2010



Valné hromady RS ČSTV, schůze VV RS ČSTV a další aktuální informace:

 
  • 6.schůze VV RS ČSTV Olomouc – 13. 12. 2010 v Olomouci :
    Poslední schůze VV RS ČSTV v roce 2010 se uskutečnila  jako rozšířená o členy DR RS ČSTV, členy komisí VV a pracovníky sekretariátu RS ČSTV. Bylo projednáno a schváleno čerpání státního příspěvku na údržbu TVZ za rok 2010 - operativně byl přerozdělen zůstatek nečerpaných prostředků ve výši  90.600,- Kč dle návrhu komise TVZ. Dále bylo projednáno a schváleno čerpání mimořádného příspěvku na provozu a údržbu od Olomouckého kraje na rok 2010, který byl vyčerpán beze zbytku. VV RS dále projednal a schválil plán práce na rok 2011. Předseda RS ČSTV J.Odstrčilík informoval VV o aktuelní situaci ve financování sportu, která je kritická a velmi vážně je ohrožena existence regionálních sdružení. Proto je připravována krizová varianta, která předpokládá mj.přestěhování  a řešení obsazení sekretariátu RS – návrh bude předložen na lednové schůzi VV RS. Místopředseda J.Novák informoval VV o přípravách vyhlášení NEJ..2010 dne 16.12. na olomoucké radnici, o jednáních přípravného výboru 5.LODM 2011 a o vyhlášených grantových programech Města Olomouce a Olomouckého kraje na podporu sportu v roce 2011. VV RS doporučil do nově tvořené sportovní komise Rady Města Olomouce stávajícího člena Jar.Nováka. Schváleno bylo udělení Medaile ČSTV pro A.Bögiho z Dukly Olomouc k životnímu výročí  70let.

    V závěru schůze poděkoval předseda RS ČSTV Josef Odstrčilík členům VV, DR , členům odborných komisí VV RS   a pracovníkům sekretariátu RS ČSTV za spolupráci v roce 2010 a popřál jim klidné prožití Vánočních svátků 2010 a hodně zdraví , pohody a spokojenosti do Nového roku 2011.
  • 5. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 11. listopadu 2010 v Olomouci:
    Listopadová schůze VV RS ČSTV se zabývala stavem financování – plněním rozpočtu RS ČSTV za tři čtvrtletí roku 2010,výhledem dokonce roku 2010 a výhledem roku 2011. V příjmové části rozpočtu je vykazována částka 5.125 345,- Kč  což je 95 % plánu.Vlastní zdroje na činnost jsou povýšeny o přijatý doplatek za rok 2006 a splátku roku 2008, ale naopak došlo ke snížené dotace od MF ve výši 10%. Ostatní příjmové položky – údržba byla navýšena o 240.600,--Kč, Sportuj s námi, dotace od sponzorů a příspěvek od Ol. kraje jsou vykazovány v plánované výši. Ve výdajové části rozpočtu je vykazována částka  3.578.341,- Kč. Z toho rozpočet VV RS je překročen pouze v položce Ostatní výdaje, která byla podrobně okomentována. Dále jsou překročeny výdaje v položce dotace na činnost TJ-SK kde došlo k doplacení roku 2008. Nedočerpány jsou položky dotace na údržbu, ostatní výdaje,vyhlášení sportovců. Rezervní fond je čerpán téměř na 100 % a také dotace od Olomouckého kraje na provoz a údržbu TJ-SK je téměř již vyčerpána. K 30.9. 2010 vykazuje rozpočet přebytek ve výši 1.547.003,-Kč. Dále VV RS projednal aktuelní stav čerpání prostředků na údržbu TVZ - dotace na údržbu pro rok 2010 byla navýšena o mimořádný příspěvek 481.200,-Kč. Plán akcí ve výši Kč 1.265.000,- Kč je v současné době čerpán  částkou 829.479,--Kč. V této souvislosti VV RS ČSTV projednal žádosti TJ-SK na navýšení prostředků na údržbu nebo uhrazení faktur za práce. Dotace na provoz a údržbu od Olomouckého kraje ve výši 1.494.000,- Kč je vyčerpána bezezbytku. Výhled financování roku 2011 se odvíjí od záměru MF a MŠMT změnit tok financí přes sportovní svazy, což velice vážně ohrožuje existenci regionálních a okresních sdružení ČSTV a tím poskytování alespoň základních příspěvků a servisu pro sdružené TJ/SK a okresní sportovní svazy. Vedení ČSTV v této záležitosti intenzivně jedná na úrovni ministerstev, parlamentu a senátu. V závěru schůze byly schváleny návrhy na udělení TV vyznamenání – H.Kneifel (TJ Uničov)- ČU ČSTV, P.Jeřábek (AK Olomouc) –ČO ČSTV, dr. R.Zavřel a dr.L.Bank (oba SK UP Olomouc) –Medaile ČSTV a 1 návrh na mimořádný příspěvek z RF RS ČSTV ve výši  10tis.Kč.

     

    Informace pro sdružené TJ a SK -  Grantové programy na rok  2011

    Město Olomouc :
    Vypisuje program příspěvků z rozpočtu Města Olomouc na sport v roce 2011 opět ve dvou oblastech – Podpora celoroční sportovní činnosti,  - Podpora významných sportovních akcí.  
    Přihlášky do obou programů lze podávat od 1. prosince 2010  do 5.ledna  2011 – v elektronické podobě po přihlášení se prostřednictvím webu Města Olomouce –
    www.olomouc.eu/administrace  Po vyplnění nutno přihlášku vytisknout a opatřit razítkem a podpisy  a doručit na odd.vnějších vztahů a informací k rukám p.Vojtěcha Haly. Tato možnost platí pro subjekty na území Města Olomouce.

    Olomoucký kraj :
    Vypisuje 2 programy podpory sportu – 1.Podpora celoroční činnosti  2.Podpora významných akcí.  Programy budou zveřejněny na webových stránkách OK k datu 15.12.2010. Formuláře pro podání žádostí do obou programů budou na webové adrese
    www.kr-olomoucky.cz/grantyadotace/příspěvkyzrozpočtu/sport  a lze je podávat od 15.prosince 2010 do 14.ledna 2011 v elektronické formě, doplněné tiskovou verzi s razítkem a podpisy – přijímá je podatelna  KÚ Olomouckého kraje s označením dle vypsaných podmínek.  Tato možnost platí pro všechny TJ a SK okresu Olomouc.

     

  • 4. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 21. října 2010 v Olomouci :
    Na pravidelné říjnové schůzi byl VV RS ČSTV informován předsedou RS J.Odstrčilíkem o poradě vedení ČSTV s představiteli regionů, která se konala 20.10.v Praze. Byly na ní  podány informace o financování ČSTV v roce 2010,  předpoklad financování v roce 2011 a návrh nových stanov ČSTV. V první části bylo sděleno,že ekonomické situace ČSTV je velmi kritická především v oblasti financování a zajištění chodu RS a OS ČSTV. Rok 2011 je ze strany státu rozpočtován ve výši Kč 270 mil (tzv.Kalousek), avšak tyto prostředky mají jít cestou sportovních svazů, což by zapříčinilo téměř jistý konec chodu RS a OS ČSTV. Co se týče vlastních prostředků ČSTV( SAZKA) a doplacení roku 2008 ve výši 126 mil.Kč, vše závisí na jednáních s bankami (klubové financování). Pokud banky budou souhlasit s vyplacením této částky, je reálné zachování struktury ČSTV. Vedení ČSTV vedou v této záležitosti intenzivní jednání. Návrh nových stanov ČSTV přednesl a okomentoval předseda ČSTV P. Kořán. Důležitou změnou těchto stanov je změna názvu nově na „ Asociace sportu České republiky“.

    VV RS ČSTV dále schválil vyhlášení  45. ročníku NEJ..2010 – plánuje se uspořádání v  osvědčeném modelu minulých ročníků ve slavnostních prostorách olomoucké radnice opět krátce před vánočními svátky. Termín bude stanoven po projednání s novým vedením olomoucké radnice. Výzva pro subjekty k podání nominací do jednotlivých vypsaných kategorií zde.

    Dále VV RS ČSTV přijal informaci  o přípravě statistického šetření členské základny v TJ/SK za rok 2010 a aktualizaci pasportu TVZ k 31.12.2010.  Pokyny pro sdružené subjekty zde.

    V závěru schůze schválil VV RS návrh na udělení Medaile ČSTV pro p.J.Vavrouška (Granitol Mor. Beroun)k životnímu výročí 70let,  přijetí 2 nových subjektů do RS ČSTV Olomouc -  SK Judo Lutín a Vem Camará capoeira Olomouc o.s.a 2 mimořádné příspěvky z RF v celkové výši 20.000,-Kč.

     

    45 . ročník NEJ 2010…

    dopis ke stažení zde

    Návrhy podávejte se stručným ale pokud možno přesným výčtem výsledků a nejlepších umístění navrhovaných sportovců či kolektivů, u funkcionářů pak s obdobným výčtem jejich činnosti ( údaje potřebujeme pro prezentaci v médiích a pro vlastní moderování slavnostního ceremoniálu).  Zasílejte na adresu :

    RS ČSTV Olomouc, Legionářská 12, 772 00 Olomouc,  možno i mailem na adresu : olkr.cstv@quick.cz   
    vždy k rukám Jaroslava Nováka s označením NEJ .. 2010  ………… 
    pokud možno obratem, nejpozději pak do 19. listopadu 2010 !!!

     

     

     

    Statistické šetření členské základny v TJ/SK za rok 2010.

    TERMÍNY ZPRACOVÁNÍ A ODEVZDÁNÍ:

    • Aktualizace členské základny TJ/SK  se zpracovává k datu 31.12.2010
    • Údaje o TJ/SK dle aktuelního stavu k 31.12.2010
    • Veškeré aktualizované údaje je třeba dodat ( možno osobně, poštou, mailem)  na RS ČSTV Olomouc(zpracovává místopředseda RS Jar. Novák) do 28.1.2011 !!!!
    • Adresy :  RS ČSTV Olomouc, Legionářská 12, 772 OO OLOMOUC
      cstvol@iol.cz    nebo   olkr.cstv@quick.cz  

    Další informace viz dopis TJ statistika
     

     

  • 3. výjezdní schůze VV RS ČSTV – 9.září 2010 ve Věrovanech :
    Po prázdninové přestávce se další chůze  VV RS uskutečnila v areálu TJ Sokol Věrovany za účasti starosty obce p.Mir.Kubíčka. VV RS ČSTV si prohlédl místní sportovní areál a byl informován o úzké spolupráci s Obecním úřadem. Vedle pravidelných bodů programu projednal VV RS informaci o čerpání rozpočtu RS ČSTV za období 1.-8./2010. Členové VV RS byli seznámeni s příjmovou i výdajovou stránkou rozpočtu a také se stavem finančních prostředků RS. V této souvislosti předseda RS seznámil přítomné s dopisem předsedy ČSTV, kterým oznamuje krácení státního příspěvku („Kalousek“) plošně o 10% což pro náš okres znamená částku Kč 184.000,-. Dále tento dopis také uvádí, že financování tohoto typu od státu dle neoficiálních informací má skončit, což by bylo pro RS ČSTV a celý sport  likvidující. Dotace na údržbu jsou zaslány ve výši 54%. Dotace „Sportuj s námi“ jsou zaslány ve výši 50% a finanční částka od OLKS je zaslána v plné výši.  Čerpání rozpočtu VV RS i celého rozpočtu RS je v souladu se schválenými výdaji a v žádné z položek až na položku „Ostatní výdaje“nehrozí přečerpání. Byla předložena i podrobná informace o čerpání RF RS ČSTV, kde zůstává k dočerpání částka Kč 30.000,-. VV RS přijal informaci o předložení žádosti BC GAMBARE Olomouc do investičního programu ČSTV na rok 2011, dále o přípravách 5. Letní olympiády dětí 2011 v Olomouckém kraji a probíhající diskusi nad novelou Stanov ČSTV.  Byla schválena 1 žádost o mimořádný příspěvek z RF RS ve výši 10 tis. Kč a mimořádné navýšení prostředků na údržbu TVZ pro TJ MILO Olomouc o 30 tis.Kč na řešení havarijního stavu rozvodů vody v areálu TJ.

  • 2.schůze VV RS ČSTV – 1. července 2010  v Olomouci :
    Na pravidelné červencové schůzi projednal a schválil VV RS ČSTV návrh Komise údržby TVZ na rozpis příspěvků pro TJ/SK ze státního příspěvku vč. úpravy kritérií – tj. pro letošní rok vypustit podíl dle hodnoty majetku TVZ. Případné avizované navýšení státních prostředků bude řešeno dodatečně po jejich obdržení. Dále byl projednán a schválen návrh rozpisu mimořádného příspěvku na provoz a údržbu od Olomouckého kraje – dle zadaných kritérií bylo pro 33 TJ/SK rozděleno celkem 1,494 mil.Kč a stanoveny podmínky čerpání a vyúčtování. Projednán a schválen byl i rozpis finančního příspěvku z programu Sportuj s námi 2010, kdy pro 10 TJ/SK bylo rozděleno 124 tis.Kč. V závěru byl schválen mimořádný příspěvek z RF RS  ve výši 10 tis.Kč pro TJ Sokol Chomoutov na likvidaci povodňových škod.

  • 1. schůze VV RS ČSTV – 10. června 2010 v Olomouci :
    Na první schůzi po volební valné hromadě zvolil VV RS dva místopředsedy – Jaroslava Nováka za TJ/SK a mgr. Josefa Ondrouška za okresní sportovní svazy. Dále byly ustaveny odborné komise VV RS a jmenováni jejich předsedové : ing.Josef Skopal pro komisi hospodářskou, ing. Jaroslav Švébiš pro komisi údržby TVZ a Jaroslav Novák pro komisi organizačně – manažerskou. Byla přijata informace i volbě předsedy DR RS ČSTV – dr. Jan Trávníček a místopředsedy DR – Ladislav Římský. VV RS ČSTV dále aktualizoval dokumenty, potřebné pro práci orgánů RS ČSTV – Jednací řád VV RS ČSTV, Organizační řád DR RS ČSTV, Podpisový regulativ aparátu RS a Okresních sportovních svazů a Materiální zabezpečení členů volených orgánů RS ČSTV. VV RS zhodnotil přípravy a průběh 21.RVH ČSTV, schválil plán práce VV RS na 2.pololetí 2010  a byl informován o jednáních VH v TJ Tatran Litovel a SK Sigma MŽ Olomouc. V závěru byly schváleny mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV pro 2 subjekty v celkové výši 20 tis.Kč.

  • 21. regionální valná hromada ČSTV okresu Olomouc – 20.května 2010 :
    Ve velkém sále DOS v Olomouci se dne 20.května 2010 konala 21.RVH ČSTV okresu Olomouc. Projednala a uzavřela činnost a hospodaření RS ČSTV za rok 2009 a schválila rozpočet na rok 2010. Vedle těchto standardních bodů programu proběhly i volby nových orgánů  RS ČSTV Olomouc na období 2010 až 2014.
    Ke stažení zápis a usnesení 21.RVH ČSTV.

  • 43. schůze VV RS ČSTV Olomouc -  4.května 2010 v Olomouci :
    Informaci o průběhu a závěrech 22. VH ČSTV  dne 17.4.2010 v Nymburku podal předseda RS ČSTV Jaroslav Novák : V hlavní zprávě zhodnotil předseda ČSTV ing.Srb uplynulé 4leté období – zájem o sportování neklesá, nedostatkem je chátrající stav TV zařízení. Vztah ministryně lepší než s předchůdci, ale politická situace nedovoluje rozvinutí kontaktů, pozice sportu je na chvostu zájmu, ani v legislativě se příliš nepokročilo. V ekonomice trvá nepříznivá situace a pokles příspěvků od státu, ještě nepříznivější je situace u vlastních zdrojů, zejména ze SAZKY. Vedle Aréna, DPH, konkurence se nepříznivě projevuje opatrnost bank – dlouhá jednání o společném financování SAZKY nejsou dokončena. Pozitivem je státní příspěvek(Kalousek), který zajišťuje financování od počátku roku (již 70% naplněno). Zhodnocení období 20 let (ing.Srb předsedou) – zvýšení počtu členů, sdružených subjektů, udržení majetku, řada pozitivních zákonů, po likvidaci všeho v roce 1990 opět obnovení systému ST, center ve spolupráci s MŠMT … závěrečný projev ing.Srba byl oceněn potleskem delegátů  ve stoje. Hospodaření 2009 –ing. Pávek: - rozpočet roku 2009 byl splněn s úsporou, ale zdroje dalších rezerv jsou vyčerpány. Prostředky roku 2009 – došlo 5 splátek, dalších 7 bylo uhrazeno  až v měsíci březnu a dubnu 2010 – doplatky roku 2006 a části roku 2008. Ještě za rok 2008 dluží SAZKA128 mil.Kč, rok 2009 bude uzavřen na VH SAZKY 26.5.2010. Není reálné se vracet k financování roku 2009 dle kritérií, ale je třeba financovat dle skutečně došlých prostředků.

    Bilance zdrojů 2010:  - státní prostředky (204 mil.Kč) budou zasílány dle splátkového kalendáře ve 4 splátkách, dosud nebyly k dispozici státní prostředky na údržbu (přislíbeno na výšení o 40 mil.Kč, z toho ČSTV 28) ani Sportuj s námi 2010. Propočty příspěvků byly na regiony zaslány. Volby nových orgánů ČSTV : - předsedou zvolen Pavel Kořán, místopředsedové pro regiony  - Vladimír Šimíček, pro svazy – Tomáš Král (lední hokej).

    VV RS ČSTV se dále zabýval přípravou 22.volební RVH ČSTV. Byl informován o jednání s předsedy okresních svazů fotbalu a házené, které akceptovaly návrhy k optimalizaci pracovníků aparátu RS ČSTV. Podrobně byl projednán rozpočet RS na rok 2010 - je sestaven jako vyrovnaný, příjmové položky – státní  zdroje na činnost 1849,0 mil Kč(o cca 200 tis.Kč méně proti roku 2009), 1. splátka vlastní zdroje 528,5 tis.Kč – podíl v % 1,89459 – takto budou propočítány a zasílány další splátky během roku 2010. Rovněž prostředky na údržbu TVZ jsou výrazně nižší jak u státních zdrojů 1.223,9 mil.Kč (- 650tis.), tak u krajských zdrojů 1.494,0 mil.Kč (- 280 tis.), snížení je způsobeno nízkými vykázanými částkami z uzávěrek TJ/SK. Dále byly projednány a schváleny písemné materiály pro delegáty 21.RVH – kontrola plnění usnesení  20.RVH 2009 a činnost VV RS ČSTV. Příprava voleb nových orgánů RS ČSTV Olomouc 2010-2014 – předseda RS  Jar.Novák potvrdil svůj záměr dále  nekandidovat na funkci předsedy RS ČSTV a informoval VV RS o došlých návrzích pro volby nových orgánů RS ČSTV Olomouc. Zde nutno konstatovat, že nových kandidátů není mnoho a že zájemců o práci ve VV RS ČSTV  se nedostává. Z došlých návrhů bude zpracován písemný podklad pro práci volební komise na 21.RVH ČSTV.  V závěru byly schváleny 3 žádosti o příspěvky  z RF RS ČSTV v celkové výši  25.000,-Kč a schváleny návrhy na vyznamenání pro funkcionáře TJ Sokol Bouzov ke 100. výročí založení TJ – 3x medaile ČSTV, 4x ČO ČSTV a 5x ČU ČSTV.
     

     

    Investiční program 2011

    Formuláře a tiskopisy k IP 2011 ke stažení v dokumentech.

     

  • 42. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 8.dubna 2010 v Olomouci :
    Předseda RS ČSTV Jaroslav Novák podal podrobnou informaci o průběhu porady, konané dne 30.3.2010 v Praze na Strahově. Porada proběhla v klidné a pracovní atmosféře, předány byly podkladové materiály pro jednání 22. VH ČSTV v Nymburce dne 17.4. 2010. SAZKA splatila plánovaných 12 splátek – doplatky za roky 2006 a 2007. Za rok 2008 zbývá pohledávka cca 120 mil.Kč. Splátky roku 2009 bude řešit VH Sazky (25.5.). Zpoždění mají  podpisy smluv na státní prostředky 2010 od MŠMT s výjimkou činnosti. Údržba je opět nižší proti roku 2009, v jednání je příslib náměstka Kocourka o navýšení 40 mil.Kč. Ing. Srb nekandiduje na předsedu ČSTV – představili se 2 přihlášení kandidáti – Pavel Kořán  a ing. Čuřín. RF ČSTV je vyčerpán, VH bude předložen návrh na jeho aktivaci ze splátek SAZKY (vždy 20% do RF) – nutné pro zajištění  chodu ČSTV (úhrady provozních nákladů). Dále byl VV RS informován o výsledku statistického šetření v TJ/SK za rok 2009 – ve 182 TJ/SK je celkem 30.775 členů (úbytek proti r. 2008 o 528 členů), z toho mládeže 8.531 (přírůstek o 537 členů). VV RS se dále zabýval přípravou 21.RVH ČSTV – v rámci přípravy rozpočtu RS bude jednáno se svazy fotbalu a házené o možné úpravě vztahů s cílem snížení pracovníků aparátu RS o 1 až 1,5 pracovní síly. RVH bude předložen návrh převodu finančních prostředků roku 2009 do zdrojů roku 2010. VV RS byl rovněž informován o výsledku účetních uzávěrek TJ/SK a okresu za rok 2009, kde došlo k výraznému propadu nákladů na energie(- 3 mil.Kč)  a údržbu TVZ (- 8mil.Kč), což se promítne do výrazného snížení příspěvků od ČSTV, státu i kraje. Bylo schváleno 7 mimořádných  příspěvků z RF RS ČSTV v celkové výši  77.500,-Kč a návrhy na udělení TV vyznamenání – Medaile ČSTV :Vítězslav Hejtmánek(DHK Olomouc), Josef Čechák (So.Majetín)  ČO ČSTV: Ladislav Bank (SK UP Olomouc).

  • 41. schůze VV RS ČSTV Olomouc  -  2. března 2010 v Olomouci :
    Druhá výborová schůze roku 2010 projednala hospodaření  RS ČSTV Olomouc za rok 2009. Na straně příjmů : - nebyly naplněny dotace z vlastních zdrojů ČSTV ( SAZKA) – doplatky roků 2006 a  2008 ve výši 187.000,-Kč, ani příspěvek na rok 2009 ve výši 1.662.500,-Kč. Zbývající příjmové položky byly pokryty, případně překročeny .  Na straně výdajů : - rozpočet VV RS byl dodržen s úsporou cca 13.000,-Kč. Dotace na činnost TJ/SK:  - splněn  doplatek roku 2007 pro všechny TJ/SK do výše 75% plánované částky, doplatek roku 2008 poskytnut ve výši 476.000,-Kč, zbývá uhradit 503.000,-Kč po obdržení dotace z ČSTV. Na rok 2009 nebyly pro TJ/SK poskytnuty žádné prostředky – viz nedoplatky z příjmové části rozpočtu. Ze stejných důvodů nemohl být naplněn ani plánovaný odvod do provodního fondu RS ČSTV. Státní i krajské dotace na provoz a údržbu TVZ  i  program Sportuj s námi byly plně pokryty. Příjmy celkem činily 7.040.497,- Kč,  výdaje celkem činily 6.862.441,-Kč, zůstatek + 178.056,-Kč.
    VV RS ČSTV potvrzuje své již dřívější rozhodnutí doplatit TJ/SK rok 2008 v okamžiku získání chybějících dotací roku 2009 a zbývající částku odvést do provozního fondu RS ČSTV.  O jeho užití pak předloží návrhy RVH ČSTV 2010.  Dále VV RS ČSTV rozhodl o svolání 21. RVH ČSTV okresu Olomouc. Je navrženo svolání na termín 20.května 2010 od 15,00 hodin ve Velkém sále Domu odborových služeb v Olomouci, Palackého 21. V programu vedle obvyklých bodů bude i volba nových orgánů RS ČSTV Olomouc. Dále byla  projednána obsahová a organizační příprava RVH a doporučeno oslovit sdružené subjekty  - TJ,SK a okresní sportovní svazy k předložení návrhů kandidátů pro práci v orgánech RS ČSTV Olomouc na období 2010 – 2014. VV RS ČSTV projednal návrh Jednacího řádu 21.RVH a návrh Volebního řádu 21.RVH. Termín pro předložení návrhů  pro volby je stanoven  do 29. 4. 2010. VV RS ČSTV byl informován o výsledcích grantových programů OK a Města Olomouce pro rok 2010, předběžném výsledku statistického šetření členské základny v TJ/SK za rok 2009 a jednáních VV ČSTV v období prosinec 2009 až únor 2010. Schváleny byly 2 mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV ve výši 30.000,-Kč.
     

     

    21. RVH ČSTV okresu Olomouc se uskuteční ve čtvrtek dne 20.května 2010 od 15,00 hodin ve velkém zasedacím sále Domu odborových služeb v Olomouci, Palackého 21. Vedle obvyklého programu se budou konat volby nových  orgánu RS ČSTV.  Sdružené subjekty ( TJ, SK a okresní sportovní svazy ) delegují po 1 delegátovi. Pozvánky budou spolu s materiály  zaslány v předstihu na korespondenční adresy sdružených subjektů.
    Tiskopisy ke stažení v dokumentech.

 

  • 40.schůze VV RS ČSTV Olomouc – 21. ledna 2010 v Olomouci, OLKS ČSTV:
    Na první schůzi roku 2010 projednal a přijal VV RS ČSTV Olomouc návrh rozpočtového provizoria na 1.pololetí roku 2010. Návrh respektuje složitou situaci ve finančních dotacích od ČSTV, zejména z vlastních zdrojů (SAZKA).  Není navržena valorizace platů sekretariátu RS, kráceny jsou nezbytné další výdajové položky. Je respektována potřeba zajištění nutných administrativních záležitostí ( statistika členů, vyúčtování státních a krajských prostředků, účetní uzávěrky TJ/SK a okresu,  příprava volební RVH ČSTV 2010..). V bohaté a konstruktivní diskusi bylo hovořeno o potřebě zpracování auditu činností a zapojení jednotlivých pracovníků sekretariátu RS. Jako nezbytné se v současné ekonomické situaci jeví snížení počtu pracovníků aparátu. Tuto záležitost je třeba řešit v návaznosti  na volební RVH okresu Olomouc (květen 2010). Dále bylo projednáno hodnocení 44. ročníku NEJ..2009  a celkové vyúčtování akce – náklady i výdaje cca  o 20 tis. Kč nižší proti předcházejícímu  roku. Mírné překročení výdajů bylo uhrazeno z přebytku roku 2008. Byla diskutována nabídka produkční agentury na pořadatelství v roce 2010 – VV RS nabídku posoudí a rozhodne po volební VH 2010 – tj. do 30.6.2010.  VV RS dále  uložil zahájit přípravy na svolání 21. RVH ČSTV (květen  2010), která bude volební. Schválen byl 1 příspěvek z RF RS ČSTV ve výši 5 tis. Kč.
     

  • 39. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 10. prosince 2009 – APETIT Zora klub :
    Závěrečná schůze VV RS v roce 2009 se konala tradičně rozšířená o účast členů Dozorčí rady a pracovníky  sekretariátu  RS ČSTV. Byla projednána schválena zpráva Komise TVZ o čerpání státního příspěvku na údržbu TVZ v TJ/SK v roce 2009 a schváleno operativní rozdělení nevyčerpaných prostředků ve výši 95 tis. Kč pro 6 subjektů. Schváleno bylo čerpání mimořádného příspěvku na provoz a údržbu TVZ od OK, částka byla čerpána ve 100% výši  a vyúčtování předáno na OLKS ČSTV. Dále byl schválen plán práce VV RS ČSTV na 1.pololetí  2010. Úkolem VV RS bude zajistit nezbytné administrativní záležitosti – vyúčtování státních prostředků, statistiku členů, účetní uzávěrky v TJ/SK a okresu – vše za rok 2009 a připravit rozpočet RS ČSTV 2010 a  volební valnou hromadu RS ČSTV Olomouc v květnu 2010. Dále byl VV RS ČSTV informován aktuelní situaci s financováním z vlastních zdrojů ČSTV – problémy trvají u splátek a.s. SAZKA. Bylo uhrazeno 5 splátek z plánovaných 12, vesměs se jednalo o část doplatků roku 2006, doplatky za roky 2008 a 2009 zatím nebyly poskytnuty  a jsou závislé na výsledku jednání s konsorciem bank. Aktuelně VV RS přijal informace ze sportovních  komisí Města Olomouce a ROK: - komise se zabývaly přípravou grantových programů a všeobecně podpory sportu  2010.
     

Ze zápisů a materiálů průběžně zpracovává: Jaroslav Novák, předseda RS ČSTV Olomouc