2005



Valné hromady RS ČSTV, schůze VV RS ČSTV a další aktuální informace:

 
  • 40. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 15. 12. 2005 v Olomouci : 

    Na závěrečné schůzi roku 2005 byl VV RS ČSTV informován o aktuelní situaci ve financování roku 2005 – po jednání představenstva a.s. SAZKA bude ještě do konce roku zaslána další splátka roku 2005 do výše 75% původního příspěvku a pokyny pro zaúčtování zbývajících prostředků jako pohledávky dluhu ČSTV. Předpoklad celkového  doplatku  roku 2005 je pak termínován do konce června 2006 s možností vyřešení do termínu VH ČSTV(22. dubna 2006). Doplatek DPH od státu se zřejmě nepodaří projednat,  prošla ale novela zákona o DPH, která opět zajišťuje možnost odpočtu DHP pro Sazku s účinností zřejmě od 1.4.2006.  VV RS ČSTV dále projednal informaci o čerpání prostředků na údržbu TVZ za rok 2005 – od ČSTV jsou prostředky vydotovány v plné výši,  k vyčerpání ještě zbývá cca 154 tis. Kč. VV RS schválil 2 mimořádné příspěvky z rezervy v celkové výši 45 tis. Kč a pověřil hlavního ekonoma RS provedením operativních opatření k dočerpání celé částky státního příspěvku a následného vyúčtování na EO ČSTV Praha. VV RS byl dále informován o přípravách slavnostního vyhlášení 40. ročníku NEJ..2005 dne 19. 12. na olomoucké radnici a o jednáních komisí pro sport a TV  Rady  města Olomouce a Rady Olomouckého kraje, které připravovaly poklady pro rozpočty obou institucí na rok 2006 s významnými příspěvky pro podporu oblastí sportu a tělovýchovy.  Byl schválen plán práce VV RS ČSTV na 1.pololetí 2006, kde ke stěžejním bodům patří příprava volební Regionální valné hromady ČSTV okresu Olomouc, předběžně  v termínu  18. května 2006 a dále přijetí nového subjektu – SK Vincentinum Šternberk za řádného člena RS ČSTV Olomouc.

     

    V závěru schůze poděkoval předseda RS ČSTV Olomouc Jaroslav Novák všem členům VV, DR a pracovníkům aparátu RS ČSTV za vykonanou práci v roce 2005 a popřál jim i jejich rodinám klidné a pohodové prožití vánočních svátků a do Nového roku 2006 pak hlavně zdraví a osobní i sportovní úspěchy.

     

    Podobné přání pak míří i do všech tělovýchovných jednot a sportovních klubů regionu všem funkcionářům, trenérům, cvičitelům i řadovým členům – vše nejlepší v Novém roce 2006 !!!

 

U P O Z O R N Ě N Í

 

Od vzniku zákonné povinnosti v r.2000, vás každoročně opakovaně informujeme o nutnosti provést odpovídající opatření. Připomínáme přesto znovu, že v souladu s právní úpravou v oblasti evidence obyvatel je ze strany TJ/SK nutné zajistit souhlas členů s využíváním jejich rodných čísel, a to nejpozději  do 31.12.2005.

Za postačující se dle stanoviska Úřadu na ochranu osobních údajů považuje udělení souhlasu spolu s podpisem na prezenční listině účastníků jednání výroční členské schůze oddílu, valné hromady klubu a podobně, tedy na takové akci, kde je z organizačního hlediska splnění povinnosti nejsnazší. U nových členů je vhodné tuto záležitost řešit již v rámci přihlášky do TJ/SK.

 

Vzorová prezenční listina pro splnění této povinnosti formou prezenčních listin a vzorový text, který musí být uveden na vaší přihlášce člena do TJ/SK, jsou ke stažení v DOKUMENTECH.

 

Aktualizace členské základny TJ/SK a pasportu TVZ !! 

V těchto dnech obdrží TJ a SK pokyny k letošní aktualizaci členské základny a pasportu TVZ.  Aktualizace se provádí k termínu 31.12.2005TJ a SK, které zpracovávají členskou základnu a pasport na počítači pomocí  IS ČSTV mohou zaslat úpravy na disketách či e-maliovou poštou na adresy, uvedené v zaslaných pokynech. Ostatní subjekty provedou opravy na tištěných seznamech opět dle zaslaných pokynů.   

Aktualizované  seznamy  členů je třeba doručit na RS ČSTV Olomouc do 10.února 2006 k rukám předsedy RS Jar. Nováka.    I jednoty a kluby, které nemají v členské základně během roku 2005  žádné změny,  oznámí tuto skutečnost písemnou formou na RS ČSTV Olomouc !!!  ( viz Pokyn předsedy ČSTV ke statistice roku 2005 – je součástí zasílaných materiálů do TJ/SK).

 

UPOZORNĚNÍ  PRO TJ  / SK olomouckého regionu:

Všechny sdružené TJ/SK mají na sekretariátě RS ČSTV Olomouc k vyzvednutí nový účetní program pro podvojné účetnictví ABRA !!!  Program obsahuje vyhlášku k podvojnému účetnictví a manuál k používání předmětného PC programu na instalační CD-ROM. Současně s tímto kompletem obdrží každá TJ/SK licenční smlouvu, která potvrzuje legálnost toto programu na umožňuje jeho instalaci pomocí instalačních kódů.  Program je pro subjekty k dispozici ZDARMA pouze proti podpisu oprávněné osoby.

  • 39. schůze VV RS  ČSTV Olomouc – 24. 11. 2005 v Olomouci: 
    Na řádné listopadové schůzi  projednal VV RS ČSTV aktuelní informaci o čerpání rozpočtu RS ČSTV Olomouc ke dni 31.10.2005 a byl podrobně informován o prognóze  dalšího financování ze státních zdrojů a z vlastních zdrojů ČSTV do konce roku 2005. Státní prostředky ( údržba TVZ, program Sportuj s námi, mimořádný příspěvek od Olomouckého kraje  ) jsou zabezpečeny v plné výši s plněním do konce roku 2005. U vlastních zdrojů ČSTV je na účtu RS ČSTV 57% plánované částky, do konce roku 2005 budou ještě min. 2 splátky, která zajistí 65% prostředků. Plná 100% výše příspěvku není ze strany ČSTV zpochybněna, doplatky roku 2005 budou spláceny do výše 75% do konce února 2006, do výše 100% je předpoklad do konce června 2006 v těchto termínech je obdrží i TJ a SK.  Již 81 malých jednot a klubů obdržely příspěvky roku 2005  v plné výši ( do částky 6.000,- Kč), plně je vykryto i několik středních a větších jednot a klubů. Příspěvcích jsou vyplaceny ze 72% - k úhradě bylo použito zatím nečerpaných prostředků z údržby, od okresních svazů a z provozní rezervy RS ČSTV.  TJ a SK byly o situaci informovány dopisem předsedy RS ČSTV. VV RS ČSTV konstatoval, že financování RS ČSTV Olomouc do konce roku 2005 není ohroženo, jsou zajištěny prostředky na všechny povinné platby  ( mzdy, odvody, pojištění ..), k jejichž úhradě bude použito provozního fondu. Dále byl VV RS informován o přípravě slavnostního vyhlášení 40. ročníku NEJ..2005, které se uskuteční dne 19. 12. 2005 v reprezentačních prostorách olomoucké radnice. Byly podány informace  z jednání Komisí pro sport a TV ROK a Rady MgM Olomouce, které připravují pro rok 2006 nové modely podpory sportu a tělovýchovy s výrazně vyššími finančními příspěvky proti minulým rokům. Rozpočty obou institucí budou schvalovány ještě v polovině prosince 2005. Město Olomouc již vyhlašuje grantový programu pro rok 2006 – viz samostatný odkaz !!  Ke dni 31.12.2005 bude prováděno tradiční statistické šetření členské základny v TJ a SK za rok 2005 s termínem předložení aktualizovaných seznamů členů do 10. 2. 2006 na RS ČSTV Olomouc – viz samostatný odkaz !!  
     

  • 38. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 20. 10. 2005 v Olomouci : 

    Na pravidelné říjnové schůzi VV RS ČSTV podal  předseda RS ČSTV Jaroslav Novák podrobnou informaci  z porady vedení ČSTV s předsedy regionů ČSTV dne 19.10. v Praze, zaměřenou zejména k problematice financování činnosti v roce 2005. Státní zdroje roku 2005 budou vykryty v plné výši do konce roku 2005 ( údržba TVZ, Sportuj s námi). Vlastní zdroje ČSTV pro rok 2005 – původně optimistický propad na 80% přislíbené částky již nelze dnes garantovat – jako hlavní problémy se jeví :  a) dopad změny Zákona o DPH (SAZKA měsíčně odvádí cca 20 mil. Kč – odhad za rok 2005 činí 250 mil. Kč)   b) chybějí hotové peníze SAZKY  (splácení  úvěru za výstavbu SAZKA Arény). Současná situace je taková, že ČSTV vyfinancovalo 47% prostředků běžného roku. V minulých letech tuto situaci řešil Rezervní fond ČSTV – ten je však momentálně z důvodu opožděných plateb SAZKY vyčerpán a jeho doplnění se dá očekávat až po VH SAZKY v červnu 2006. Předseda ČSTV ing. Srb podrobně popsal postup a kroky jednání ke změně zákona o DPH, jednání na MŠMT, ministerstvu financí apod. Záležitost je stále ve stádiu intenzivních jednání a měla by být vyřešena v horizontu několika týdnů (1. varianta – projednání ve vládě ČR naráží na neochotu ministryně Buzkové , 2. varianta - formou rozpočtu roku 2006 přes poslaneckou iniciativu je zdlouhavější, ale asi průchodnější).

     

    Dr. Hušák ujistil, že SAZKA funguje naprosto normálně, není před krachem a očekává rekordní výsledky za rok 2005. Vyřešeny jsou problémy s pozemky pod halou a v jejím okolí – SAZKA je má zapsány ve vlastnictví a jedná s investory o jejich odprodeji na další komerční aktivity kolem haly. Do konce roku zašle SAZKA 3 splátky – cca 100 mil.Kč, další úhrada záloh ve výši cca 150 mil.Kč je odvislá od  restrukturalizace úvěru a úspěšným jednáním o odprodeji pozemků.

     

    Závěr: - předseda ČSTV ing. Srb konstatoval, že do konce roku obdrží okresy 62% částky, prostředky do výše 80% pak do konce února/ 06 a do konce dubna /06 pak doplatek do 100%. Stejným klíčem mají být financovány i sportovní svazy, kraje pak do konce roku 2005 obdrží 90% příspěvku .

     

    V bouřlivé diskusi byl vyzván VV ČSTV, aby  neprodleně  zpracoval a dal regionům k dispozici nezvratný platební kalendář a podrobný přehled, jak bylo naloženo s RF ČSTV.

     

    V návaznosti na tyto informace přijal VV RS  ČSTV Olomouc tato opatření:

  • Státní prostředky na provoz a údržbu TVZ , jakož i mimořádné prostředky od Olomouckého kraje na rok 2005 budou zajištěny v plné výši a platí pokyny pro jejich využití a vyúčtování dle dříve zaslaných materiálů.

  • Státní prostředky programu Sportuj s námi 2005 budou zajištěny v plné výši a platí pokyny pro jejich využití a vyúčtování dle potvrzených  Smluv.

  • Vlastní zdroje ČSTV na činnost TJ/SK v roce 2005 byly zaslány zálohově ve výši 50%,  u příspěvků do 6 tis. Kč v plné výši 100%.  Další příspěvky na činnost TJ/SK do konce roku 2005 již nebudou zasílány.

  • Doplatky příspěvků na činnost TJ/SK za rok 2005 budou zasílány neprodleně po jejich obdržení na účet RS ČSTV od ČSTV během roku 2006.

  • Ke dni 31.10.2005 zastavuje VV RS ČSTV Olomouc čerpání mimořádných příspěvků z RF RS ČSTV s výjimkou případných havarijních situací.

  • Ke dni 31.10.2005 bude provedena inventarizace nutných výdajů a zdrojů hospodaření RS ČSTV a zpracováno rozpočtové provizorium do konce roku 2005.

     

    VV RS ČSTV Olomouc dále projednal a schválil vyhlášení 40. ročníku NEJ.. 2005 -  vyhlášení nejlepších sportovců a kolektivů včetně organizačního a ekonomického zajištění.  Dále bylo schváleno udělení Medaile ČSTV pro p.Otakara Horáčka ze Sokola Věrovany k životnímu výročí 70 let, mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV pro 5 subjektů v celkové výši  39. 000,- Kč a doporučení pro TJ Tatran Litovel, SK Sigma MŽ Olomouc a SK Uničov na žádosti o investiční akce 2006 prostřednictvím MŠMT. Schválen byl splátkový kalendář pro OS ČSTV Bruntál na vratku části dotace za TJ Granitol Moravský Beroun   za postih z kontroly RK ČSTV v roce 2003 v celkové výši 27.137,- Kč. VV RS byl informován o jednáních komisí sportu a TV Mg města Olomouc ( příspěvky pro subjekty ČSTV, příprava městského rozpočtu 2006) a Rady Olomouckého kraje ( příprava účasti na 2. ZODM, příprava rozpočtu kraje 2006). Dne 26.10. se uskuteční kontrola RK ČSTV na čerpání státních prostředků 2004 (TJ Štěpánov, HC Uničov, HC Šternberk).

     

  • 37. schůze VV RS ČSTV – 15. 9. 2005 v Olomouci :    

    Na zářijové schůzi projednal VV RS CSTV informaci o čerpání rozpočtu VV  a RS ČSTV za 1. pololetí 2005. Konstatoval, že  hospodaření VV je uvážlivé a zcela v souladu se schváleným rozpočtem. Příspěvky od VV přicházejí tentokráte s časovým zpožděním a pouze v 80% výši. Ke dni 9.9. je na  účtu RS ČSTV  48% prostředků na činnost, příspěvky na údržbu TVZ jsou pokryty dle plánu ve výši 75% roční částky. Byla provedena inventura čerpání RF RS ČSTV a jeho čerpání shledáno v limitu a souladu se Statutem. VV pověřil předsedu RS a ekonoma prověřením výhledu financování do konce roku 2005 a případnou přípravou krizové varianty financování.  VV RS ČSTV schválil udělení Čestného uznání OLKS ČSTV pro p.Antonína Kvapila ze Sokola Těšetice k životnímu výročí  90 let a dále přijetí dvou nových subjektů do RS ČSTV – Házená Uničov a SK Hvězda Město Libavá.  Byl schválen příspěvek pro OS ledního hokeje ve výši 50 tis. Kč na pronájem ledové plochy pro soutěž OP 2005-2006 a mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV pro celkem 6 sdružených subjektů v celkové výši 60 tis. Kč. Žádost So. Bystrovany o řešení havarijního stavu střechy klubovny byla odročena a bude dořešena po prošetření situace a stavu na místě.

     

  • 36. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 20.7. 2005 v Olomouci

    Na své prázdninové červencové schůzi projednal VV RS ČSTV návrh na rozdělení mimořádného příspěvku na provoz a údržbu TVZ od  Olomouckého kraje na rok 2005 ve výši 1.414.000,- Kč. Komise TVZ připravila návrh na rozdělení v návaznosti na hodnotu majetku TVZ v TJ/SK a na posílení plánu řádné údržby 2005. VV RS rozhodl rozdělit kompletní celou částku – tedy i komisí  ponechanou rezervu 49 tis. Kč. TJ/SK byly neprodleně informovány o přidělených částkách  a o podmínkách čerpání.  Dále byl projednán návrh na rozdělení příspěvku  z programu SPORTUJ  S NÁMI 2005 v celkové výši 95.700,- Kč na podporu organizace a pořádání veřejně přístupných akcí pro kategorie dětí a mládeže. Dále byl VV RS ČSTV informován o jednání komisí pro sport a tělovýchovu Mg města Olomouce ( mimořádné příspěvky z grantů pro TJ/SK ve výši cca 250 tis. Kč a příspěvek 400 tis. Kč z nespecifikovaných akcí na modernizaci časomíry na atletickém stadionu AK Olomouc) a krajské komise Olomouckého kraje ( příprava 2. ZODM, informace o účasti na 2.LODM v Brně, informace o průběhu Festivalu sportu pro všechny). Byla podána informace o investičních akcích 2005 ( SK Sigma Olomouc, TJ Uničov) a přípravě investic pro rok 2006. Byly schváleny mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV pro 4 TJ/SK v celkové výši  37.000,- Kč. Z závěru schválil VV RS přijetí nového subjektu IBK Olomouc ( florbalový klub) a neschválil přijetí o.s. Centrum poznání (asijská zdravotní cvičení) pro nesoulad se Stanovami ČSTV.

     

  • 35. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 24.5. 2005 v Olomouci :

    Na své první schůzi po 16. RVH ČSTV provedl výkonný výbor zhodnocení průběhu a závěrů 16. RVH ČSTV. Konstatoval, že RVH byla řádně připravena, materiály pro delegáty i předkládané zprávy byly na vysoké úrovni a byly delegáty RVH přijaty  bez doplňků a připomínek. Pozitivem byla i vysoká účast delegátů z jednot, klubů i sportovních svazů. V diskusi vystoupili i oba hosté – předseda ČSTV Ing. Vladimír Srb a předsedkyně komise  mládeže a sportu Olomouckého kraje mgr. Marta Vláčilová. Vzruch do jednání RVH vnesl příspěvek V.Nehery k podpoře záměrů magistrátu města Olomouce k výstavbě sportovně-rekreačních zařízení a následná reakce  Lad. Kučerňáka z TJ MILO Olomouc proti předcházejícímu návrhu. Následnou ostrou diskusi, plnou protichůdných návrhů , ukončilo až stažení původního návrhu z programu jednání. Přes tento krok možno považovat za správné, že tato problematika  na RVH zazněla. VV konstatoval, že schválením dokumentů byly vytvořeny podmínky pro činnost organizace v roce 2005.  V dalším programu byly projednány návrhy na rozpis finančních příspěvků na činnost TJ/SK a na provoz a údržbu TVZ v TJ a SK pro rok 2005.  Oba materiály byly po diskusi schváleny a TJ/SK budou písemně informovány o výši přidělených prostředků.  Dále byl VV informován o přiděleném příspěvku  Sportu pro všechny na program Sportuj s námi 2005 ve výši 95.700,- Kč – rozpis na subjekty bude proveden na červnové schůzi VV. Byly projednány žádosti o mimořádné příspěvky z RF – pro 5 subjektů bylo uvolněno 53.000,- Kč na podporu akcí. 1 žádost (TJ Hodolany Sigma) byla odročena a uloženo projednání na místě s představiteli TJ. Schváleny byly 3 návrhy na udělení medaile ČSTV – J.Čamek a J.Černohous z Okresního svazu kuželek a J.Polák z AK Olomouc.

     

  • Usnesení 16. RVH ČSTV okresu Olomouc dne 28.4.2005:   v příloze

     

  • 34. schůze RS ČSTV Olomouc - 14. 4. 2005 v Olomouci:
    Na poslední schůzi VV RS před 16. regionální valnou hromadou okresu Olomouc informoval předseda RS ČSTV o průběhu a závěrech 17. VH ČSTV, která se konala 9. dubna 2005 v tělovýchovném středisku ČSTV v Nymburku. Dále VV projednal a schválil soubor písemných materiálů pro delegáty 16. RVH ČSTV- Kontrolu plnění usnesení 15. RVH 2004, Činnost VV RS ČSTV od 15. RVH, Volební řád doplňkové volby do DR RS ČSTV, Návrh úpravy kritérií pro rozdělování příspěvků na provoz a údržbu TVZ a ekonomické materiály - Čerpání rozpočtu VV a RS ČSTV za rok 2004 a Hospodaření okresních sportovních svazů za rok 2004. Rozpočet RS ČSTV bude zpracován po obdržení výše příspěvků od ČSTV a předán delegátům RVH při prezenci. VV RS ČSTV schválil nominaci Jar. Nováka a Jos. Odstrčilíka pro volby do Krajské rady OLKS ČSTV na období 2005 až 2009 a Smlouvu o vzájemném partnerství mezi RS ČSTV Olomouc a HC TJ Šternberk pro projekt v rámci 3. výzvy SROP. Byly schváleny 3 žádosti o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši 50.000,- Kč. VV RS byl informován o ustavující schůzi nově jmenované Komise Rady OK pro mládež a sport, ve které jsou pro období do roku 2009 za RS ČSTV Jaroslav Novák a Josef Odstrčilík.

  • 33. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 9.3.2005 výjezdní v Ostružné-Petříkově:
    V úvodu schůze byla uctěna památka předsedy DR RS ing. Miroslava Inderky, který náhle a neočekávaně zemřel dne 15.2.2005 a rozloučení s ním se konalo 22.2.2005 ve Šternberku. Členové VV uskutečnili pěší prohlídku lyžařského střediska Petříkov s návštěvou a prohlídkou objektů SKI klubu Loko Olomouc a TJ Tatran Litovel. Dále byla projednána vynucená změna programu 16.RVH ČSTV o doplňkovou volbu do DR RS ČSTV do konce volebního období 2006. VV RS byl dále informován o výsledku statistického šetření stavu členské a organizační základny v TJ/SK za rok 2004 - v regionu byl zaznamenán nárůst členů ČSTV o 739 na celkový počet 31.178. Nárůst členů je i v dorosteneckých kategoriích o 145 členů, ale žákovské kategorie zaznamenaly úbytek členů o 298. V roce 2004 ve evidováno 172 TJ/SK, z nich 15 nesplnilo svou povinnost předložit hlášení. Aktualizované adresáře a číselné statistiky členů TJ/SK budou umístěny na internetovou stránku RS ČSTV. VV RS byl dále informován o schůzích Komise sportu a TV RmOlomouce, která mj. rozdělila příspěvky z rozpočtu města 2005 - subjekty RS ČSTV získaly celkem 4.435 tis. Kč. Bylo schváleno celkem 5 žádostí o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši cca 60.000,- Kč a přijetí nového subjektu - SK SAM Olomouc do RS ČSTV Olomouc. V závěru byly schváleny nominace zástupců RS ČSTV na 4. VH OLKS ČSTV dne 18.4. 2005 a na 17. VH ČSTV dne 9.4.2005 v Nymburku.

  • Podmínky pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu Olomouckého kraje pro rok 2005
    Olomoucký kraj zveřejnil podmínky pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu Olomouckého kraje pro rok 2005. Žádosti na předepsaných tiskopisech je možno podávat na projekty do 20 tisíc korun a na tzv. významné projekty. Pravidla pro podání žádostí i tiskopisy žádostí lze najít na adrese: http://www.kr-olomoucky.cz/dalsi_index.html#granty/granty_hlavni.jsp Finanční příspěvky z rozpočtu Olomouckého kraje 2005 a nebo na naší stránce na odkazu Dokumenty.

  • 32. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 10. 2. 2005
    Na další pravidelné schůzi projednal VV RS ČSTV hospodaření VV RS za rok 2004. Hospodaření probíhalo v souladu s přijatým rozpočtem, žádná z položek nebyla překročena a hospodaření VV skončilo přebytkem cca 80 tis. Kč. K úsporám došlo především v položkách Ostatní výdaje a Výkony spojů, kde se pozitivně projevila změna připojení k internetu. Dále bylo projednáno čerpání rozpočtu RS ČSTV Olomouc za rok 2005 - v příjmové části byly na 100% naplněny příspěvky na činnost a na provoz a údržbu TVZ pro TJ/SK i na akce programu Sportuj s námi. Část plánovaných příjmů od sponzorů ( vyhlášení NEJ..) bude naplněna počátkem roku 2005. Ve výdajové části vznikla úspora nedočerpáním RF RS a již výše zmíněnou úsporou rozpočtu VV RS. Celkový přebytek hospodaření RS ČSTV ve výši cca 233,8 tis. Kč bude převeden do zdrojů rozpočtu roku 2005. Dále VV RS rozhodl o svolání 16. RVH ČSTV okresu Olomouc na 28. dubna 2005 do velkého sálu DOS v Olomouci, Palackého 21 a přijal obsahové i organizační zajištění této RVH. Aktuelně byl VV RS informován o ukončení 1. verze statistického šetření členské základny v TJ/SK a o jednání VV ČSTV v prosinci a lednu ( mj. informace o přechodu 2 TJ z okresu Bruntál do okresu Olomouc ). Byly schváleny 2 příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši 5 tis. Kč a schváleno a doporučeno udělení Medaile ČSTV pro dr. Jiřího Veselého z AK Olomouc na návrh RAS ČAS Olomouc.

  • Subjekty TJ/SK na území města Olomouce mohou celoročně žádat o příspěvek do výše 5.000,- Kč z rozpočtu města Olomouce na podporu jednotlivých pořádaných akcí. Směrnice i tiskopis žádosti jsou na internetové stránce města Olomouce : www.olomoucko.cz nebo na Odboru školství Mg města Olomouc, příp. na RS ČSTV Olomouc - Jar. Novák.

  • 31. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 13. 1. 2005
    Na první schůzi v roce 2005 schválil VV RS ČSTV Olomouc rozpočtové provizorium, které zabezpečí řádnou činnost RS ČSTV do 16. RVH ČSTV okresu Olomouc. Byly schváleny platové úpravy pracovníků sekretariátu RS o valorizaci ve výši 7% s platností od 1.1.2005 s limitem čerpání ve výši 370.000,- Kč do 05/05 a s podmíněnou výši příspěvku z vlastních zdrojů ČSTV na rok 2005. VV RS projednal dále závěrečné hodnocení slavnostního vyhlášení 39. ročníku NEJ..2004 a konstatoval, že akci je možno po všech stránkách hodnotit jako úspěšnou. I po ekonomické stránce se akci podařilo plně zajistit a bude minimálně vyrovnaná, byla mediálně prezentována v regionálních sdělovacích prostředcích. VV RS připraví pro příští 40. ročník projekt na uspořádání větší společensko-sportovní akce. Byly schváleny 2 žádosti o mimořádné příspěvky v celkové výši 25.000,- Kč, dále bylo schváleno ukončení členství HC Bombers Prostějov v RS ČSTV Olomouc pro neplnění ustanovení Stanov RS ČSTV Olomouc a přijetí nového subjektu - SK taekwondo Scorpions Olomouc

    Ze zápisů a materiálů průběžně zpracovává: Jaroslav Novák, předseda RS ČSTV Olomouc