bylo rozděleno celkem 2.150.000,- Kč, byla ponechána rezerva 267.000,- Kč na nepředvídané havarijní stavy.  V závěru schůze informoval mgr. Hrabal o jednání krajského zastupitelstva Olomouckého kraje, které mj. rozdělovalo finanční rezervu roku 2002 ve výši cca 40 mil. Kč. Částku 1,3 mil.Kč přidělilo pro AK Olomouc na nový povrch atletické haly a dále příspěvek cca 6,5 mil.Kč na výstavbu fotbalového hřiště s umělým trávníkem 3.generace v areálu SK Sigma Olomouc. Nerozdělena zůstala ještě rezerva cca 7 mil. Kč, VV RS bude iniciovat jednání s představiteli kraje o získání příspěvku na posílení údržby TVZ.

     

  • 13. schůze VV RS ČSTV - 26.6.2003 v Uničově:
    Schůze se konala jako výjezdní v TJ UNEX Uničov. Hlavními body schůze byla příprava aktualizace pasportu TVZ v TJ a SK a příprava plánu investiční výstavby ČSTV na rok 2005.
    Výkonný výbor byl seznámen s vydanými zásadami pasportizace a připravil postup v olomouckém okrese, kde bude probíhat ve střediscích. Aktuální výpisy z LV zajistí na Katastrálním úřadě RS ČSTV. Na vlastní pasportizaci budou pracovat smluvní pracovníci. V rámci akce bude v TJ/SK projednáno i urychlení a dokončení delimitace majetku ČSTV, které probíhá pomalu a za malé aktivity a zájmu jednot a klubů.
    Dále se VV zabýval přípravou plánu investic ČSTV na rok 2005. Byly prodiskutovány neuplatněné akce z minulého období a zvažovány náměty na zařazení nových akcí. Bylo doporučeno informovat subjekty a možnostech a podmínkách investičních příspěvků ČSTV. Požadavky nutno předložit na RS ČSTV do konce srpna 2003.
    Závěrem bylo schváleno udělení medaile ČSTV pro dr. Ladislava Nicka k životnímu výročí a poskytnutí mimořádného příspěvku z RF RS ČSTV pro Ragby klub Olomouc k výročí 50 let trvání klubu. VV RS vzal na vědomí ukončení přidruženého členství v RS ČSTV Olomouc subjektu HANDBALL 2000.



  • 14. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 21.8.2003 - výjezdní v klubovně GOLF CLUBU Olomouc v Dolanech - Vésce:
    Členové VV RS byli informováni o historii a současné činnosti GC Olomouc, prohlédli si areál a absolvovali krátkou ukázku a výuku hry s profi-trenérem M.Laimarem. V dalším programu schůze pak schválili zápis ze 13. schůze a provedli kontrolu plnění úkolů a usnesení. Zabývali se přípravou aktualizace pasportu TVZ a schválili další kroky a postup vlastní pasportizace. Jako první budou zkušebně aktualizovány pasporty v TJ UNEX Uničov, TJ Lokomotiva Olomouc a SKI klubu Olomouc a následně pak dle připraveného programu. Dále VV RS stanovil termín sestavení Investičního plánu ČSTV na rok 2005 a schválil odeslání dopisu s žádostí o zvýšení příspěvku pro TJ Tatran Litovel v plánu investic roku 2004. Byly schváleny mimořádné příspěvky z RF RS pro sdružené subjekty v celkové výši 35 tis. Kč a schváleno přijetí nových subjektů do RS ČSTV Olomouc - Šachového klubu SIGMIA Olomouc a Teakwon-DO ITF Raptor Olomouc



  • 15. mimořádná schůze VV RS ČSTV Olomouc - 8. 9. 2003:
    Na mimořádné schůzi VV RS projednal návrh plánu investičních akcí z prostředků ČSTV na období roku 2005. Z doručených posuzovaných žádostí byly do seznamu na rok 2005 zařazeny akce, splňující požadavky a odpovídající stanoveným kritériím v pořadí : 1. SK Olomouc Sigma MŽ - nástavba sociálního přístavku u sportovní haly Legionářská 12 - požadovaný příspěvek 2,7 mil.Kč, 2. SK UNEX Uničov - výstavba víceúčelového sportovního hřiště, ul. gen.Svobody, požadovaný příspěvek 1,8 mil.Kč 3. TJ Štěpánov - revitalizace sportovního areálu TJ - výstavba víceúčelového hřiště - výše příspěvku bude dodatečně upřesněna. Termín pro předložení uvedených žádostí na Investiční radu ČSTV je 15.9.2003. VV RS ČSTV dále schválil přípis na IR ČSTV s žádostí o zvýšení investičních prostředků pro TJ Tatran Litovel na akci, zařazenou v seznamu ČSTV na rok 2004, na min. 3,1 mil.Kč.



  • 16. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 18.9.2003 - výjezdní ve Slatinicích:
    Na své další pravidelné schůzi , konané v tenisovém areálu OÚ Slatinice, byl VV RS informován o jednání zářijového VV ČSTV - postup výstavby Arény SAZKA a získání sázkového povolení od MF ČR na novou hru, o hospodaření VV ČSTV za 1.pololetí 2003, přípravě Statistiky členské základny v TJ/SK za rok 2003 a připravovaných úpravách udělování TV vyznamenání. Vláda ČR přijala 9.7.2003 Usnesení č. 673 - Směry státní politiky ve sportu a TV ( znění na www stránce ČSTV). Od 1.9. 2004 zahájí činnost Vyšší odborná škola ČSTV. Dále VV RS projednal návrh rozpisu finančních příspěvků z programu Sportuj s námi 2003 v celkové výši 120,3 tis. Kč a schválil mimořádné příspěvky z rozpočtu RS ČSTV ( 60.000,- Kč na úhradu nájmů ledové plochy pro OP v hokeji) a z RF RS ČSTV (v celkové výši 28.000,- Kč ) pro sdružené TJ a SK. Zamítnuta byla žádost TJ LS Olomouc o předčasné plnění příspěvku na činnost ve výši 50.000,- Kč a doporučeno projednání s výborem TJ LS. VV RS dále revokoval usnesení z 15. mimořádné schůze ( seznam investic na rok 2005 ). Pro nedostatky v písemných podkladech byla vyřazena akce TJ Štěpánov a zařazena na 3. místo v pořadí náhradní akce - 2. etapa rekonstrukce tělocvičny TJ Sokol Bohuňovice s požadovaným příspěvkem ČSTV 3,9 mil.Kč. V závěru byly přijaty nové subjekty do RS ČSTV Olomouc - TJ Sportovní mládí Velká Bystřice a Klub stolního hokeje Šternberk.



  • 17. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 15.10.2003 v Olomouci:
    Hlavním bodem schůze VV RS byl návrh na rozdělení mimořádného finančního příspěvku na provoz a údržbu TVZ, který RS ČSTV Olomouc obdrželo prostřednictví OLKS ČSTV od Olomouckého kraje ve výši 1.205.000,- Kč. Na návrh komise TVZ bylo rozdělení provedeno ve třech kapitolách - 1. pro 20 TJ/SK dle výše spravovaného majetku ( celková částka 975.000,- Kč), 2. dle mimořádných žádostí TJ/SK doručených během roku 2003 ( částka 90.000,- Kč), 3. posílení akcí údržby v TJ/SK dle původních plně nepokrytých žádostí ( částka 140.000,- Kč). Sekretariátu RS ČSTV bylo uloženo neprodleně informovat TJ a SK o přidělených částkách a podmínkách jejich užití a vyúčtování. Dále vzal VV RS na vědomí informaci o hospodaření RS za období 01. - 09./2003 - hospodaření probíhá uvážlivě a v souladu se schváleným rozpočtem 2003. VV RS byl informován o stanoviscích ČSTV a SAZKY a.s. k informacím sdělovacích médií o problémech financování stavby SAZKA ARÉNY a o odvolání kandidatury na pořadatelství HME 2007 v atletice. VV RS uložil připravit materiály k vyhlášení 38. ročníky vyhodnocení nejlepších sportovců a kolektivů za rok 2003 a k přípravě statistického šetření členské základny v TJ/SK za rok 2003. Byl schválen návrh na udělení medaile ČSTV pro p.Oldřicha Dokoupila z Billard clubu Olomouc k životnímu výročí 70 let.Schváleny byly žádosti SK Sigma MŽ Olomouc o mimořádný finanční příspěvek na reprezentaci starších žáků kopané na turnaji v Brazílii ( 20 tis. Kč) a TJ Tatran Litovel o mimořádný příspěvek 20.000,- Kč z RF RS na řešení nepředvídané situace a o předčasné čerpání příspěvku na činnost na rok 2004 ve výši 100.000,- Kč.

  • 18. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 20. 11. 2003 v Olomouci:
    Výkonný výbor schválil organizační zajištění 38. ročníku vyhlášení nejlepších sportovců a kolektivů okresu Olomouc za rok 2003 a byl informován o aktuelním stavu příprav této tradiční akce. Proběhne ve středu dne 17. prosince 2003 od 15 hodin opět v reprezentačních prostorách olomoucké radnice. Ekonomické zajištění a eventuelní příspěvek RS bude upřesněn na prosincové schůzi VV. Dále byl VV informován o postupu aktualizace pasportu TVZ, předpoklad ukončení je v 1.dekádě prosince 2003. Aktuelně byl VV informován o záležitostech výstavby a financování SAZKA Arény ve Vysočanech, o vyhlášených změnách v zásadách pro požadavky investiční výstavby od roku 2004 a východiscích rozpočtu ČSTV na rok 2004. Schváleny byly mimořádné příspěvky z RF pro sdružené subjekty ve výši 11.000,- Kč a mimořádné roční odměny pro pracovníky sekretariátu RS v celkové výši 17.500,- Kč v rámci schváleného rozpočtu RS ČSTV Olomouc.

  • Upozornění pro sdružené subjekty RS ČSTV Olomouc:
    MŠMT vyhlásilo s platností od 1.1.2004 nové zásady poskytování investičních prostředků pro sportovní a tělovýchovné subjekty. Dle těchto zásad žádají jednotlivé subjekty samostatně ( ne již prostřednictvím RS ČSTV a následně Investiční rady ČSTV), žádosti se předkládají ve vypsaném termínu prostřednictvím Krajských pedagogických středisek, které je postupují MŠMT. Kompletní znění nových zásad včetně všech potřebných tiskopisů, pokynů, termínů a adres lze najít na internetové stránce MŠMT na adrese : www.msmt.cz/mladezasport/sportatelovychova/dotace s dalším odkazem - investiční / dokumenty.
    Pro rok 2004 nutno dodat, že žádosti, které byly uplatněny v plánu investic ČSTV na rok 2004, byly přednostně postoupeny k doplnění o další potřebné údaje do TJ a SK s pokyny dalšího postupu. Pro další období je však již třeba postupovat striktně do nových zásad.

  • 19. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 11. 12. 2003 v Olomouci:
    Na své poslední schůzi roku 2003 VV RS projednal informaci komise TVZ o čerpání státních příspěvků na údržbu TVZ a schválil dodatečné přerozdělení nečerpané částky cca 110 tis. Kč dle návrhu komise TVZ. Dále byl informován o skutečnosti, že dodatečný příspěvek na provoz a údržbu TVZ od Olomouckého kraje ve výši 1.205 mil.Kč byl beze zbytku vyčerpán a vyúčtován. Současně bylo sděleno, že k 1é.12. byla ukončena aktualizace pasportu TVZ ve všech TJ/SK. VV byl informován o stavu příprav vyhlášení NEJ..2003, konečných výsledcích v jednotlivých vypsaných kategoriích a o ekonomickém zajištění - akce předpokládá vyrovnaný rozpočet z příspěvků institucí a sponzorů. VV RS uložil hospodářské komisi připravit pro RVH návrh na úpravu statutu čerpání RF vzhledem k mimořádným příspěvkům na podporu akcí, kde se částka 20% RF ukazuje jako nedostačující. Schválen byl 1 mimořádný příspěvek z RF ve výši 7 tis. Kč, návrhy na udělení TV vyznamenání pro J.Štajgela(ČU - TJ Senice na Hané) a dr. L. Dvořáka (Medaile - SK UP Olomouc) a dále přijetí nového subjektu do RS ČSTV Olomouc - Smash Gym Kickboxu Olomouc. VV RS byl informován o jednání porady předsedů RS s vedením ČSTV, která proběhla 25. listopadu ve středisku v Nymburce. V závěru schůze poděkoval předseda RS Jaroslav Novák všem členům VV, DR a komisí RS, partnerům a pracovníkům aparátu RS ČSTV Olomouc za práci v roce 2003, popřál klidné prožití blížících se vánočních svátků a hodně zdraví a úspěchů v Novém roce 2004.

Ze zápisů a materiálů průběžně zpracovává: Jaroslav Novák, předseda RS ČSTV Olomouc