2009



Valné hromady RS ČSTV, schůze VV RS ČSTV a další aktuální informace:

 

Upozornění pro sdružení subjekty –TJ/SK:

  • Město Olomouc již granty vyhlásilo – termín pro podání od 1.12.2009 do 5.1.2010 -  informace na adrese : www.olomouc.eu/administrace   Olomoucký kraj vyhlásí granty od 15.12.2009 s termínem podání do 15.1.2010 –informace na adrese : www.kr-olomoucky.cz/grantyadotace/krajskezdroje/podporasportu
     

  • V závěru schůze poděkoval předseda RS ČSTV Jaroslav Novák členům VV, DR a pracovníkům sekretariátu RS ČSTV za spolupráci v roce 2009 a popřál jim klidné prožití Vánočních svátků 2009 a hodně zdraví , pohody a spokojenosti do Nového roku 2010.
     

  • Stejné přání směřuje  i do tělovýchovných jednot a sportovních klubů všem funkcionářům, trenérům, cvičitelům sportovcům a jejich příznivcům. Všechno nejlepší v Novém roce 2010!!!!!!!!!   

 

  • 39. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 10.12.2009 – APETIT Zora klub :
    Závěrečná schůze VV RS v roce 2009 se konala tradičně rozšířená o účast členů Dozorčí rady a pracovníky  sekretariátu  RS ČSTV. Byla projednána schválena zpráva Komise TVZ o čerpání státního příspěvku na údržbu TVZ v TJ/SK v roce 2009 a schváleno operativní rozdělení nevyčerpaných prostředků ve výši 95 tis. Kč pro 6 subjektů. Schváleno bylo čerpání mimořádného příspěvku na provoz a údržbu TVZ od OK, částka byla čerpána ve 100% výši  a vyúčtování předáno na OLKS ČSTV. Dále byl schválen plán práce VV RS ČSTV na 1.pololetí  2010. Úkolem VV RS bude zajistit nezbytné administrativní záležitosti – vyúčtování státních prostředků, statistiku členů, účetní uzávěrky v TJ/SK a okresu – vše za rok 2009 a připravit rozpočet RS ČSTV 2010 a  volební valnou hromadu RS ČSTV Olomouc v květnu 2010. Dále byl VV RS ČSTV informován aktuelní situaci s financováním z vlastních zdrojů ČSTV – problémy trvají u splátek a.s. SAZKA. Bylo uhrazeno 5 splátek z plánovaných 12, vesměs se jednalo o část doplatků roku 2006, doplatky za roky 2008 a 2009 zatím nebyly poskytnuty  a jsou závislé na výsledku jednání s konsorciem bank. Aktuelně VV RS přijal informace ze sportovních  komisí Města Olomouce a ROK: - komise se zabývaly přípravou grantových programů a všeobecně podpory sportu  2010.
     

  • 38.schůze VV RS ČSTV – 19.11.2009 v Olomouci:
    Hlavním bodem programu listopadové schůze VV RS byla aktuální  informace o plnění rozpočtu RS ČSTV Olomouc za rok 2009. Bez problémů a dle splátkového kalendáře probíhá financování státními prostředky – RS obdrželo státní příspěvek na činnost  od MF v plánované výši (2.052.100,- Kč), na údržbu TVZ a Sportuj s námi rovněž plněno na 100%. V plnění příspěvků  z vlastních zdrojů ČSTV (SAZKA) bylo jako doplatek  roku 2006 poskytnuto 986.600,- a zbývá doplatit 118.300,-Kč. Doplatek roku 2008 ani dotace na rok 2009 zatím nebyly  zaplaceny. Rozpočet VV RS  je čerpán uvážlivě, v položce Ostatní výdaje se nepříznivě promítá „vloupání a krádež pokladny“ v hodnotě cca 30 tis.Kč, záležitost je uplatněna u pojišťovny. Dotace TJ/SK- zaslány prozatím doplatky roku 2007 do výše 75% a částečně doplatky roku 2008, celkem pak 791.000,-Kč. Čerpání dotací na údržbu TVZ  – státní + krajské – probíhá a bude upřesněno na prosincové schůzi VV. Inventura čerpání RF : podpora sportovních akcí  - čerpáno 130 tis., zůstává 20 tis.Kč, dořešit mimořádné příspěvky na opravy celkem 30 tis.Kč tak, aby čerpání RF RS nebylo překročeno. Ostatní výdaje  a Vyhlášení sportovců jsou čerpány v souladu s rozpočtem. VV RS podle aktuelního stavu plnění doplatků dotací ČSTV (vlastní zdroje ) rozhodne na prosincovém VV o možném zaslání prostředků do TJ/SK ( doplatek roku 2008 – zbývá doplatit cca 500 tis.Kč ). Dále VV RS projednal materiál k aktualizaci statistky členské základny za rok 2009 a informaci o přípravě  44. vyhlášení NEJ..2009. Schválil udělení ČO ČSTV pro A.Lajčíka a V.Dostalíka z AKOlomouc, 2 žádosti o mimořádné příspěvky  - 1x z RF  RS ČSTV ve výši 5 tis.Kč a 1x z rozpočtu RS ČSTV 2010 ve výši 30tis.Kč. V závěru bylo schváleno přijetí nového subjektu do RS ČSTV – Pony klub Corazon.
     

Statistické šetření členské základny v TJ/SK za rok 2009

Vážení sportovní přátelé !

Tak jako každoročně, proběhne i v letošním roce pravidelná aktualizace evidence členské základny a pasportu TVZ našich TJ a SK.

TERMÍNY ZPRACOVÁNÍ A ODEVZDÁNÍ :

  • Aktualizace členské základny TJ/SK  se zpracovává k datu 31.12.2009

  • Údaje o TJ/SK dle aktuelního stavu k 31.12.2009

  • Veškeré aktualizované údaje je třeba dodat ( možno osobně, poštou, mailem)  na RS ČSTV Olomouc(zpracovává předseda RS Jar. Novák) do 5.2.2010 !!!!

  • Adresy :  RS ČSTV Olomouc, Legionářská 12, 772 OO OLOMOUC

Více informací si můžete stáhnou zde

  • 37. schůze VV RS ČSTV – 2. října 2009 –výjezdní ve Slatinicích :
    VV RS byl informován o činnosti a aktivitách SK Slatinice a o součinnosti a spolupráci s OÚ. Schůze se konala v atriu OÚ Slatinice, ve kterém se nacházejí 2 tenisové kurty, přístupné veřejnosti a lázeňským hostům. SK dále provozuje fotbalový areál se 2 travnatými hřišti a sokolovnu, na kterou je  připraven projekt na modernizaci a rozšíření. Vedle pravidelných bodů jednání (schválení zápisu, kontrola plnění úkolů a usnesení) byl VV RS informován o zářijové schůzi VV ČSTV Praha – mj. o schůzkách vedení ČSTV s ministryní školství a ministrem financí k přípravě financování roku 2010, představena byla pracovní verze „Koncepce státní podpory sportu v ČR“, která má být v říjnu projednána ve vládě ČR. Financování 2009:  - státní prostředky – do 10.10. budou vykryty na 100%, v plné výši údržba, Sportuj s námi …  - vlastní prostředky :  na schůzi VV přítomen GŘ Sazky Hušák, potvrdil 12 splátek po 23,5mil.Kč pro ČSTV, v současné době obdrželo ČSTV 4 splátky.V jednání je dohoda o mimosoudním vyrovnání mezi Sazkou a státem (DPH) – nyní se řeší na politické rovině. Investice 2010:  - bylo podáno 71 žádostí za cca 260mil.Kč, 6 žádostí bylo vyřazeno (mj. Slatinice pro nepřipravenost), z regionu zůstává Mor.Beroun. Žádosti, které půjdou na MŠMT přímo, nutno doložit stanoviskem regionu nebo svazu. V případě jejich schválení nebude ČSTV dělat administraci. VV RS dále schválil uspořádání  44. ročníku vyhlášení sportovců a kolektivů okresu Olomouc ze rok 2009  a  dále udělení   ČO ČSTV pro atletické funkcionáře Jaroslava Poláka a dr. Jiřího Veselého . Schválena byla žádost Okresního svazu LH o příspěvek na úhradu ledové plochy pro OP LH 2009/2010,která bude uplatněna do grantu 2010 na MgM Olomouce. Schváleny byly 2 příspěvky o mimořádné dotace z rezervy údržby TVZ v celkové výši 20 tis.Kč. V závěru bylo schváleno přijetí SK ZORA Olomouc za člena  RS ČSTV a neschváleno přijetí o.s. Fotbal budoucnosti pro nesplnění podmínek členství dle Stanov RS ČSTV Olomouc.  

  • 36. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 20.8.2009 v Olomouci :
    Na srpnové schůzi VV RS ČSTV byla vedle stálých bodů programu ( kontrola a schválení zápisu z předcházející schůze VV a kontroly plnění úkolů a usnesení ) projednána informace o čerpání rozpočtu RS ČSTV Olomouc za 1.pololetí a aktuelním stavu plnění příspěvků od ČSTV. VV RS konstatoval, že státní prostředky ( údržba, příspěvek na činnost od MF, Sportuj  s námi) jsou zasílány dle splátkového kalendáře, plně pokryt je i mimořádný příspěvek na provoz a údržbu od OK. Naopak přetrvávají problémy s příspěvky z vlastních zdrojů (od SAZKY), které byly prozatím poskytnuty v minimální výši. VV RS podrobně projednal čerpání  RF RS zejména se zaměřením na limitované příspěvky pro sdružené subjekty (podpora významných akcí) a konstatoval,  že čerpání rozpočtu RS ČSTV je uvážlivé a nesignalizuje překročení schváleného rozpočtu. Dále byl projednán rozpis příspěvků z programu Sportuj s námi 2009 – mezi 10 subjektů bylo rozděleno celkem 122.300,-Kč. Na základě žádostí TJ byly do plánu investic ČSTV na rok 2010 doporučeny 2 akce – 1.TJ Granitol Moravský Beroun – rekonstrukce tělocvičny, 2. SK Slatinice – vybudování sportovního areálu v obci. Dále byly schváleny 2 mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV ve výši 20 tis.Kč a nebylo doporučeno přijetí Pony klubu COROZAN o.s. za člena RS ČSTV Olomouc.
     

Datové schránky v prostředí ČSTV

 Vážení sportovní přátelé, 

předpokládáme, že jste zaznamenali ze sdělovacích prostředků, že státní orgány rozhodly o zavedení nového způsobu komunikace s právnickými i fyzickými osobami cestou tzv. datových schránek.

Datová schránka je povinná (dle zákona č. 300/2008 Sb.) pro právnické osoby zřízené zákonem a pro právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku. Zřízení je povinné také pro orgány veřejné moci. To znamená pro ČSTV, že TJ/SK, regionální a krajská sdružení ČSTV, sportovní svazy, které jsou registrovány u MV ČR jako občanská sdružení, tuto povinnost nemají.

Datovou schránku mohou získat také ostatní právnické osoby, fyzické osoby či podnikající fyzické osoby,  a to dobrovolně také bezplatně .

Upozorňujeme však, že na všechny subjekty ve sportovním prostředí, které jsou zapsány v obchodním rejstříku, se  povinnost založit datovou schránku vztahuje. Jedná se zejména o obchodní společnosti ( akciová společnost a společnost s ručením omezeným) působící ve fotbalu, hokeji, basketbalu a dalších sportech, včetně marketingových agentur svazů, ve formě obchodních společností. V této souvislosti doporučujeme těmto subjektům sledovat internetovou stránku www.datoveschranky.info.

Pokud se v nejbližší době vyskytnou další relevantní informace k datovým schránkám (ze strany orgánů státní správy) budou pro případné zájemce zveřejněny na internetové stránce www.cstv.cz.

 

Mgr. Jan Boháč

generální sekretář ČSTV

  • 35. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 16. června 2009 v Olomouci:
    Na pravidelné červnové schůzi – první po 20. RVH ČSTV – projednal výkonný výbor průběh a závěry 20. RVH. Konstatoval poměrně dobrou účast delegátů obou komor,  RVH byla řádně připravena vč. vypovídajících podkladových materiálů.  Jednání bylo věcné bez komplikací a problémů a schválením dokumentů vytvořila podmínky pro činnost v roce 2009.. Pozitivem byla přítomnost generálního sekretáře ČSTV mgr. Jana Boháče a jeho věcné diskusní vystoupení, kterým doplnil zprávu předsedy RS a reagoval i na diskusní vystoupení předsedy TJ Granitol Mor.Beroun k problematice investic ČSTV.  Z diskuse : - VV RS ČSTV podpoří žádost TJ Granitol Mor.Beroun zařazením na prioritní místo v plánu investic ČSTV na rok 2010. Dále byly projednány návrhy rozpisů příspěvků ze státních zdrojů a mimořádného příspěvku od OK na provoz a údržbu TVZ – TJ a SK budou informovány o výši příspěvků a podmínkách čerpání. VV RS dále rozhodl o zaslání doplatků na činnost TJ/SK za rok 2007  do výše 75% středním a velkým TJ a SK. Byla přijata informace o jednání vedení ČSTV s představiteli dočasné vlády ( ministři Janota a Kopicová), směřující k přípravě rozpočtu na rok 2010 a nápravě  krácených dotací roku 2009 a informace ke zřizování datových schránek - dle sdělení ČSTV  nemají TJ, SK, regionální a krajská sdružení ČSTV a sportovní svazy, registrované jako občanská sdružení u MV ČR, povinnost jejich zřizování. Kladně byla projednána žádost a přihláška ke sdružení v RS ČSTV Olomouc nového subjektu – TTC Olomouc ( Table Tenis Club Olomouc).
     

  • 20. regionální valná hromada ČSTV okresu Olomouc - 21. května 2009:
    Usnesení 20. regionální valné hromady ČSTV okresu Olomouc si můžete stáhnout ve formátu MS Word zde.
    Zápis z 20. regionální valné hromady ČSTV okresu Olomouc si můžete stáhnout zde.

  • 34. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 11.května 2009 v Olomouci:
    Hlavní bodem programu poslední schůze VV RS ČSV před 20. RVH ČSTV byla závěrečná redakce materiálů pro delegáty  - Zpráva o činnosti VV RS ČSTV od 19.RVH ČSTV okresu Olomouc a  Kontrola plnění usnesení 19.RVH ČSTV 2008.  Dále byl projednán návrh rozpočtu VV a RS  ČSTV Olomouc na rok 2009, který bude předložen delegátům RVH. .  Byly obsáhle prodiskutovány varianty pro zpracování návrhu rozpočtu 2009 a  případných doplatků za roky 2007 a 2008. Rozpočet VV RS je plánován ve výši 1,806 mil.Kč, tj. o 31,5 tis.Kč menší než skutečnost roku 2008. Vzhledem k nejisté situaci splátek 2009  bylo  rozhodnuto použít rozpisu příspěvků na rok 2009 a částečného doplatku roku 2008  pro úplné doplacení příspěvků roku 2008 (cca 980 tis.Kč), dále doplatit rok 2007 do výše 75% ( cca350 tis.Kč) těm TJ a SK, které obdržely pouze zálohy 50% a na této výši ukončit financování  roku 2007 (do doby, dokud nedojdou pro rok 2007 chybějící finanční prostředky ). Případnou zbývající částku zaslaných prostředků roku 2009 a celý doplatek roku 2006 ponechat v rezervním fondu RS ČSTV a o jeho použití operativně rozhodnout v závěru roku 2009 s tím, že  částky budou pro TJ a SK rozděleny dle platných kritérií.  VV RS byl informován o schůzi DR RS ČSTV, která připravila zprávu pro 20.RVH a o schůzi sportovní komise MgM Olomouce, která se konala v nově vybudovaném aquaparku v lokalitě Horní lán v Olomouci.
     

INVESTIČNÍ PROGRAM pro rok 2010

Dokumenty pro Investiční program pro rok 2010 najdete v odkaze DOKUMENTY nebo na níže uvedených odkazech.

http://www.cstv.cz/investicni.htm

http://www.cstv.cz/informaceprovas/ekonomika/investice/investice-vzory.htm

  • 33. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 23. dubna 2009 v Olomouci:
    Na pravidelné dubnové schůzi byl VV RS ČSTV informován o průběhu a závěrech 21.VH ČSTV, konané dne 18.dubna 2009 v Nymburku. Možno konstatovat, že přes mimořádnou snahu VV ČSTV se v průběhu uplynulého období nepodařilo stabilizovat ekonomickou situaci ČSTV. Trvají problémy s financováním vlastních zdrojů ČSTV (zejména od SAZKY), kde jen díky mimořádnému státnímu příspěvku byly subjekty financovány do výše 60% přislíbených částek, Sazka přes rekordní výsledky nestačí poskytovat běžné zálohy ani doplatky let 2006 – 2008. Dnes je již zřejmé, že vedle odvodů DPH je příčinou tohoto stavu splácení obligací za výstavbu Arény (až 800mil.ročně). Přesně dle splátkového kalendáře jsou k dispozici státní prostředky na údržbu TVZ, i když jejich výše je naprosto nedostačující. Pro rok 2009 pak bylo sportovní prostředí kráceno MŠMT o dalších 300mil.Kč, což se opět promítne do krácení investic a zejména údržby. Na majetek ČSTV v hodnotě 42 mld. Kč dostává ČSTV na údržbu částku 75 mil.Kč. Naprosto nefunguje komunikace s ministrem Liškou, nepracuje ustavená Rada ministra.Byla zpracována analýza financování sportu v ČR – závěr : sport je podhodnocen ročně o 1,4 mld.Kč. Rozpracována je „Státní politika v oblasti TV a sportu“ – bude snaha situaci napravit, zvažuje se zřízení „Fondu pro podporu sportu“. V diskusi zazněla velmi ostrá kritická slova na adresu přístupu MŠMT ke sportovnímu prostředí, i kritika malé aktivity VV ČSTV, vedení ČSTV nedostatečně reprezentuje a není politiky akceptováno. Pro podzimní předčasné volby nutno vyvinout propagační kampaň ČSTV, sdělit veřejnosti, v jaké situaci se sport nachází. Nutno se i maximálně angažovat v orgánech Sazky a nekompromisně uplatňovat práva majoritního akcionáře. K financování : - ze zdrojů Sazky bude doplácen rok 2006 a rok 2008, je rozepsán státní příspěvek ( Kalouskovy), rok 2009 zřejmě nebude zálohově splácen vůbec. Rozepsán bude státní příspěvek na údržbu. V kritériích nedošlo ke změnám, povýšen byl základní příspěvek pro regiony na 300.000,-Kč. Sníženy byly o 11% příspěvky pro krajská sdružení ČSTV. Dále se VV RS ČSTV zabýval přípravou materiálů pro 20.RVH ČSTV okresu Olomouc a schválil celkem 7 mimořádných příspěvků z RF RS ČSTV v celkové výši 62.500,-Kč pro sdružené subjekty na podporu významných sportovních akcí v regionu.

  • 32.schůze VV RS ČSTV – 12. března 2009 – zasedačka OLKS ČSTV:
    Vedle pravidelných bodů programu projednal na březnové schůzi VV RS ČSTV informaci o čerpání rozpočtu RS ČSTV Olomouc za rok 2008. Konstatovat, že přetrvávají problémy s příspěvky z vlastních zdrojů ČSTV, které byly za rok 2008 naplněny pouze do výše 60% ( výpadek 2.291.100,-Kč). Částečně byl uhrazen výpadek vlastních zdrojů z roku 2007, celkem však za roky 2006 – 2008 dluží ČSTV na účet RS ČSTV Olomouc téměř 5 mil.Kč. Tzv. provozní fond činí v tuto chvíli pouze cca 400tis.Kč. Státní a krajské prostředky na provoz a údržbu byly poskytnuty v plné výši. Na straně výdajů byl mírně překročen rozpočet VV RS( +27,5 tis.Kč) především v položce „Ostatní výdaje“ (+40,0 tis.Kč)- neplánovaná vetší oprava kopírky. Dotace do TJ/SK dle kritérií byly vyplaceny do výše 70% - 119 menších a středních TJ/SK s příspěvkem do 10 tis. Kč byly plně pokryty, zbývající TJ/SK obdržely zálohu 50%- zbývá vyplatit 979.800,-Kč. Zbývající výdajové položky byly čerpány v souladu se schváleným rozpočtem. Celkem skončilo hospodaření za rok 2008 schodkem - 710.148 Kč, který byl krytý z provozního fondu RS. Dále byl VV RS předběžně informován o statistickém šetření členské základny za rok 2008 – podrobné statistiky budou podány na dubnové schůzi. Předseda RS Jar.Novák informoval o výběrovém řízení programu CISKO 2009 a o pravidelné schůzi sportovní komise Mg města Olomouce. Byly schváleny 4 žádosti sdružených subjektů o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši 37.500,-Kč, schváleno přijetí nového subjektu – Figure skating club Olomouc- do RS ČSTV a nominace a návrhy pro volby do KR OLKS na období 2009 – 2013 : Vladimíra Šimíčka (OS Šumperk) do funkce předsedy OLKS ČSTV, Jaroslava Nováka (RS Olomouc) na funkci místopředsedy pro regiony a Josefa Odstrčilíka (RS Olomouc) na funkci předsedy ekonomické komise.
     

  • 31.schůze VV RS ČSTV – 19. února 2009 v Olomouci:
    Na pravidelné únorové schůzi byl VV RS ČSTV informován o jednání sportovních komisí Rady města Olomouce a Rady Olomouckého kraje, které projednaly návrhy na finanční příspěvky v oblasti sportu a tělovýchovy pro rok 2009. Město Olomouc rozděluje do oblasti sportu a tělovýchovy stejnou částku, jako v roce 2008 – „vlajkové lodě“ obdrží celkem 6mil.Kč, na grantové programy je pak částka 6,5 mil.Kč, 1mil.Kč je pak na podporu významných sportovních akcí. Olomoucký kraj posílil podporu sportu a tělovýchovy pro rok 2009 o 2,02 mil.Kč na celkovou částku 39,230mil.Kč, z toho na „vlajkové lodě“ 24,3 mil.Kč, na dva grantové programy 13,43 mil.Kč a 1,5 mil.Kč na projekt CISKO. Současně pak OK schválil významný projekt pro OLKS ČSTV ve výši 4 mil.Kč na provoz a údržbu TVZ v TJ/SK Olomouckého kraje. Dále pak VV RS ČSTV Olomouc rozhodl o svolání 20.RVH ČSTV okresu Olomouc na 21. května 2009 do velkého sálu Domu odborových služeb Olomouc, Palackého 21. VV RS ČSTV byl informován o skončení 1. etapy statistického šetření členské základny v TJ/SK za rok 2008 – cca 50 TJ/SK v tomto termínu hlášení nedodalo, VV RS vyslovil s tímto stavem nespokojenost a v případě nedodržení 2. termínu (2.3.2009) budou TJ/SK vystaveny postihu.
    Členové VVRS ČSTV blahopřáli PaedDr.Lubomíru Dvořákovi, předsedovi DR RS ČSTV k životnímu výročí 75.let a předali mu Čestné uznání OLKS ČSTV za dlouholetou práci pro sport a tělovýchovu.
     

Svolána 20.regionální valná hromada ČSTV okresu Olomouc!!

Výkonný výbor RS ČSTV Olomouc svolává na čtvrtek 21.května 2009 od 15,30 hodin do velkého sálu Domu odborových služeb v Olomouci, Palackého 21
20. regionální valnou hromadu ČSTV okresu Olomouc.

Program 20.RVH ČSTV je standardní –nevolební. Budou podány informace o činnosti za uplynulé období, schvalováno hospodaření za rok 2008 a návrh rozpočtu na rok 2009. Sdružené subjekty – TJ , SK a okresní svazy - mají možnost na RVH vyslat po 1 delegátovi. Pozvánky s delegačními lístky a dalšími materiály budou do TJ,SK a svazů zaslány v dostatečném  předstihu . Jar. Novák, předseda RS ČSTV Olomouc

 

  • 30.schůze VV RS ČSTV – 15. ledna 2009 v Olomouci:
    Na první schůzi roku 2009 projednal a schválil VV RS ČSTV návrh rozpočtového provizoria na 1.pololetí roku 2009 v celkové výši 955.000,-Kč, z toho mzdy a OON maximálně 545.000,-Kč. Současně uložil vypracovat 1. verzi rozpočtu VV RS ČSTV na rok 2009. Vzhledem ke složité ekonomické situaci doporučuje VV RS ČSTV zpracovat tento rozpočet v maximální výši roku 2008, což by znamenalo, že již druhý rok nebude rozpočet VV RS navyšován. Úspory budou zajištěny v kapitolách: – schůze a VH, - školení, - výkony spojů (zavedení e-pošty), - ostatní výdaje, - pohoštění,dary. V dalším programu bylo provedeno zhodnocení 43.ročníku NEJ..2008 a schváleno vyrovnané závěrečné vyúčtování této akce. V závěru schválil VV RS přijetí nového subjektu – Muay Thai Olomouc a 2 žádosti o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši 20.000,-Kč na organizační zajištění významných republikových soutěží.
     

KRAJSKÉ GRANTY PRO ROK 2009

Olomoucký kraj vyhlásil dne 29.12.2008 grantové programy pro oblast sportu a tělovýchovy na rok 2009. Veškeré informace a tiskopisy k podání žádostí najdete na webové stránce OK – www.kr-olomoucky.cz – odkaz granty a dotace – krajské zdroje – příspěvky z rozpočtu .  Termín pro podání žádostí je 23.ledna 2009 !!!

Ze zápisů a materiálů průběžně zpracovává: Jaroslav Novák, předseda RS ČSTV Olomouc