2004



Valné hromady RS ČSTV, schůze VV RS ČSTV a další aktuální informace:


  • 30. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 9. 12. 2004
    Poslední schůze roku 2004 se konala tradičně rozšířená o účast členů DR RS ČSTV, pracovníků komisí VV RS a pracovníků sekretariátu RS ČSTV. Byla projednána zpráva o čerpání státních prostředků na údržbu TVZ za rok 2004. Možno konstatovat, že jak prostředky od ČSTV ve výši cca 2,5 mil. Kč, tak i mimořádné prostředky od Olomouckého kraje ve výši cca 1,4 mil. Kč byly beze zbytku vyčerpány v souladu s přijatým plánem roku 2004. Dále byla podána podrobná informace o poradě vedení ČSTV s představiteli regionů a o přípravě slavnostního vyhlášení nejlepších sportovců a sportovních kolektivů - 39. ročníku NEJ..2004. Uskuteční se dne 22. prosince 2004 v reprezentačních prostorách olomoucké radnice. Byly schváleny celkem 3 mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši 41,5 tis. Kč a schváleno udělení Medaile ČSTV pro p. Milana Beňa z Tatranu Litovel. Předsedovi RS bylo uloženo informovat sdružené subjekty z města Olomouce o vypsaných grantech z rozpočtu města Olomouce na podporu sportu a tělovýchovy na rok 2005 a projednání postupu při přechodu TJ Granitol Moravský Beroun z okresu Bruntál do olomouckého okresu. Byl schválen plán práce VV RS ČSTV Olomouc na 1. pololetí roku 2005, který mj. ukládá přípravu kandidátů pro volby do Krajské rady OLKS ČSTV a do komise sportu a tělovýchovy Rady Olomouckého kraje.
    V závěru schůze poděkoval předseda RS ČSTV Olomouc Jaroslav Novák všem členům výkonného výboru RS ČSTV, dozorčí rady RS ČSTV , pracovníkům odborných komisí VV a pracovníkům aparátu RS ČSTV za dobrou spolupráci v roce 2004 a popřál všem hodně zdraví, úspěchů a spokojenosti do Nového roku 2005.

  • 29. schůze VV RS - 21. 10. 2004 v Olomouci:
    Výkonný výbor RS ČSTV byl informován o zářijové a říjnové schůzi VV ČSTV, který mj. projednal informaci o hospodaření ČSTV za 1.pololetí 2004 a východiska rozpočtu ČSTV na rok 2005, aktualizaci investičního programu ČSTV na rok 2005, který bude uplatněn prostřednictvím MŠMT, vyhodnocení dotazníkové akce k postavení krajských sdružení ČSTV v systému a informaci o zahájení činnosti Vyšší odborné školy ČSTV. Pozornost byla věnována připravovanému přechodu subjektů na podvojné účetnictví od 1.1.2005 - jsou připraveny 2 verze programů - Ekonom a Hospodář, pracuje se na přípravě přechodového můstku pro přechod ze současného stavu na nové účetnictví a na zajištění finančních prostředků na podporu zvýšených nákladů s touto akcí.
    VV RS ČSTV schválil uspořádání 39. ročníku vyhlášení nejlepších sportovců a kolektivů okresu Olomouc za rok 2004 včetně organizačního a ekonomického zajištění, dále organizační zajištění aktualizace členské základny a pasportu v TJ a SK za rok 2004 a uložil úkoly k přípravě přechodu na podvojné účetnictví ve sdružených subjektech. Přijal informaci předsedy DR ing. Inderky o provedené kontrole hospodaření RS ČSTV Olomouc za období leden - září 2004. Schválil mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV pro 3 subjekty v celkové výši 22.000,- Kč a podpořil 2 žádosti o investiční prostředky, podávané sdruženými subjekty přímo na MŠMT ( TJ Tatran Litovel - Rekonstrukce sociálního zařízení a šaten kopané, TJ UNEX Uničov - 2. etapa výstavby sociálního zařízení v areálu tenisu).

  • 28. schůze VV RS - 16. 9. 2004 - výjezdní ve Slatinicích :
    Na výjezdní schůzi v tenisovém areálu SK Slatinice projednal VV RS ČSTV informace o čerpání rozpočtu RS Olomouc a prostředků na provoz a údržbu TVZ za období leden až srpen 2004. Bylo konstatováno, že hospodaření probíhá uvážlivě a dle schváleného rozpočtu, příspěvky od ČSTV jsou poskytovány přesně dle splátkového kalendáře a není signalizováno krácení. Komisi TVZ bylo uloženo dořešení havarijních akcí v Litovli (VS Litovel, HJK Pohoda Litovel) a Billard clubu Olomouc. Současně VV projednal přípravu kontrolních akcí v TJ/SK ve 4. čtvrtletí 2004, zaměřených na čerpání státních příspěvků a vedení členské evidence.Byly schváleny příspěvky pro subjekty z programu Sportuj s námi 2004 v celkové výši 71.300,- Kč, mimořádné příspěvky z RF RS pro 4 subjekty v celkové výši 32.000,- Kč a příspěvek pro OSLH Olomouc na OP v hokeji 2004 - 2005 na pronájem ledové plochy ve výši 60.000,- Kč z rozpočtu RS na rok 2005. Na základě informace TJ Tatran Litovel o odstoupení z investičního plánu ČSTV 2005 rozhodl VV RS o zařazení další akce z regionálního pořadí, kde na prvém místě je akce SK Sigma MŽ Olomouc - Dostavba sociálního a regeneračního zařízení Legionářská 12.

  • 27. schůze VV RS - 12.8. 2004 v Olomouci
    Po červencové přestávce byl VV RS aktuelně informován: - o jednání VV ČSTV Praha - regiony byly osloveny k vyjádření stanoviska na postavení krajských sdružení ČSTV - RS Olomouc považuje současné kompetence i postavení krajů za dostačující a doporučí pouze sjednocení stanovisek sportovních svazů na krajské uspořádání. Byla přijata informace o zařazení TJ Tatran Litovel do investic ČSTV 2005 s příspěvkem 2 mil.Kč a o přidělení příspěvku z programu Sportuj s námi 2004 ve výši 71.300,- Kč.
    O schůzi Komise ROK pro mládež a sport - v přípravě je zpracování koncepce sportu a tělovýchovy v Olomouckém kraji - předpokládá se, že zpracovatelem bude FTK UP Olomouc s termínem prezentace v cca květnu 2005.
    Dále byly projednány žádosti subjektů o mimořádné příspěvky - z nich bylo 7 schváleno v celkové výši 69.000,- Kč, další postoupeny komisi TVZ k řešení z jiných zdrojů a 2 byly zamítnuty. VV RS schválil udělení Čestného uznání OLKSA ČSTV pro p.Otakara Hradila, předsedu OAS ČAS Olomouc a byl informován o slavnostním udělení Cen města Olomouce 2003 za oblast sportu a tělovýchovy pro p. Antonína Hořínka, dlouholetého funkcionáře SK Sigma Olomouc a okresní tělovýchovy a dr. ing. Ladislava Nicka, zakladatele a propagátora zimního plavání. .

  • 26. výjezdní schůze VV RS ČSTV - 10. 6. 2004 v Uničově:
    V první části výjezdní schůze se v tenisovém areálu TJ UNEX Uničov uskutečnil přátelský turnaj ve čtyřhrách. Ve druhé části schůze, konané v zasedací místnosti TJ UNEX, byly projednány pravidelné body programu - kontrola a schválení zápisu z minulé schůze a kontrola plnění úkolů a usnesení. VV RS byl informován o možnosti oceňovat funkcionáře nově zavedeným Čestným uznáním Olomouckého krajského sdružení ČSTV ( Zásady i jednoduchý formulář jsou umístěny na odkaze Dokumenty ). RS ČSTV Olomouc zpracovalo formulář Evidenčního listu TJ/SK, který si mohou jednoty a kluby, sdružené v RS ČSTV Olomouc , vyžádat u předsedy Jar. Nováka. VV RS ČSTV byl informován o účasti předsedy RS na III. Sportovním setkání partnerských měst ve Šternberku , o průběhu VH SK Olomouc Sigma MŽ a o jednání Komise Rady města Olomouc pro sport a volný čas, která schválila příspěvky na subjekty ČSTV ve výši 160 tis. Kč. Na žádost Mg města Olomouce byli na akci Nadace sportující mládeže Plzeň, která se koná 11.7. na zámku Kozel, nominováni mladí úspěšní sportovci regionu - M. Kobliha, J.Duraj a N. Severová.

  • Informace a postup při nákupu SW pro subjekty ČSTV - Microsoft Select Licence
    Pod odkazem DOKUMENTY naleznete informace o nové možnosti výhodného nákupu softwaru Microsoft v rámci licenční smlouvy Microsoft Select Licence

  • 25. schůze VV RS ČSTV - 20. května 2004:
    Na pravidelné schůzi, první po 15.RVH ČSTV okresu Olomouc, projednal VV RS průběh a závěry 15.RVH. Konstatoval, že RVH proběhla za lepší účasti sdružených subjektů, materiály pro delegáty byly na dobré úrovni, což přispělo ke klidnému a pracovnímu průběhu jednání. Všechny schválené dokumenty RVH vytvořily předpoklady pro činnost v roce 2004. Dále byly projednány a schváleny rozpisy finančních příspěvků na činnost jednot a klubů pro rok 2004 dle platných kritérií. VV RS rozhodl o krácení příspěvků o 20 % pro subjekty, které se bez omluvy nezúčastnily 15.RVH. Dále byly projednány a schváleny rozpisy finančních příspěvků na provoz a údržbu TVZ v roce 2004 ze státních zdrojů a z mimořádného příspěvku, který prostřednictvím OLKS ČSTV poskytl Olomoucký kraj. Jednoty a kluby budou písemně vyrozuměny o výši poskytnutých příspěvků a podmínkách jejich čerpání. Zálohy na činnost pro rok 2004 budou odeslány na účty TJ/SK do 30.6.2004. Členové VV RS byli seznámeni se smlouvou mezi ČSTV a firmou Microsoft o možnosti výhodného nákupu SW pro subjekty ČSTV - informace bude písemně zaslána do všech TJ/SK. Předseda RS informoval o jednáních na radnici ve Šternberku, v komisi sportu,tělovýchovy a volného času Mg města Olomouce, o průběhu volební výroční schůze TJ Tatran Litovel a jednání s předsedou TJ Granitol Moravský Beroun ve věci přechodu TJ z okresu Bruntál do okresu Olomouc k 1.7.2004. VV RS dále rozhodl na základě výzvy VV ČSTV o zařazení investiční akce Rekonstrukce sociálního zařízení na fotbalovém stadionu TJ Tatran Litovel do programu ČSTV na rok 2005 s požadavkem na navýšení příspěvku na minimálně 3,1 mil. Kč. Dále bylo projednáno a doporučeno celkem 8 žádostí TJ/SK o příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši 79.000,- Kč, byl přijat nový subjekt do RS ČSTV Olomouc - Box klub Gambare Olomouc a schválen návrh na udělení Čestného uznání ČSTV pro Jaroslavu Krejčovou z TJ Mládí Olomouc.

  • 24. mimořádná schůze VV RS ČSTV Olomouc 29.4.2004:
    Na mimořádné schůzi projednal VV RS jediný bod programu - rozpočet RS ČSTV Olomouc na rok 2004. Bylo konstatováno, že příspěvek ČSTV z vlastních zdrojů činí 7.694.300,- Kč, tj. navýšení proti roku 2003 o 848 tis.Kč, příspěvek na údržbu TVZ ze státních zdrojů činí 2.582.600,- Kč, tj. navýšení o 164,9 tis. Kč. Od OLKS ČSTV je zajištěn příspěvek 1.410.000,- Kč na provoz a údržbu TVZ - navýšení o 205 tis. Kč. Celkové příjmy rozpočtu RS ČSTV Olomouc jsou plánovány ve výši 12.077.300,- Kč, rozpočet je sestaven jako vyrovnaný. VV RS ČSTV návrh rozpočtu schválil a předloží ho 15.RVH ČSTV okresu Olomouc s doporučením ke schválení.

  • 15. regionální valná hromada ČSTV okresu Olomouc 29.4.2004:
    Ve velkém sále Domu odborových služeb v Olomouci proběhla 15. RVH ČSTV okresu Olomouc. Hostem RVH byl generální sekretář ČSTV mgr. Jan Boháč. Delegáti vyslechli zprávu VV RS ČSTV o činnosti od poslední RVH, aktuelní informace o průběhu a závěrech 16. VH ČSTV a průběžnou informaci o plnění Programu RS ČSTV Olomouc do roku 2006 - přednesl předseda RS ČSTV Olomouc Jaroslav Novák. Bez doplňků a připomínek bylo schváleno hospodaření RS ČSTV za rok 2003, které skončilo přebytkem cca 55 tis. Kč. Stejně jednomyslně byl schválen vyrovnaný rozpočet na rok 2004. Delegáti rovněž schválili úpravu Pravidel pro tvorbu a čerpání rezervního fondu RS ČSTV. Pravidla a tiskopis k podání žádosti o příspěvek z RF jsou umístěny ke stažení na internetové stránce RS. RVH se zúčastnilo 113 delegátů z TJ a SK (66%) a 9 delegátů svazů (90%).

    Usnesení valné hromady si můžete stáhnout zde:  MS WORD DOC 28,5 kB    ADOBE ACROBAT PDF 96,0 kB

  • 23. schůze VV RS ČSTV Olomouc dne 15.4. 2004:
    Hlavním bodem programu pravidelné dubnové schůze VV RS byla kompletní příprava 15. RVH ČSTV okresu Olomouc. Podrobně byly prodiskutovány materiály pro delegáty VH, zejména pak kontrola plnění usnesení 14. RVH roku 2003 a návrh na úpravu zásad tvorby a čerpání RF RS ČSTV. Návrh rozpočtu bude operativně projednán po získání směrných čísel příspěvků od ČSTV. VV konstatoval, že 15. RVH je řádně připravena. Dále byli členové VV informováni o průběhu a závěrech 16. VH ČSTV, konané dne 3.4.2004 v Nymburku - informováni budou i delegáti RVH. Byly projednány žádosti subjektů o mimořádné příspěvky z RF a bylo doporučeno tyto uplatnit již v režimu dle navržených úprav čerpání RF RS ČSTV. VV byl informován o jednání komisí sportu a TV ROK a Mg města Olomouce, schválil úhradu prací za aktualizaci internetové stránky RS ČSTV Olomouc a přijetí nového subjektu - Jezdecký klub CABALLO Křelov- do RS ČSTV Olomouc.


  • 22. schůze VV RS ČSTV Olomouc dne 18.3. 2004 v Olomouci:
    Na březnové schůzi VV RS byla vedle pravidelných bodů programu projednána informace o výsledku statistického šetření členské základny v TJ - SK za rok 2003. Podklady nedodalo 8 TJ-SK a VV proto rozhodl oslovit tyto subjekty s upozorněním, že nesplnily jednu ze základních podmínek členství v RS ČSTV Olomouc, která je zakotvena ve Stanovách RS, a vystavují se tak možnému postihu krácením či odejmutím finančních příspěvků na činnost a údržbu TVZ. RS Olomouc mělo ke konci roku 2003 170 jednot a klubů, 328 oddílů odborů a 30439 členů. I v roce 2003 se projevil trend poklesu mládeže o 247 členů ( aktualizované údaje za rok 2003 jsou na www.cstv.cz/olomouc/clenska.htm ). VV RS dále přijal informaci o jednání komise Rady města Olomouc pro sport a tělovýchovu, která rozdělila příspěvky z rozpočtu města pro rok 2004 - z částky 3.850 tis. Kč získaly subjekty ČSTV na území Olomouce 3.450 tis. Kč. Komise rovněž významně pomohla řešit ekonomické problémy Billard clubu Olomouc. RS ČSTV Olomouc bylo 26.2. pořadatelem porady ČSTV Svmor. regionu, která se konala ve výškové budově Regionálního centra Olomouc pod patronací radního Olomouckého kraje ing. Sekaniny a za účasti generálního sekretáře ČSTV J.Boháče. VV RS přijal informaci z práce DR RS ČSTV a její podněty a připomínky. Bylo schváleno konečné vyúčtování akce NEJ..2003 a projednán a HK postoupen návrh na úpravu Pravidel pro tvorbu a čerpání rezervního fondu RS ČSTV Olomouc. Závěrem byli schváleni delegáti na 3.VH OLKS ČSTV a přijat nový subjektu do RS - KUKUČ AEROBIK OLOMOUC.

  • PaedDr. Lubomír Dvořák oceněn medailí ČSTV viz. též FOTOAKTUALITY
    Dne 2 února 2004 oslavil sedmdesát let významný olomoucký plavecký odborník a funkcionář PaedDr. Lubomír DVOŘÁK.
    Lásku k tělesné výchově a sportu získal od svého otce , jednoho ze zakladatelů olomoucké sokolské atletiky. V olomouckém Sokole také získal všestranné základy k další sportovní činnosti v plavání, lyžování, tenise a volejbale. Po maturitě na Slovanském gymnáziu a po studiu tělesné výchovy a češtiny na Universitě Palackého v Olomouci působil na školách zábřežského a olomouckého okresu. Jako učitel a trenér sportovních plaveckých tříd vychovat řadu pozdějších výborných plavců (Svozil, Pacák, Kladiva, Vilímec, Macháčková, Hajný a další). Od sedmdesátých let organizoval na republikové úrovni masové soutěže a má nemalou zásluhu na získání titulu Nejzdatnější okres v republice v roce 1975 pro náš okres. Od roku 1980 do roku 2001 stál jako prezident v čele oddílu plaveckých sportů SK UP Olomouc, kde současně s životním výročím slavil 55 let členství oddíle plaveckých sportů UP Olomouc a 50 let trenérské, rozhodcovské a cvičitelské práce. Od roku 1993 do roku 1997 byl předsedou Okresního sdružení ČSTV v Olomouci.
    Za svou bohatou činnost obdržel na návrh RS ČSTV Olomouc nejvyšší tělovýchovné vyznamenání - Medaili ČSTV za práci ve prospěch tělovýchovy a sportu.

  • 21. schůze VV RS ČSTV - 12. února 2004:
    VV RS ČSTV Olomouc na své únorové schůzi vedle pravidelných a stálých bodů programu projednal zprávu o hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2004. Hospodaření VV probíhalo v hlavních položkách dle schváleného rozpočtu - s výjimkou účtu "Ostatní výdaje" byly všechny další položky ve schválených limitech. Položka "Ostatní výdaje" byla překročena o cca 97 tis. Kč - z toho činí 50 tis. Kč nový počítač od VV ČSTV( pokryto zvýšeným příspěvkem od ČSTV), 12 tis. Kč nákup přenosného počítače pro zpracování pasportu TVZ, 8 tis. Kč nákup programů pro PC ( účetnictví a antivirový program), 28 tis. Kč pak nutná větší oprava fotoválce u kopírky. Pro komentář na RVH bylo uloženo zpracovat podrobné vyhodnocení a okomentování této položky. Hospodaření RS za rok 2003 : - v příjmové části rozpočtu byly naplněny, případně přeplněny, všechny plánované příjmy, výrazné zvýšení o 1,205 mil. Kč bylo v dotacích na provoz a údržbu TVZ ( od OLKS ČSTV - mimořádná dotace Olomouckého kraje). Výdajová část rozpočtu - rozpočet VV byl přečerpán o cca 85 tis. Kč - viz komentář výše ( Ostatní výdaje). Dotace na činnost přečerpány o 20 tis. Kč - bylo způsobeno vrácenými příspěvky 2002 za chybná čísla účtů TJ/SK - odesláno v roce 2003. Přečerpání vykazuje akce vyhlášení sportovců - v roce 2003 proběhla akce 2x ( v lednu za rok 2002, v prosinci za rok 2003), z toho důvodu jsou výdaje vyšší - většina příjmů za prosincovou akci bude realizována až počátkem roku 2004. Plánovaný schodek rozpočtu je cca o 55 tis. Kč nižší. VV RS doporučil připravit materiál pro delegáty RVH do přijatelné a srozumitelné formy. Dále VV RS rozhodl o svolání 15. RVH ČSTV okresu Olomouc na čtvrtek 29. dubna 2004 od 15,30 hodin do velkého sálu Domu odborových služeb v Olomouci, Palackého 21 se standardním programem - projednání a schválení hospodaření za rok 2003 a rozpočtu na rok 2004. VV RS dále schválil mimořádný příspěvek z RF ve výši 10 tis. Kč pro AK Olomouc na tradiční atletickou akci dne 8.5.2004 a obměnu služebního vozu Škoda Felicia jeho odprodejem a nákupem vozu škoda Fabia z provozních prostředků RS ČSTV.

  • 20. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 22. ledna 2004 v Olomouci :
    Vedle pravidelných bodů programu - kontroly a schválení zápisu a kontroly plnění úkolů a usnesení - projednal VV RS ČSTV Olomouc na své první schůzi roku 2004 rozpočtové provizorium na zajištění řádné činnosti do RVH 2004. Do 31.5. 2004 jsou výdaje omezeny částkou 625.000,- Kč. Současně byly sváleny úpravy platů pracovníků sekretariátu RS o valorizaci ve výši 7% s platností od 1.1.2004 a uloženo připravit návrh rozpočtu RS ČSTV Olomouc na rok 2004 k projednání na RVH ČSTV. Byla přijata informace o ukončení aktualizace pasportu TVZ a schváleno vyplacení odměn za tuto práci z příspěvku z rozpočtu ČSTV Praha. Bylo provedeno zhodnocení 38. ročník vyhlášení NEJ..2003, které se uskutečnilo 17.12. na olomoucké radnici. VV RS schválil mimořádný příspěvek pro Regionální atletický svaz ČAS Olomouc na úhradu pronájmů haly a stadionu pro regionální atletické soutěže 2004 a návrh na udělení Medaile ČSTV pro Jiřího Romsyho k životnímu výročí 70 let..

Ze zápisů a materiálů průběžně zpracovává: Jaroslav Novák, předseda RS ČSTV Olomouc