2011



Valné hromady RS ČSTV, schůze VV RS ČSTV a další aktuální informace:

 

    ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ PRO ROK 2012:

    Vážení sportovní přátelé,
    dovolte nám Vás informovat, že pro členy Českého svazu tělesné výchovy je pro rok 2012 uzavřena smlouva o úrazovém pojištění v nezměněném rozsahu, jako v roce 2011 a předchozích letech. Současně je uzavřena i smlouva o pojištění odpovědnosti za činnost trenérů a cvičitelů ČSTV. Pojištění platí do 31.12.2012.

    DOWNLOADS:
    úrazové_pojištění_2012.pdf
    pojištění_odpovědnosti_2012.pdf

  • Běžecké trasy v Nové Vsi:
    V pátek 9.12.2011 zahájilo provoz středisko lyžařského běžeckého sportu na Nové Vsi u Rýmařova. Členové oddílu lyžování SKP Olomouc začali upravovat sněžným skútrem běžecké okruhy v délkách od 1 do 5 km a v návaznosti na ně dalších 10 km tras směr hotel Avalanche - Dolní Moravice a Hamříkova stáj. Stopy na okruzích jsou upraveny jak pro klasický styl tak také pro bruslení. Sněhová pokrývka je 20 cm a teplota kolem nuly přes den, ráno s přímrazkem. Ve večerních hodinách lze běhat na osvětlené trase v délce 1500 metrů po dohodě se správcem areálu.
    Ideální den byla neděle, kdy stopy byly vymrzlé a na tratích se prohánělo na 150 lyžařů. Upravené parkoviště je 400 m od lyžařského stadionku a občerstvení po sportovním výkonu je možné v útulné horské restauraci " Na vyhlídce". Očekáváme koncem týdne další sněžení a běžecké trasy budou dál trvale upravovány.
    Za lyžaře SKP Olomouc Jan Pečínka ( 731 059 298)

  • 16. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 16. listopadu 2011 v Olomouci:
    Hlavním bodem  pravidelné  listopadové schůze VV RS ČSTV bylo projednání aktuelního čerpání prostředků od Olomouckého kraje na provoz a údržbu TVZ v TJ a SK. Dotace na provoz a údržbu od Olomouckého kraje ve výši Kč 1.503.300 je téměř vyčerpána –chybí čerpat 15.000,--Kč ( Klub lyžařů Olomouc). Do plánu bylo zahrnuto 32 TJ-SK. V tomto plánu je zahrnuta nově i částka pro RS ČSTV na pokrytí nájemného za rok 2011 Tyto prostředky podléhají vyúčtování dle pravidel Olomouckého kraje, které bude předáno na OLKS ČSTV v požadovaném termínu. Dále byla projednána aktuelní informace o přípravě mimořádné 24. VH ČSTV, která bude mít na programu kromě jiného zásadní přeměnu ČSTV  a to v návaznosti na připravované nové stanovy organizace včetně změny názvu, který by měl znít Asociace sportu ČR(ASČR). Zásadní změna stanov počítá již jen z jednokomorovým uspořádáním. Základní články organizace jsou TJ-SK a národní sportovní svazy s tím,že počet delegátů za svazy i TJ-SK musí být vždy shodný. Nové stanovy také řeší postavení okresních a regionálních sdružení a také postavení krajských sdružení. Pokud budou stanovy přijaty, musí se RS ČSTV přejmenovat na Okresní sdružení ASČR Olomouc dle čl. IV. Dále na programu VH je také odvolání stávajícího VV ČSTV. Po diskusi členů VV RS ČSTV a vysvětlení dotazů členové VV RS delegovali na jednání 24.VH ČSTV předsedu Josefa Odstrčilíka. VV RS ČSTV schválil uspořádání 46: ročníku vyhlášení nejlepších sportovců a kolektivů okresu Olomouc za rok 2011, které se uskuteční v počátku roku 2012. Akce bude uspořádána v úsporné variantě za spolupráce Statutárního města Olomouce. VV RS ČSTV byl informován  ing. Ondrouškem o jednání  Okresního fotbalového svazu ve vztahu na konání VH FAČR, která bude volit svého předsedu. V závěru schůze pak projednal VV RS činnost aparátu RS  na rok 2012 a pověřil předseda RS J.Odstrčilíka  řešením pracovního úvazku ekonomky.


  •  

    GRANTY MĚSTA OLOMOUCE NA ROK 2012 PRO OBLAST SPORTU:

    Statutární město Olomouc vypsalo tradiční grantový program z rozpočtu města pro sportovní subjekty na rok 2012. Granty jsou vypsány do dvou oblastí – A) Podpora celoroční sportovní činnosti subjektů,  – B) Podpora sportovních akcí.

                 Podrobné informace jsou na webové stránce Města Olomouce na adrese :

    ·     www.olomouc.eu – žádosti a formuláře ( pravý sloupec na titulní straně v dolní části), kde najdete Formulář žádosti o podporu z rozpočtu SMOl. A Pravidla .. viz odst.17 strana 22.

    ·     Žádosti nutno podat v termínu od 1.12.2011 do 5.1.2012 a zaslat na adresu Magistrátu města Olomouce, odbor vnějších vztahů – Vojtěch Hala (tel. 585513434).

    STATISTIKA ČLENSKÉ ZÁKLADNY A PASPORTU ZA ROK 2011:

    Přes zatím nejasnou budoucnost organizace ČSTV rozhodl VV ČSTV Praha o provedení tradičních úkolů v závěru roku – aktualizaci členské základny v TJ/SK ke dni 31.12.2011 a  aktualizaci pasportu TVZ. Ke stažení dopis VV RS ČSTV Olomouc s informacemi o provedení této akce. 

    Mimořádná VH ČSTV dne 26.11.2011 v Nymburku  nastartovala proces změn ve vedení a postavení  ČSTV , jehož cílem je vrátit naší organizaci důvěryhodnost vládních a politických představitelů a nastavit nový model financování sportovního prostředí. Věřme, že se tyto kroky setkají s pozitivním ohlasem a že regionální sport nezanikne.

    Vyhlášení ankety NEJ ... 2011

    Vážení sportovní přátelé !

                   Jak je již dlouholetou tradicí, připravuje RS ČSTV Olomouc již 46. ročník vyhlášení nejlepších sportovců a sportovních kolektivů okresu Olomouc za uplynulý rok 2011.  Letošní 46. ročník NEJ 2011… se uskuteční z organizačních a ekonomických důvodů tentokráte až v průběhu měsíce  leden 2012.

                  Jménem organizátorů Vás tímto oslovuji s žádostí, abyste za své jednoty, kluby a oddíly podali návrhy pro vyhlašované kategorie :

    Více informací naleznete v přiloženém dokumentu ke stažení zde.

     

    Granty Olomouckého kraje pro rok 2012 na podporu sportu

    Olomoucký kraj vyhlásil grantový program na podporu sportu v roce 2012. Granty je možno podávat do dvou oblastí – Program I : Celoroční sportovní činnost subjektů v roce 2012   a Program II : Podpora sportovních akcí regionálních charakteru v roce 2012.

              Zásady a tiskopisy žádostí vč. doplňujících potvrzení jsou k dispozici na webu Olomouckého kraje na adrese :

    http://www.kr-olomoucky.cz/prispevky-v-oblasti-sportu-cl-684.html
    nebo
    http://www.cstv.cz/olomouc/dokumenty.htm

              Příspěvky je možno podávat v termínu od 1.11.2011 do 21.12.2011 !!!

  • 15. schůze VV RS ČSTV Olomouc -  20. října 2011 v Olomouci:
    Na říjnové pravidelné schůzi VV RS ČSTV byla hlavním bodem programu aktuelní informace o čerpání rozpočtu RS ČSTV za 3. čtvrtletí 2011 a stavu financování roku 2011.  Předseda RS ČSTV Jos. Odstrčilík uvedl a okomentoval podrobný písemný materiál, zpracovaný ekonomickým oddělením RS ČSTV.  Členové VV RS byli seznámeni s příjmovou i výdajovou stránkou rozpočtu a také se stavem finančních prostředků RS.V této souvislosti předseda RS seznámil přítomné s výhledem další činnosti RS ČSTV v oblasti zajištění fungování  aparátu a kanceláře RS. Konstatoval, že pokud nepřijdou finanční prostředky dle schváleného rozpočtu na rok 2011 v položce dotace na činnost ve výši Kč 338.819,-- , je zajištěn chod jen do konce roku.. Celkové příjmy představují částku k uvedenému datu 3.868.960,06 Kč což je 93% plánovaných příjmů a výdaje jsou ve výši Kč 2.808.609,10 Kč což představuje 67% plánovaných výdajů.Zůstatek zdrojů k 30.9. vykazuje částku 1.060.350,96 Kč. Na tomto zůstatku se nejvíce podílí nečerpání prostředků na údržbu TVZ ze státních zdrojů a také i z OLKS. Je však zřejmé ,že TJ-SK tyto prostředky do daného termínu vyúčtují.
    Dále předseda RS  informoval o poradě zástupců RS  a OS ČSTV dne 13.10. 2011 v Dubu nad Moravou za účasti předsedy ČSTV Pavla Kořána a místopředsedy ČSTV Vladimíra Šimíčka, kteří podali informace z jednání VV ČSTV v návaznosti na přípravu mimořádné 24. valné hromady ČSTV, která se uskuteční dne 26.11. 2011  ve Sportovním centru Nymburk. Zde se budou schvalovat nové stanovy i nový název organizace. Stanovy připravuje 18ti členná komise složená ze zástupců komory TJ-SK a komory národních sportovních svazů. Připravuje se však návrh nových stanov i ze strany VV ČSTV. Oba představitelé také hovořili o ekonomickém zajištění RS a OS ČSTV v návaznosti na půjčku Gladiolu. Pokud vše dopadne dobře a 24.VH schválí doplatek prostředků na činnost, měly by regiony překlenout období v prvním čtvrtletí 2012. Jinak na rok 2012 nejsou zajištěny žádné zdroje na pokryttí činnosti RS a OS či krajů. V této souvislosti také předseda  hovořil o výkazech členské základny, hospodaření a pasportu  TJ-SK za rok 2011, které se budou provádět tak jako v minulých letech. Na další schůzi VV RS ČSTV bude projednána účast zástupce RS ČSTV na 24.VH ČSTV  s doporučením jak hlasovat při projednávání jednotlivých bodů programu VH.
    V závěru schůze informoval předseda DR RS ČSTV RNDr. Jan Trávníček o provedené kontrole hospodaření RS ČSTV ke  30.9. 2011, která proběhla dne 14.10. 2011. Nebyly shledány žádné nedostatky.

  • 14. schůze VV RS ČSTV – 22.9. 2011 v Olomouci:
    Na pravidelné zářijové schůzi VV RS ČSTV vedle pravidelných bodů jednání –  schválení zápisu z předchozí schůze a kontroly plnění úkolů a usnesení projednal čerpání rozpočtu RS ČSTV za první pololetí a aktuelní informaci o stavu financování.V této souvislosti předseda RS seznámil přítomné s výhledem další činnosti RS ČSTV v oblasti zajištění fungování  aparátu a kanceláře RS. Konstatoval,že pokud nepřijdou finanční prostředky dle schváleného rozpočtu na rok 2011 v položce dotace na činnost ve výši Kč 338.819,-- je zajištěn chod jen do konce roku. Poté se musí činnost RS ČSTV utlumit nebo ukončit.Také dopis předsedy  ČSTV, který členové VV RS dostali, vyjadřuje velmi špatnou situaci jednotlivých RS nebo OS ČSTV,které v některých případech již činnost ukončily. Celkové příjmy představují částku za 1. pololetí 2.476.139 Kč a výdaje jsou ve výši Kč 1.060.567 Kč. TJ –SK čerpají prostředky na údržbu jak státní, tak i krajské dle schválených plánů. Předseda i členové VV RS ČSTV se vyjádřili k celkové situaci RS ČSTV v návaznosti na chystanou  mimořádnou VH, která se uskuteční dne 26.11. 2011. Aktuelně informoval předseda RS J.Odstrčilík o novém způsobu přidělování státních prostředků na provoz a údržbu TVZ TJ-SK v roce 2012 a o vzájemném vypořádání mezi RS ČSTV a OFS Olomouc v rámci právní subjektivity ,kterou svaz má dle nových stanov FAČR. Místopředseda RS J.Novák  informoval o proběhlé 5. OLDM, kterou pořádal Olomoucký kraj a o pracovním jednání s hejtmanem kraje a jeho náměstkem, které řešilo zajištění prostředků  v rámci rozpočtu kraje na rok 2012 pro ČSTV a CISKO. V závěru VV RS potvrdil doporučení žádostí subjektů o investice na rok 2012 pro Box klub Gambare Olomouc: - investice „ Adaptace kotelny na tělocvičnu“  a TJ Slovan Černovír  – investice „Vybudování umělé travnaté plochy.

  • 13. schůze VV RS ČSTV – 28. července 2011 v Olomouci :
    Na červencové schůzi VV RS ČSTV vedle pravidelných bodů programu – kontroly a schválení zápisu ze 12. schůze VV a kontroly plnění úkolů a usnesení projednal a schválil plán práce VV RS na 2. pololetí roku 2011. Termíny schůzí VV jsou 22.9., 20.10., 10.11. a 15.12.2011. Předběžně je v plánu mimořádná VH ČSTV dne 26.11.2011 v Nymburce – tato VH má řešit úpravu Stanov ČSTV a další existenční záležitosti organizace ČSTV. Dále byl VV RS informován o vyhlášení investičních programů na rok 2012 – informace a potřebné tiskopisy pro subjekty jsou na webových stránkách ČSTV. Místopředseda RS ČSTV J.Ondroušek informoval o dalším postupu  na Okresním fotbalovém svaze v souvislosti se získáním právní subjektivity. Jar. Novák informoval  VV RS o průběhu a výsledcích 5.LODM v Olomouckém kraji – mladí sportovci kraje získali 70 medailí a skončili velmi těsně na vynikajícím 4. místě v hodnocení krajů. I po organizační stránce proběhla akce na vysoké úrovni a bez problémů. Předseda komise TVZ ing. Švébiš pak upozornil na potřebu dopracování a aktualizace pasportů TVZ – bude provedeno v podzimních měsících. V závěru schůze pak členové VV RS diskutovali a aktuelní situaci v SAZKA a.s. a dopadech na sportovní prostředí.

  • Mimořádný zpravodaj TP:
    V mimořádném čísle TP najdete informace k novým programům MŠMT na rok 2012. Je mimořádně důležité pro TJ a SK. Nově musí samostatné subjekty (TJ,SK) žádat o příspěvky na údržbu TVZ a na program Sportuj s námi již pro rok 2012 dle pokynů v tomto mimořádném čísle TP !! Je třeba, aby funkcionáři řádně prostudovali tyto pokyny a v termínu do 30.9.2011 žádosti poslali prostřednictvím republikového sportovního svazu !!
    Mimořádný zpravodaj TP ke stažení zde.
    Tabulky pro TJ/SK ke statní podpoře najdete zde.

  • Zápis č. 12 ze schůze VV RS ČSTV Olomouc  -  9. června 2011 v Olomouci:
    Pravidelná červnová schůze VV RS zhodnotila přípravy, průběh a závěry 22. RVH ČSTV okresu Olomouc. VV RS konstatoval, že RVH byla jen těsně usnášenischopná. Byly schváleny základní dokumenty, které jsou zapotřebí k tomu, aby RS ČSTV vyvíjelo činnost v souladu se stanovami. Členové VV RS společně konstatovali, že pokud bude situace v ČSTV stejná jako doposud, příští RVH nemusí být usnášenischopná. Předseda RS  informoval členy VV o přípravě nových stanov  a názvu ČSTV, které by se měly projednávat v podzimních měsících s tím,že bude potom nutné přepracovat také stanovy RS ČSTV a do nich zapracovat nové podněty tak, aby byly RVH usnášenischopné a nemohlo dojít ke zrušení plánované RVH vzhledem k nepřítomnosti většího počtu zástupců TJ-SK. Předseda poděkoval všem členům za pomoc a organizaci této RVH. Zápis a usnesení  RVH  jsou umístěny  na webových stránkách RS ČSTV Olomouc.  VV RS dále projednal a schválil rozpis finančních příspěvků na provoz a údržbu ze státních zdrojů. Předseda komise TVZ ing. Švébiš  uvedl materiál, zpracovaný komisí TVZ, který doplnil předseda RS ČSTV. Osvětlil postup rozdělení financí dle zadaných kritérií, tj. na akce plánu údržby dle požadavků TJ/SK, na příspěvek dle hodnoty majetku nedoporučuje komise TVZ vzhledem k nízkému finančnímu objemu přidělených prostředků toto kriterium použít a také stanovila  výši rezervního fondu,který bude použit na částečné překročení fakturovaných prací a na požadavky TJ-SK, které se během roku mohou vyskytnout a budou řešit havarijní stavy TVZ. Dalším bodem programu bylo projednání a schválení

    mimořádného příspěvku od Olomouckého kraje.  Z příspěvku, který byl získán prostřednictvím OLKS ČSTV,  bylo rozděleno celkem Kč 1.434..tis. dle zadaných kritérií pro dalších 32 TJ/SK  a RS ČSTV v návaznosti na hodnoty majetku TJ/SK a na posílení plánu údržby 2011  a v případě RS ČSTV na pokrytí nájemného kanceláře.  TJ a SK budou neprodleně informovány o výši přidělených finančních prostředků a podmínkách čerpání. Dále byl projednán a schválen rozpis finančního příspěvku z programu Sportuj s námi – pro 10 TJ/SK bylo rozděleno celkem 124.400 Kč, subjekty budou opět informovány o výši příspěvku a podmínkách čerpání. V závěru byl VV RS informován o pokračujících jednáních s OFS ČSTV a o skutečnosti, že od 1.7.2011 dojde k přestěhování sekretariátu do nových prostor v rámci OLKS ČSTV.
  • Zápis č. 11. ze schůze VV RS ČSTV Olomouc – 5. května 2011 v Olomouci:
    Hlavními body květnové schůze VV RS ČSTV byla informace o průběhu a závěrech 23. VH ČSTV v Nymburku a příprava 22. RVH ČSTV okresu Olomouc.  Předseda RS ČSTV J.Odstrčilík podal podrobnou informaci o jednání VH ČSTV dne 16. dubna 2011 v Nymburce. Pozice sportu je velmi neutěšená. Změna by mohla nastat v případě přijetí nového zákona o „SPORTU“.V ekonomice trvá nepříznivá situace a pokles příspěvků od státu, ještě nepříznivější je situace u vlastních zdrojů, zejména ze SAZKY. Bylo nutné řešit zajištění chodu RS a  OS ČSTV na rok 2011. To se podařilo díky prodeji pohledávky ve výši 127 mil Kč.Státní prostředky z MF byly přiděleny pouze republikovým svazům. Doposud nebyly rozděleny prostředky na údržbu TVZ TJ-SK na rok 2011. Zpráva nebyla ze strany svazů schválena a tudíž byla v rámci usnesení jen projednána.  Rozpočet roku 2010 byl překročen o více jak 300 mil Kč, což bylo zapříčiněno účtováním. Byla provedena náprava tak, aby se situace již neopakovala.Hospodaření po diskusi bylo oběma komorami schváleno. Bilance zdrojů 2011:  - byla postoupena pohledávka za SAZKAUa.s. ve výši 127 mil Kč, která bude rozdělena mezi obě komory (50:50). .Propočty příspěvku budou zaslány na regiony.V současnosti není známa částka na údržbu a Sportuj s námi od MŠMT. Rozpočet ČSTV na rok 2011 byl schválen v obou komorách. Návrh řešení další činnosti SAZKA a.s. -velmi ostrá diskuse především ze svazů k postupu VV ČSTV. Návrh řešení v rámci usnesení nebyl přijat. Novela Stanov ČSTV a nového názvu - i zde proběhla ostrá diskusi s tím,že v komoře svazů nebyla novela přijata a nebyl přijat i nový název. V rámci usnesení bylo dohodnuto vytvoření expertní komise za účasti 9 zástupců za komoru TJ-SK a stejného počtu zástupců komory svazů. Tato komise připraví nový návrh novely Stanov.

    Příprava 22. RVH ČSTV okrsu Olomouc – uskuteční se v plánovaném termínu 19. května 2011 od 15,00 hodin v DOS v Olomouci. Příprava rozpočtu RS ČSTV 2011 -  předseda RS ČSTV Josef Odstrčilík členům VV navrhl, aby rozpočet na rok 2011 byl zpracován v hospodářské komisi ihned, jak budou známé vypočtené částky na činnost z vlastních zdrojů,  na údržbu od státu a také na údržbu od OLKS. Vše bude připraveno do termínu RVH. V rámci tohoto rozpočtu se počítá s úsporou nákladů ve výši cca 500 tis.Kč oproti roku 2010. Pracovní poměr ukončil R. Komínek. Sekretariát má tedy 2 zaměstnance. Příprava dalších materiálů pro RVH bude probíhat dle již dříve schválených termínů. Dále byl VV RS informován o jednání s OFS ČMFS ve věci dořešení další součinnosti. Byla schválena delegace na 10. VH OLKS ČSTV a  nominace dr. Neuwirtha (Ostrava) do expertní komise pro přípravu novelizace Stanov ČSTV.
  • Zápis a usnesení 22. RVH RS ČSTV – 19. května 2011 v Olomouci :
    Dne 19.5.2011 se ve velkém sále DOS Olomouc konala 22. regionální valná hromada RS ČSTV.
    - Zápis z 22. RVH ŘS ČSTV ke stažení zde - MS Word (50 kB)
    - Usnesení 22. RVH ŘS ČSTV ke stažení zde - MS Word (40 kB)

  • Investiční program 2012

    Formuláře a tiskopisy k IP 2012 ke stažení v dokumentech.

     

     

  • 23. regionální valná hromada ČSTV okrersu Olomouc se koná ve čtvrtek dne 19. května 2011 od 15,00 hodin v zasedacím sále Domu odborových služeb v Olomouc, Palackého 21. Na programu je projednání činnosti a hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2010, rozpočet RS ČSTV na rok 2011 a aktuelní informace ze 23. VH ČSTV, která se konala 16.4.2011 v Nymburku. Pozvánky a delegační lístky obdrží sdružené subjekty - TJ, SK a okresní sportovní svazy písemně poštou.

     

  • Úrazové pojištění členů ČSTV pro rok 2011

    Po schválení rozpočtu ČSTV na rok 2011 bude i nadále bez omezení pokračovat smluvní vztah ČSTV s pojišťovnou Kooperativa, pojišťovna, a.s., na úrazové pojištění členů ČSTV. Smlouva o úrazovém pojištění členů ČSTV má stále stejné číslo -  495000830-7 a v platnosti zůstává minimálně do konce roku 2011.

    Více informací naleznete na odkazu 
    http://www.cstv.cz/informaceprovas/ostatni/urazovepojisteni2011kooperativa.pdf

 

  • VÝZVA ČSTV
     

    ČSTV VYZÝVÁ K UKONČENÍ MANIPULACE S VÝSLEDKY 23. VALNÉ HROMADY ČSTV A  NÁTLAKU  SMĚREM  K TĚLOVÝCHOVNÝM JEDNOTÁM  A SPORTOVNÍM  KLUBŮM ČSTV důrazně odmítá zkreslování výkladu výsledků sobotní valné hromady  ČSTV. Valná hromada  ČSTV schválila v sobotu 16.4.2011 zprávu o hospodaření za rok 2010, bilanci zdrojů pro rok 2011, rozpočet ČSTV na rok 2011 a další usnesení, důležitá pro činnost ČSTV. Většina delegátů, reprezentující naprostou většinu  členské základny  ČSTV a reálnou základnu  českého sportu, soustředěnou do tělovýchovných jednot a sportovních klubů, odmítla pokus o odebrání kompetencí výkonnému výboru ČSTV, který podle návrhu P.Teličky měl nahradit nově vzniklý krizový výbor.
    Proti tomuto návrhu se vyslovilo celkem 94 delegátů, pro bylo 42 a 17 se hlasování zdrželo. Stejně tak většina delegátů odmítla návrh K.Bauera ke krokům, vedoucím k odvolání  či rezignaci předsedy představenstva a generálního ředitele SAZKA, a.s., A.Hušáka (proti 81 delegátů, pro 57, zdrželo se 19). Jednoznačná většina delegátů pak dala mandát výkonnému výboru  ČSTV a zástupcům  ČSTV v představenstvu SAZKA, a.s., k řešení současné situace v SAZKA, a.s., (pro 141, proti 1, zdrželo se 12). ČSTV je demokratickou organizací zastřešující český sport. Řídí se demokratickými principy. Jeho vedení respektuje svobodný názor každého z jeho  členů, zabývá se všemi podněty, které obdrží, ať se týkají jakékoliv  činnosti  ČSTV. Je však zcela jednoznačně vázáno ve své  činnosti rozhodnutími a názory demokraticky zvolené většiny. Proto jsou těžko pochopitelné výzvy k odstoupení vedení ČSTV, které zazněly již druhý den po zmíněné valné hromadě ze strany představitelů některých sportovních svazů. Tyto výzvy jsou popřením demokratických principů nejen v ČSTV, ale v jakékoliv společnosti, kdy je nemyslitelné, aby přehlasovaná menšina zpochybňovala výsledek demokratického hlasování. Návrhy na odvolání vedení ČSTV mohly být předloženy na sobotním jednání valné hromady ČSTV, kde bylo přítomno téměř 100% delegátů, členů sdružených v ČSTV.  Výkonnému výboru  ČSTV nebyla nikdy ze strany iniciativy „Český sport 2011“ doručena žádná výzva sportovních svazů, stejně jako jakýkoliv konkrétní návrh k řešení současných problémů sportu, včetně financování. ČSTV proto vyzývá zástupce a představitele iniciativy „Český sport 2011“, kteří za ni vystupují, aby upustili od konfrontačního způsobu jednání, které ve svých důsledcích poškozuje celý český sport, a zasedli ke společnému jednacímu stolu k nalezení  řešení, které bude pro sdružené členy nejlepší. Vyzývá ke konstruktivnímu jednání, které nalezne cestu nejen k novele Stanov  ČSTV, ale především k zajištění podmínek pro celé sportovní prostředí, včetně jeho základního  článku - tělovýchovných jednot a sportovních klubů - kde se odvíjí sportovní život, ze kterého následně těží sportovní svazy při zajišťování své reprezentace a image.

    Pavel Kořan, v.r.            Vladimír Šimíček, v.r.               Tomáš Král, v.r.

    předseda ČSTV             místopředseda ČSTV               místopředseda ČSTV

     

    Jan Boháč

    generální sekretář ČSTV

  • Závěry 23.valné hromady ČSTV
    V sobotu 16. dubna 2011 od 9,30 se tradičně ve Sportovním centru ČSTV v Nymburce konala 23. valná hromada ČSTV, kterou charakterizovala téměř stoprocentní účast, když v prezenci chyběl pouze delegát Horské služby ČR. V obou komorách bylo zaregistrováno celkem 157 delegátů s hlasem rozhodujícím. Po schválení procedurálních otázek, volbě orgánů a komisí valné hromady, následoval téměř devítihodinový program společného jednání. Poté proběhla necelá hodina odděleného jednání obou komor – komory svazů a komory tělovýchovných jednot a sportovních klubů. Přes názorové neshody k některým bodům proběhla valná hromada v důstojné atmosféře. Krátce před osmou hodinou večerní jednání 23. VH ČSTV skončilo.

    Valná hromada schválila klíčové materiály pro činnost ČSTV – zprávu o hospodaření za rok 2010, která úzce souvisí se zprávou o činnosti organizace, a dále bilanci zdrojů pro rok 2011 a rozpočet ČSTV na rok 2011. Těmito rozhodnutími jsou vytvořeny podmínky pro další pokračování činnosti ČSTV. Za významnou je nutné považovat shodu, ke které došlo v rámci diskuse o novele stanov, která nebyla přijata. Na návrh pracovního předsednictva delegáti valné hromady schválili k přípravě novely stanov ustavení dohodovací komise, která bude do třiceti dnů složena ze zástupců obou komor ČSTV – komory svazů a komory tělovýchovných jednot a sportovních klubů. První výsledek práce této komise má být zveřejněn do 30.11. tohoto roku. Zda bude součástí novely opět změna názvu není zatím jasné. Návrh na změnu názvu valná hromada nepřijala. Přestože jej podpořila stovka delegátů, v drtivé většině ze sboru zástupců TJ/SK, včetně velkých sportů jako fotbal, lední hokej a lyžování, v komoře svazů návrh neprošel.

    Očekávané rozhodnutí VH ČSTV k další činnosti SAZKA, a.s., bylo předmětem dlouhé diskuse. Po několika nepřijatých návrzích na usnesení se valná hromada vyslovila 141 hlasem pro návrh podaný pracovním předsednictvem. Přijaté usnesení doporučuje zástupcům majoritního akcionáře v představenstvu SAZKA, a.s., a ukládá zástupci akcionáře ČSTV na valné hromadě SAZKA, a.s., činit takové kroky, které povedou k obnovení plného provozu společnosti a zachování jejího dobrého jména. Valná hromada ukládá Výkonnému výboru ČSTV činit taková opatření, která umožní předložit v nejkratší možné době valné hromadě ČSTV návrh na optimální zhodnocení akciového podílu ČSTV v SAZKA, a.s.

    23. valná hromada ČSTV na společném jednání i v následném odděleném jednání obou komor schválila způsob rozdělení finančních prostředků pro rok 2011 mezi sdružené subjekty. Na jednání komory svazů nebyly za řádné členy ČSTV schváleny Unie šipkových organizací ČR, Česká šipková organizace a Českomoravský svaz malé kopané.

  • 10. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 14. dubna 2011 v Olomouci:
    Na plánované dubnové schůzi bylo hlavním bodem programu schůze VV RS ČSTV projednání materiálů pro 23. VH ČSTV dne 16.4.2011 v Nymburce. Předseda RS ČSTV J.Odstrčilík podrobně informoval členy VV RS o průběhu a závěrech porady vedení ČSTV s předsedy regionů v Praze a o návšrěvě předsedy ČSTV P.Kořána a GŘ SAZKA a.s. A.Hušáka na jednání KR OLKS ČSTV. Podrobně byly prodiskutovány nejnovější informace o návrzích na řešení situace v Sazce vč. názoru na eventuelní hlasování o odvolání A.Hušáka. Prodiskutováno bylo i stanovisko k možnému hlasování o odvolání vedení ČSTV a k předloženému návrhu změny Stanov ČSTV mj. navrhující změnu názvu organizace. Předseda RS ČSTV  J. Odstrčilík byl pověřen zastupováním RS ČSTV Olomouc na 23.VH ČSTV s doporučením hlasovat dle výsledkú a dohody regionálních – okresních sdružení ČSTV po páteční večerní poradě regionů. Dále byl VV RS informován J.Ondrouškem o krocích okresního fotbalového svazu  v návaznosti na zřízení vlastního účtu OFS dle nařízení ČMFS a postupném ukončení spolupráce vedení účetnictví ze strany RS ČSTV. Vzhledem k tomu,že OFS nemá právní subjektivitu o ukončení spolupráce a převedení zůstatku finančních prostředků OFS z účtu RS ČSTV musí požádat ČMFS Praha.  Jar. Novák informoval VV RS o podpisu smlouvy s Olomouckým krajem ve výši 4 mil.Kč pro OLKS ČSTV na provoz a údržbu TVZ v roce 2011, dle které lze čerpat i prostředky na provoz regionálních sdružení ČSTV. V závěru pak vzal VV RS ČSTV na vědomí informaci o ukončení činnost TJ Sokol Bystrovany ke dni 31.3.2011.

  • 9. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 17. 3. 2011 v Olomouci:
    Na řádné březnové schůzi projednal VV RS ČSTV výsledky statistického šetření členské základy v TJ / SK za rok 2010. Sdruženo je ve 182 subjektech celkem 30.419 členů ( pokles proti roku 2009 o 356 členů – z toho u mládeže o 516 členů). O výsledku bude podrobnější informace na RVH ČSTV 2011.  Předseda RS ČSTV Josef Odstrčilík dále informoval VV RS o průběhu porady předsedů regionů Svmor. oblasti za účasti předsedy ČSTV P.Kořána. Porada měla dvě témata – příprava VH ČSTV v Nymburce dne 16.4.2011 v návaznosti na připravované nové stanovy ČSTV, které řeší mj. i změnu názvu organizace.  Druhé téma byla situace v SAZCE a.s. a následné řešení, které je připravováno a bude  rovněž projednáváno na VH ČSTV. V otázce financování regionů nedošlo k pozitivnímu posunu a situace je nadále velmi kritická. Člen VV RS Jos. Ondroušek informoval VV RS o dění v OFS  v návaznosti na připravované nové stanovy ČMFS. VV RS ČSTV dále z důvodu nedostatku finančních prostředků a nenaplnění RF RS ČSTV neschválil 3 žádosti subjektů o mimořádné příspěvky.  V závěru bylo schváleno přijetí nového subjektu do RS ČSTV – 1.FC Olomouc a byly vráceny k doplnění a upřesnění 2 žádosti o přijetí do RS ČSTV Olomouc – MGC Horka nad Moravou a MGC Haná Olomouc.

  • 8.schůze VV RS ČSTV – 17.února 2011 v Olomouci:
    Na pravidelné únorové schůzi projednal VV RS ČSTV hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2010. Na straně příjmů  nebyla naplněna položka Ostatní příjmy(zejména úroky banky) ve výši Kč 32.371.. Zbývající příjmové položky byly  překročeny a to v oblasti Údržby TVZ, Sportuj s námi, dotace od sponzorů. Příspěvek na údržbu od Olomouckého kraje byl pokryt v plánované výši. Celkem příjmy představují částku Kč 6.039.683,30 .  Na straně výdajů : - rozpočet VV RS byl překročen o cca. 35.000,- Kč v důsledku navýšení položky Ostatní výdaje, která byla podrobně okomentována. . Dotace na činnost TJ/SK:  - překročení ve výši 147.000,--Kč bylo umožněno doplatkem dotace na činnost TJ/SK za rok 2008. Na rok 2009 a  2010 nebyly pro TJ/SK poskytnuty žádné prostředky z vlastních zdrojů ČSTV. Státní prostředky na údržbu byly v průběhu roku navýšeny o Kč 481.200,- Kč a byly rozděleny na TJ/SK dle rozhodnutí VV. Krajské dotace na údržbu byly vyčerpány v plánované výši. Ostatní výdajové položky byly čerpány v souladu s rozpočtem na rok 2010. Celkem výdaje za rok 2010 činí Kč 6.068.144,-Kč a hospodářský výsledek představuje. ztrátu ve výši Kč 28.460,- Kč. Po diskusi a zodpovězení dotazů VV RS hospodaření roku 2010 schválil a uložil jeho předložení RVH 2011. Dále VV RS schválil návrh na svolání 22. RVH ČSTV okresu Olomouc předběžně na termín 19.5.2011.  VV RS byl informován o výsledku 1. termínu šetření členské základny v TJ/SK – k termínu 17.2.2011 je vykazován  pokles členské základny  a to především u mládeže Během roku 2010 byly přijaty 2 nové subjekty,jeden subjekt byl zrušen a to TJ Zora Olomouc, konečný stav TJ/SK je 183.  Ještě cca 35 subjektů hlášení nedodalo, bylo urgováno s konečným termínem odeslání  2. konečné verze 11.3.2011. Předseda RS J.Odstrčilík podal aktuelní informace o současném vývoji v SAZCE,  o přípravě rozpočtu RS ČSTV na rok 2011 v návaznosti na získání finančních prostředků  od okresních svazů a  od ČSTV. 23. VH ČSTV je svolána na 16. dubna 2011do Nymburka. Žádost o přijetí nového subjektu  1.FC Olomouc byla odročena na příští schůzi VV RS ČSTV.

  • Urgence – aktualizace členů TJ/SK za rok 2010.

              Od počátku měsíce prosince 2010 probíhá tradiční aktualizace členské základny a případných změn údajů v adresářích TJ/SK a pasportu TVZ ke dni 31.12.2010  s termínem nahlášení do 31.1. 2011.


    Hlášení provedla pouze zhruba polovina TJ a SK, další se dosud neozvaly a aktualizaci údajů neprovedly.  První termín pro odeslání údajů do centrálního počítače v Praze  byl 10. února 2011, takže v prvním hlášení není cca 50% TJ/SK uvedeno !!!


    Je vypsán ještě termín pro provedení oprav hlášených chyb a případné doplnění chybějících údajů

    Vaše údaje je třeba na adresu RS ČSTV Olomouc doručit do 4. 3. 2011, aby mohly být zapracovány do okresní statistiky a odeslány do Prahy.

    • Poznámka : Elektronická urgence je zasílána na kompletní e-mailový adresář!!  Pro TJ a SK, které aktualizaci provedly v termínu, je tato výzva bezpředmětná  !! Urgentní výzva je zveřejněna  i na webové stránce www.cstv.cz/olomouc .

    • Současně Vás upozorňuji na termín 28.2.2011, kdy je třeba ekonomickému oddělení RS ČSTV předložit Rozvahu a výkaz zisků a ztrát TJ/SK k 31.12.2010 !!!         

    Pokud údaje od Vás nebudou dodány, je pro RS ČSTV Olomouc a Vaše jednoty a kluby vážně ohrožen finanční příspěvek na činnost  TJ/SK a na  údržbu TVZ pro rok 2011.

    V Olomouci dne 12. 2. 2011                                        

      

                              Jaroslav Novák,                                                          Josef  Odstrčilík,

                              místopředseda RS ČSTV Olomouc                           předseda RS ČSTV Olomouc 

     

  • Zápis č. 7 ze schůze VV RS ČSTV – 20.ledna 2011 v Olomouci :
    Na pravidelné lednové schůzi věnoval VV RS podstatnou část jednání informacím o aktuelní situaci kolem a.s. SAZKA a s tím spojených problémů s financováním sportovního prostředí. Členové VV byli informováni předsedou RS Josefem Odstrčilíkem o jednání celostátní porady regionů ČSTV s vedením v Praze na Strahově dne  11.ledna 2011. Celé financování ČSTV v roce 2011 je negativně  ovlivněno rozhodnutím MF, aby prostředky určené na sport, šly prostřednictvím vybraných sportovních svazů – ne přes střešní organizaci. Jednání předsedů RS ČSTV na této poradě  bylo zaměřeno na řešení situace a zajištění financování RS z jiných zdrojů. Z této porady vzešel tzv. Návrh zásad dělení finančních prostředků pro základní činnost kanceláří Regionálních – okresních sdružení ČSTV v roce 2011. Cílem tohoto dělení je zachování činnosti  kanceláří RS – OS jako významného a zásadního pomocníka TJ/SK. Tento návrh se netýká okruhu služeb poskytovaných okresním sportovním svazům, kterým budou tyto služby účtovány  v jiném režimu. Celkový objem pro tento účel získaných finančních prostředků se budou dělit takto : 60% objemu tvoří fixní částka a 40 % pohyblivá částka, která charakterizuje odlišnost jednotlivých RS-OS (velikost, čl. základna, počet TJ, služby a osobní náklady).Celkový objem pro rozdělení činí cca 50 mil.Kč. Na základě této skutečnosti VV RS ČSTV Olomouc projednal personální obsazení sekretariátu RS a po rozsáhlé diskusi  a po důkladné analýze pracovní náplně servisního pracovníka svazů R. Komínka v návaznosti na požadavky jednotlivých okresních svazů  a Středomoravské oblasti házené rozhodl o zrušení tohoto pracovního místa a podání výpovědi k 1.3. 2011 z důvodu nadbytečnosti dle ustanovení § 46 odst. 1 písm.c ZP. Dále vzal VV RS ČSTV  na vědomí informace podané předsedou  o současném stavu vývoje SAZKY a.s. a jejího zadlužení. K této problematice se postupně vyjádřili všichni členové VV RS, kteří konstatovali, že rozsáhlá mediální kampaň má za cíl diskreditaci ČSTV jako majoritního vlastníka SAZKY s cílem ovládnutí loterijní společnosti a dalších hodnotných majetků sportovní organizace.K celkové situaci a především k přípravě rozpočtu RS ČSTV na rok 2011 se VV RS vrátí na příští schůzi, kdy by měla být známa finanční dotace, kterou RS Olomouc na svou činnost obdrží.

     Dále VV RS pozitivně zhodnotil 45.ročník vyhlášení NEJ..2010  a schválil závěrečné vyúčtování akce, které skončilo přebytkem cca 12 tis.Kč. VV RS byl informován o probíhajícím statistickém šetření členské základny v TJ/SK, přípravách 5.LODM 2011 v Olomouckém kraji a přípravě volební VH OFS Olomouc. Schváleno bylo udělení  Medaile  ČSTV pro ing.J.Švébiše k životnímu výročí 70 let.


     

    Vážení sportovní přátelé, čtenáři Zpravodaje ČSTV,

    Vzhledem k současnému intenzivnímu zásobování veřejnosti  informacemi o SAZKA, a.s., a její situaci, jsme připravili mimořádné vydání Zpravodaje ČSTV, věnované pouze SAZKA, a.s.

    Přináší informace a výklad událostí z pohledu ČSTV. Jako vždy je dostupný také na internetových stránkách ČSTV.

    Prosíme Vás o jeho distribuci Vašimi cestami na e-mailové adresy Vašich sdružených sportovních klubů, oddílů a TJ.

    O první řádné, lednové vydání Zpravodaje ČSTV, nepřijdete. Intenzivně jej připravujeme a budeme jej publikovat v závěru měsíce.

    Zpravodaj ČSTV speciál Sazka

    V úctě, za celý kolektiv autorů

    Mgr. Jan Boháč

    generální sekretář ČSTV

     

  • 6.schůze VV RS ČSTV Olomouc – 13. 12. 2010 v Olomouci :
    Poslední schůze VV RS ČSTV v roce 2010 se uskutečnila  jako rozšířená o členy DR RS ČSTV, členy komisí VV a pracovníky sekretariátu RS ČSTV. Bylo projednáno a schváleno čerpání státního příspěvku na údržbu TVZ za rok 2010 - operativně byl přerozdělen zůstatek nečerpaných prostředků ve výši  90.600,- Kč dle návrhu komise TVZ. Dále bylo projednáno a schváleno čerpání mimořádného příspěvku na provozu a údržbu od Olomouckého kraje na rok 2010, který byl vyčerpán beze zbytku. VV RS dále projednal a schválil plán práce na rok 2011. Předseda RS ČSTV J.Odstrčilík informoval VV o aktuelní situaci ve financování sportu, která je kritická a velmi vážně je ohrožena existence regionálních sdružení. Proto je připravována krizová varianta, která předpokládá mj.přestěhování  a řešení obsazení sekretariátu RS – návrh bude předložen na lednové schůzi VV RS. Místopředseda J.Novák informoval VV o přípravách vyhlášení NEJ..2010 dne 16.12. na olomoucké radnici, o jednáních přípravného výboru 5.LODM 2011 a o vyhlášených grantových programech Města Olomouce a Olomouckého kraje na podporu sportu v roce 2011. VV RS doporučil do nově tvořené sportovní komise Rady Města Olomouce stávajícího člena Jar.Nováka. Schváleno bylo udělení Medaile ČSTV pro A.Bögiho z Dukly Olomouc k životnímu výročí  70let.

    V závěru schůze poděkoval předseda RS ČSTV Josef Odstrčilík členům VV, DR , členům odborných komisí VV RS   a pracovníkům sekretariátu RS ČSTV za spolupráci v roce 2010 a popřál jim klidné prožití Vánočních svátků 2010 a hodně zdraví , pohody a spokojenosti do Nového roku 2011.
  • 5. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 11. listopadu 2010 v Olomouci:
    Listopadová schůze VV RS ČSTV se zabývala stavem financování – plněním rozpočtu RS ČSTV za tři čtvrtletí roku 2010,výhledem dokonce roku 2010 a výhledem roku 2011. V příjmové části rozpočtu je vykazována částka 5.125 345,- Kč  což je 95 % plánu.Vlastní zdroje na činnost jsou povýšeny o přijatý doplatek za rok 2006 a splátku roku 2008, ale naopak došlo ke snížené dotace od MF ve výši 10%. Ostatní příjmové položky – údržba byla navýšena o 240.600,--Kč, Sportuj s námi, dotace od sponzorů a příspěvek od Ol. kraje jsou vykazovány v plánované výši. Ve výdajové části rozpočtu je vykazována částka  3.578.341,- Kč. Z toho rozpočet VV RS je překročen pouze v položce Ostatní výdaje, která byla podrobně okomentována. Dále jsou překročeny výdaje v položce dotace na činnost TJ-SK kde došlo k doplacení roku 2008. Nedočerpány jsou položky dotace na údržbu, ostatní výdaje,vyhlášení sportovců. Rezervní fond je čerpán téměř na 100 % a také dotace od Olomouckého kraje na provoz a údržbu TJ-SK je téměř již vyčerpána. K 30.9. 2010 vykazuje rozpočet přebytek ve výši 1.547.003,-Kč. Dále VV RS projednal aktuelní stav čerpání prostředků na údržbu TVZ - dotace na údržbu pro rok 2010 byla navýšena o mimořádný příspěvek 481.200,-Kč. Plán akcí ve výši Kč 1.265.000,- Kč je v současné době čerpán  částkou 829.479,--Kč. V této souvislosti VV RS ČSTV projednal žádosti TJ-SK na navýšení prostředků na údržbu nebo uhrazení faktur za práce. Dotace na provoz a údržbu od Olomouckého kraje ve výši 1.494.000,- Kč je vyčerpána bezezbytku. Výhled financování roku 2011 se odvíjí od záměru MF a MŠMT změnit tok financí přes sportovní svazy, což velice vážně ohrožuje existenci regionálních a okresních sdružení ČSTV a tím poskytování alespoň základních příspěvků a servisu pro sdružené TJ/SK a okresní sportovní svazy. Vedení ČSTV v této záležitosti intenzivně jedná na úrovni ministerstev, parlamentu a senátu. V závěru schůze byly schváleny návrhy na udělení TV vyznamenání – H.Kneifel (TJ Uničov)- ČU ČSTV, P.Jeřábek (AK Olomouc) –ČO ČSTV, dr. R.Zavřel a dr.L.Bank (oba SK UP Olomouc) –Medaile ČSTV a 1 návrh na mimořádný příspěvek z RF RS ČSTV ve výši  10tis.Kč.

     

    Informace pro sdružené TJ a SK -  Grantové programy na rok  2011

    Město Olomouc :
    Vypisuje program příspěvků z rozpočtu Města Olomouc na sport v roce 2011 opět ve dvou oblastech – Podpora celoroční sportovní činnosti,  - Podpora významných sportovních akcí.  
    Přihlášky do obou programů lze podávat od 1. prosince 2010  do 5.ledna  2011 – v elektronické podobě po přihlášení se prostřednictvím webu Města Olomouce –
    www.olomouc.eu/administrace  Po vyplnění nutno přihlášku vytisknout a opatřit razítkem a podpisy  a doručit na odd.vnějších vztahů a informací k rukám p.Vojtěcha Haly. Tato možnost platí pro subjekty na území Města Olomouce.

    Olomoucký kraj :
    Vypisuje 2 programy podpory sportu – 1.Podpora celoroční činnosti  2.Podpora významných akcí.  Programy budou zveřejněny na webových stránkách OK k datu 15.12.2010. Formuláře pro podání žádostí do obou programů budou na webové adrese
    www.kr-olomoucky.cz/grantyadotace/příspěvkyzrozpočtu/sport  a lze je podávat od 15.prosince 2010 do 14.ledna 2011 v elektronické formě, doplněné tiskovou verzi s razítkem a podpisy – přijímá je podatelna  KÚ Olomouckého kraje s označením dle vypsaných podmínek.  Tato možnost platí pro všechny TJ a SK okresu Olomouc.

     


 

Ze zápisů a materiálů průběžně zpracovává: Jaroslav Novák, předseda RS ČSTV Olomouc