2006



Valné hromady RS ČSTV, schůze VV RS ČSTV a další aktuální informace:

  
  • 7. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 13. 12. 2006  : 
    Poslední schůze roku 2006 byla rozšířena o účast pracovníků aparátu RS ČSTV a konala se v salonku  APETIT ZORA klubu. Byla projednána informace z komise TVZ o čerpání státního příspěvku na údržbu TVZ 2006 v TJ a SK. Bylo konstatováno, že ke dni 12.12. 2006 zbývalo čerpat pouze cca 88 tis. Kč. Na doporučení komise schválil VV RS z rezervy a zůstatku prostředků vyhovět žádostem o navýšení prostředků pro : Sokol Krčmaň + 10.000,- Kč, GKM Olomouc + 20.000,- Kč, SK Slatinice + 20.000,- Kč, SKI klub Olomouc + 26.000,- Kč, TK Šternberk + 14.000,- Kč. Dále VV RS projednal a schválil plán práce na 1. pololetí 2007 – v plánu je  7 řádných  schůzí, termín 18. RVH ČSTV byl stanoven na 17. května 2007. VV RS ČSTV byl informován o činnosti DR RS ČSTV a plánu práce na 1. pol.2007, dále o stavu příprav slavnostního vyhlášení NEJ..2006 dne 20.12. v reprezentačních  prostorách olomoucké radnice a schválil 2 návrhy na udělení ČU ČSTV pro Přemysla Jeřábka  a Medaile ČSTV pro Vítězslava Křenka ( oba od RAS ČAS Olomouc). Za řádného člena RS ČSTV byl přijat Klub Heyrovského Olomouc o.s. a nebyla přijata žádost SK Jasňáci Uničov pro nedostatky v registraci subjektu.

    Závěrem předseda RS ČSTV Jaroslav Novák poděkoval všem členům VV, DR, odborných komisí a pracovníkům sekretariátu RS ČSTV za jejich práci v roce 2006 a popřál vše nejlepší do Nového roku 2007. 
     

Upozornění pro TJ a SK :

 

  • Město Olomouc vyhlásilo již tradičně grantový program na příspěvky z rozpočtu Města Olomouc na rok 2007 pro oblast sportu a tělovýchovy. Příspěvky budou poskytovány podle platných zásad na dvě oblasti :  -  podpora celoroční sportovní činnosti ,  - podpora pořádání sportovních a tělovýchovných akcí. Bližší informace najdete na internetové adrese :  www.olomoucko.cz  na odkaze Příspěvky z rozpočtu města ( i pro rok 2007 platí stávající uveřejněný materiál vč. tiskopisu žádosti).  Zde je k dispozici kompletní materiál včetně tiskopisu žádosti. Pro usnadnění najdete na naší stránce na odkaze Dokumenty oba tyto materiály a máte možnost si je vytisknout !!!

  • Pozor !!! – Žádosti je možno podávat od 1. prosince 2006 do 5.ledna 2007 !!!!!

  • Žádosti je třeba adresovat : Magistrát města Olomouce, odb. vnitřních věcí a informací, k rukám Vojtěcha Haly, Dolní nám. 1, 77200 OLOMOUC. Možno i osobně – Dům u Zlatého jelena na náměstí – 3. patro !!!!
     

  • Olomoucký kraj  vyhlašuje rovněž 2 grantové programy pro oblast sportu – obdobně jako u města Olomouce na :  1. celoroční činnost sportovních klubů,  2. Pořadatelství významných sportovních akcí v Olomouckém kraji. Informace jsou opět na internetu Olomouckého kraje : www.kr-olomoucky.cz  na odkazech  Granty a dotace   Krajské zdroje   Pravidla pro poskytování finanční podpory v oblasti sportu. Zásady i formuláře (I,II) tiskopisu opět najdete na naší stránce v odkaze Dokumenty !!!

  • Pozor !!!  - Žádosti je možno podávat  od 1. prosince 2006 do 19. ledna 2007  !!!!!

  • Žádosti je třeba adresovat : Podatelna krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40a, 77200 OLOMOUC  a obálku označit PODPORA SPORTU.

 
  • 6. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 16. 11. 2006  : 
    Na pravidelné listopadové schůzi VV RS ČSTV Olomouc byli členové VV informováni předsedou RS ČSTV Jaroslavem Novákem  o poradě vedení ČSTV s regiony – okresy a kraji – konané dne 25. 10. 2006 v Praze na Strahově. Předseda ČSTV ing. Srb pozitivně zhodnotil změny na MŠMT – ministryně Kopicová  vyslovuje podporu ČSTV a SAZCE, obnovila činnost Rady MŠMT a osobně se první schůze zúčastnila. Změnu stylu práce přinesli i nový náměstek ing. Kaděrka a vedoucí odboru sportu p. Husák. Investice roku 2007 se připravují po dvou liniích – ČSTV i MŠMT. Státní financování roku 2006 probíhá bez problémů, u financování z vlastních zdrojů ČSTV ale problémy nastávají. Za využití všech rezerv byl doplacen rok 2005, na SAZKU plně dolehla tíže zákona o DPH  a není schopna plnit přislíbené částky. Proto VV ČSTV rozhodl o vyfinancování roku 2006 do výše 75% plánovaného příspěvku, případný doplatek v roce 2007 je zatím nejistý, chybí potřebné zdroje. V další části pak vystoupil  GŘ a.s. SAZKA dr. Hušák, který komentoval i další vážný útok na SAZKU ze Senátu PČR, který projednává nový zákon o loteriích a hazardních hrách. Na základě těchto nepříznivých informací provedl  VV RS ČSTV Olomouc rozbor  financování VV a sdružených subjektů do konce roku 2006. Rozhodl o dofinancování středních a větších TJ a SK do výše 75% ročního příspěvku 2006 a schválil finanční prognózu činnosti VV do konce roku 2006. Do TJ/SK bude celkem zasláno 4.452.200,- Kč, tj. 81,5 % plánované částky. Nevyplaceno zůstane 1.004.000,- Kč. Od ČSTV bude na příspěvku roku 2006 chybět částka 1.973.050,- Kč. Předpokládá se, že rozpočet VV RS ČSTV Olomouc skončí schodkem – cca 350.000,- Kč, který bude pokryt z provozního fondu RS ČSTV Olomouc. VV RS ČSTV byl dále informován mj. o pracovním setkání předsedy RS ČSTV Jar. Nováka a místopředsedy Mir. Hrabala s novým primátorem Města Olomouce Martinem Novotným a o otevření nového fotbalového hřiště s umělým trávníkem  v Uničově. V závěru schůze byl schválen 1 mimořádný příspěvek z RF RS ČSTV ve výši 15.000,- Kč.
     

Aktualizace evidence členské základny TJ a SK
 

  • Určeno : Tělovýchovným jednotám a sportovním klubům sdruženým v RS ČSTV Olomouc.

  • Věc :      Statistické šetření členské základny v TJ/SK za rok 2006

  • Kompletní informace si můžete stáhnout zde.

  • TERMÍNY ZPRACOVÁNÍ A ODEVZDÁNÍ :

    • Aktualizace členské základny TJ/SK  se zpracovává k datu 31.12.2006

    • Údaje o TJ/SK dle aktuelního stavu k 31.12.2006

    • Veškeré aktualizované údaje je třeba dodat ( možno osobně, poštou, mailem)  na RS ČSTV Olomouc(zpracovává předseda RS Jar. Novák) do 10.2.2007 !!!!

    • Adresy :  RS ČSTV Olomouc, Legionářská 12, 772 OO OLOMOUC  cstvol@iol.cz    nebo   olkr.cstv@quick.cz

 
  • 5. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 19. října 2006: 
    Na pravidelné říjnové schůzi se VV RS ČSTV sešel  v areálu  DHK Zora Olomouc. Úvodem se za doprovodu p.Vítězslava Hejtmánka uskutečnila prohlídka rekonstruovaných prostorů sportovní haly, plynové kotelny a klubových místností. Po pravidelných bodech schůze – kontrole a schválení zápisu a kontrole plnění usnesení byl projednán a schválen  návrh na vyhlášení 41. ročníku NEJ..2006 včetně organizačního a ekonomického zajištění. Dále byl VV informován o připravovaných investičních akcích na rok 2007, které subjekty požadují prostřednictvím IP ČSTV nebo přímo prostřednictvím MŠMT.  VV byl informován o průběhu regionální porady ČSTV za účasti předsedy ing. Srba – pozitivně jsou vnímány personální změny na MŠMT – novým náměstkem jmenován ing. Kaděrka, vedoucím odboru pak J.Husák z JM kraje. Povodňové příspěvky nebyly dosud z ČSTV odeslány, příslib v nejbližších dnech ve splátkách. Ing. Švébiš informoval o schůzi komise TVZ – zatím čerpáno 58% prostředků, z krajských pouze 40%. Komise pak projednala mimořádné žádosti S.Krčmaň a GKM Olomouc, které bude řešit v průběhu listopadu a doporučila vyhovět žádosti SK Velká Bystřice částkou 20.000,- Kč. Projednány a schváleny byly žádosti 2 subjektů o příspěvek z RF RS ČSTV ve výši 18.000,-Kč a přijetí nového subjektu Kazuma Capoeira Olomouc. V závěru pak byl VV RS seznámen s Pokynem předsedy ČSTV k aktualizaci členské základny a pasportu TVZ za rok 2006 s termínem předložení do 16. února 2007. Na vědomí byl vzat dopis FBC Olomouc a doporučeno předsedovi RS interpelovat v této záležitosti sportovní komise Rady Města Olomouc a Rady Olomouckého kraje.  
     

  • 4. schůze VV RS ČSTV Olomouc  – výjezdní 14. 9. 2006 v Uničově: 
    Zářijová schůze VV RS ČSTV se uskutečnila jako výjezdní v areálu tenisového oddílu TJ Uničov.  VV RS si za účasti předsedy TJ Uničov  p. Richarda Dostála prohlédl nové sociální a klubové zařízení tenisového areálu TJ, vybudované ze státních investičních prostředků.  Po pravidelných bodech programu – kontrole a schválení zápisu z předcházející schůze a kontrole plnění úkolů a usnesení - byl VV RS informován o čerpání rozpočtu VV a RS ČSTV Olomouc za období 1. – 8. 2006 a mohl konstatovat, že na příjmové stránce je přesně plněn splátkový kalendář ČSTV jak u vlastních zdrojů, tak u státního příspěvku. Rovněž čerpání výdajů rozpočtu jak VV, tak celého RS je v souladu se schváleným rozpočtem a nehrozí přečerpání v žádné položce. Byla přijata informace finančního ředitele ČSTV dr. Pávka o postupu dalšího financování roku 2006.  VV RS byl informován o jednání sportovní komise ROK, která projednávala mj.účast kraje na 3.LODM 2007  a podpořila ustavení Centra individuelních sportů OK. Dále pak byly schváleny 3 žádosti subjektů o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV ve výši 20.000,- Kč a žádost Okresního svazu LH  o příspěvek z rozpočtu RS ČSTV na úhradu ledové plochy pro OP v hokeji 2006/2007 ve výši 50.000,- Kč. V závěru pobytu v Uničově si VV RS prohlédl staveniště fotbalového hřiště s umělým trávníkem  3. generace, budovaného z investičních  prostředků státního rozpočtu s příspěvkem Města Uničova.
     

Výzva pro sdružené subjekty – požadavky do Investičního plánu ČSTV na rok 2007 :
 

  • Investiční komise ČSTV vyzývá subjekty ČSTV, které mají zájem požádat o investiční prostředky ze státního rozpočtu na rok 2007  jejím prostřednictvím, aby ve spolupráci s  Regionálním sdružením  ČSTV Olomouc zpracovaly a předložily své žádosti. Případným zájemcům se doporučuje kontaktovat pracovníky RS ČSTV v Olomouci   (J.Novák, J.Odstrčilík), kteří je seznámí s požadavky žádosti a předají všechny potřebné tiskopisy  pro podání požadavku na investiční prostředky.

  • Výzvu ČSTV najdete na adrese : www.cstv.cz/poslednínovinky/ 3.8. Investice../Výzva..

  • Termín pro předložení kompletních žádostí na IK ČSTV v Praze je 20.9.2006 !!! Pokud máte zájem vyplnit a podat žádosti prostřednictvím RS ČSTV Olomouc, kontaktujte výše uvedené pracovníky co nejdříve, žádost obsahuje poměrně velké množství dokumentů !!! Výhodou tohoto postupu je skutečnost, že IK ČSTV důkladně prověří všechny podané dokumenty a omezí tak možnost vyřazení žádostí na MŠMT z formálních důvodů.

  • Sdružené subjekty mohou podávat žádosti i přímo na MŠMT bez účasti ČSTV, u těchto žádostí je termín předložení na MŠMT 30.10.2006 !!! Bližší informace k tomuto postupu najdete na stránkách: www.msmt.cz/mládež a tělovýchova /dotace/ investiční

 
  • 3. schůze VV RS ČSTV Olomouc -  10. srpna 2006 v Olomouci : 
    Na své srpnové schůzi vedle pravidelných bodů jednání VV byl schválen rozpis finančních příspěvků  pro TJ a SK na akce z programu Sportuj s námi 2006 v celkové výši 93.200,- Kč, které obdrží celkem 8 sdružených subjektů. Dále byl VV RS informován o přidělení mimořádných finančních příspěvků od MŠMT  na likvidaci povodňových škod z jara roku 2006 v celkové výši 1.070.000,- Kč pro 7 povodní nejvíce postižených TJ. Čerpání prostředků je v samostatném režimu prostřednictvím odboru ČSTV. Regionální sdružení ČSTV byla oslovena Investiční radou ČSTV k předkládání žádostí o investice prostřednictvím IP ČSTV na rok 2007 – sdružené subjekty budou informovány prostřednictvím výzvy na internetové stránce  RS ČSTV Olomouc. Schváleny byly celkem 3 žádosti o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši  38.000,- Kč, žádost SK Velká Bystřice byla odložena k rozhodnutí po místním šetření. Odložena byla i žádost o přijetí nového subjektu – SK Kazuma Capoeira Olomouc -  po projednání se svazovými orgány ČUBU ( Česká unie bojových umění).
     

UPOZORNĚNÍ PRO  TJ /  SK OKRESU  OLOMOUC :

  • Pro všechny TJ/SK, které tak dosud neučinily, je na sekretariátě RS ČSTV v Olomouci k zdarma odebrání počítačový program ABRA pro podvojné účetnictví včetně licenční listiny a aktivačních kódů !!! Od 1.1.2007 musí všechny subjekty účtovat v podvojném účetnictví – tento program Vám nastartování tohoto úkolu velmi usnadní !!!
     

  • VV RS ČSTV v Olomouci se obrací na všechny své sdružené subjekty s informací, že od 1.1.2007 připravuje zavedení výhradně elektronické komunikace, tj. pouze e-mailovou poštou. Obrací se proto na jednoty a kluby s výzvou, aby ve svých subjektech našli vhodné osoby, které by mohly na svých počítačích tuto službu zabezpečit !!! Současně pak žádáme jednoty a kluby, aby postupně oznámily na RS ČSTV své e-mailové adresy!!!

 
  • 2. schůze VV RS ČSTV Olomouc -  29. června 2006 v Olomouci : 
    VV RS na své druhé schůzi se vrátil k projednání průběhu a závěrů 17. RVH ČSTV dne 18. května 2006 a konstatoval, že VH byla řádně připravena a proběhla zcela pracovně a bezkonfliktně. VV se zabýval diskusními příspěvky z VH a přijal opatření k naplnění všech bodů usnesení 17.RVH. Možno konstatovat, že 17.RVH vytvořila schválením dokumentů předpoklady pro úspěšnou činnost v roce 2006.  VV RS pak projednal a schválil dle pověření RVH kompletní rozpočet  RS ČSTV Olomouc na rok 2006, projednal a schválil  rozpis příspěvků z vlastních zdrojů ČSTV na činnost TJ/SK na rok 2006, dále  rozpis příspěvků ze státních zdrojů na provoz a údržbu TVZ v roce 2006 a konečně rozpis mimořádného příspěvku od OK na rok 2006  na provoz a údržbu TVZ . Subjekty budou písemně informovány o výši přidělených příspěvků a podmínkách jejich čerpání. Zálohy ve výši 50% roční částky budou zaslány na účty subjektů do 15.7.2006, u příspěvků do cca 20tis. Kč pak jednorázově v plné výši. VV byl informován o schůzi VV ČSTV 14.6. – o připraveném přeúvěrování SAZKA Arény, které zlepší finanční tok ročně o cca 300 mil.Kč, dále o ustavení rad a komisí VV, financování roku 2006. Díle VV projednal a schválil celkem 5 žádostí o mimořádné příspěvky z RF RS v celkové výši 30.000,- Kč  a přijal 2 nové subjekty – FBC YMCA Olomouc a SK RELAX Olomouc. V rámci budování a modernizace elektronické korespondence budou osloveny všechny TJ/SK v regionu s výzvou, aby k 1.1.2007 byly připraveny na spuštění výhradní elektronické korespondence  mezi ČSTV Praha, RS ČSTV Olomouc a jednotlivými subjekty v regionu.
     

  • 1. schůze VV RS  ČSTV Olomouc – 5. června 2006 v Olomouci : 
    Na své první schůzi po 17. RVH  ČSTV okresu Olomouc zvolil VV místopředsedy – 1. místopředsedou Jaroslava Šolce , 2. místopředsedou mgr. Miroslava Hrabala.  Dále VV ustavil odborné komise a úseky jako poradní orgány VV : hospodářskou komisi – předseda ing. Josef Skopal, komisi pro údržbu TVZ – předseda ing. Jaroslav Švébiš, komisi organizačně – manažerskou – předseda mgr. Miroslav Hrabal a úsek pro styk s orgány veřejné a státní správy – předseda Jaroslav Šolc. Předsedové projednají personální složení komisí, osloví funkcionáře, kteří kandidovali na RVH do orgánů RS a nabídnou jim práci v jednotlivých komisích.   VV přijal informaci, že na první schůzi DR RS ČSTV byl předsedou DR zvolen dr. Lubomír Dvořák, místopředsedou pak dr. Jan Trávníček. Dále byly aktualizovány dokumenty pro práci orgánů RS – Jednací řád VV, Organizační řád DR, Podpisový regulativ, Podpisový regulativ svazů a Materiální zabezpečení členů volených orgánů RS. VV RS schválil plán práce na 2. pololetí 2006 a projednal 5 žádostí o mimořádné příspěvky z RF RS – schválil 3 v celkové výši 21.000,- Kč, další 2 postoupil k projednání komisím.
     

  • Usnesení 17. valné hromady Regionálního sdružení ČSTV v Olomouci dne 18.5.2006

      
    Kompletní usnesení si můžete stáhnout zde:

    MS Word DOC   Acrobat Reader PDF
     

  • 17. valná hromada Regionálního sdružení ČSTV v Olomouci

          Za účasti generálního sekretáře ČSTV mgr. Jana Boháče se v Olomouci uskutečnila volební 17. valná hromada RS ČSTV okresu Olomouc, která vedle uzavření roku 2005 hodnotila i uplynulé čtyřleté volební období od roku 2002.

          Delegáti, zastupující 178 tělovýchovných jednot a sportovních klubů a 10 okresních sportovních svazů byli informování o průběhu a závěrech 18. VH ČSTV, která se konala koncem dubna v Nymburku. ČSTV se po období úspěšného ekonomického zajištění dostalo v roce 2005 do problémů, které vznikly krácením plánovaného příspěvku od a.s. SAZKA o cca 220 milionů korun, což pro subjekty ČSTV znamenalo pouze 75% předpokládaných příjmů. Tento výpadek způsobila změna zákona o DPH, která vstoupila v platnost od ledna roku 2005 a která sázkovým společnostem zrušila možnost výjimky odpočtu DPH. Subjekty ČSTV ( regiony i sportovní svazy ) však mají potvrzen příslib, že zbývající částka ( pro RS ČSTV Olomouc 1,877 mil.Kč) bude doplacena během roku 2006. Druhým problémem pak jsou neupokojivé vztahy mezi ČSTV a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy – zejména v oblastech provozu a údržby TVZ a investic se nedaří nalézt společnou řeč a podpora a zájem  ze strany ministerstva je naprosto nedostačující.  Naprosto nekompetentně pak působí vyjádření ministryně Petry Buzkové o možné změně v cestě finančních toků do sportovního prostředí přes sportovní svazy. Ty však jsou zřízeny pro organizování sportovních soutěží a až na nepatrné výjimky nevlastní a neprovozují  žádná sportovní a tělovýchovná zařízení. Ta jsou ve vlastnictví klubů a jednot a na nich leží veškerá tíže zajištění provozu a údržby. Valná hromada pak zvolila předsedou ČSTV ing. Vladimíra Srba, zvolila osmnáct členů VV a další orgány ČSTV.

          V další části byli delegáti RVH informováni předsedou RS ČSTV v Olomouci Jaroslavem Novákem o činnosti RS ČSTV v Olomouci – to patří mezi největší organizace v ČR – sdružuje ve 176  TJ a SK celkem 31.830 členů, z toho je 8.603 v kategoriích mládeže. Velmi pozitivně byla hodnocena úzká spolupráce s komisemi sportu a tělovýchovy Rady Města Olomouce a Rady Olomouckého kraje, které velmi výrazně podporují sportovní a tělovýchovné prostředí. Oceněna byla i aktivita funkcionářů sportovních klubů, díky které se i přes problémy se získáváním investičních prostředků podařilo modernizovat a dobudovat řadu sportovišť – fotbalové areály  Sigmy Olomouc a 1. HFK Olomouc v Holici, baseballový areál na Lazcích,  areál házené ve Velké Bystřici, tenisové zázemí v Uničově, 1. etapu výstavby šaten na fotbale v Litovli apod. Regionální sdružení ČSTV také podporuje celou řadu tradičních a jednorázových významných sportovních akcí v regionu, pokračuje pravidelně ve vyhlašování nejlepších sportovců a kolektivů, které mělo již 40. ročník. Na dobré úrovni je internetová stránka RS ČSTV Olomouc s adresou www.cstv.cz/olomouc , kde lze nalézt všechny potřebné aktuelní informace.  Ne vše ze čtyřletého Programu 2002 – 2006  se podařilo uskutečnit -  rezervy jsou v kontaktech s poslanci a senátory zvolenými v našem regionu, chybí systém pravidelných informací veřejnosti o možnostech a aktivitách v oblasti sportu, tělovýchovy a volného času, nabízí se možnost využití zpracovaného  pasportu tělovýchovných zařízení pro zpracování koncepce budování sportovní infrastruktury, rezervy jsou i ve zlepšení a zvýraznění spolupráce s FTK UP Olomouc. RVH schválila hospodaření roku 2005, které skončilo schodkem 388,5 tis.Kč a odsouhlasila i rozpočet společných výdajů VV a sportovních svazů na rok 2006 ve výši 1.756.000,- Kč a zásady výpočtu příspěvků pro jednoty a kluby na činnost a na provoz a údržbu TVZ.

          V závěru RVH pak proběhly volby na období 2006 až 2010. Předsedou byl opět zvolen Jaroslav Novák, do výkonného výboru pak mgr. Miroslav Hrabal za Regionální atletický svaz, Jaroslav Šolc z SK Slatinice, ing. Josef Skopal z SK Uničov a ing. Jaroslav Švébiš ze SKI klubu LOKO Olomouc. Do dozorčí rady byli zvoleni dr. Lubomír Dvořák z SK UP Olomouc (předseda), Ladislav Římský ze SK Olomouc Sigma MŽ a dr. Jan Trávníček z Okresního volejbalového svazu.   
     

  • 45. schůze VV RS ČSTV Olomouc - 4. 5. 2006 v Olomouci  
    Poslední výborová schůze před volební valnou hromadou se zabývala výhradně přípravou materiálů pro 17. RVH. Byla provedena konečná redakce materiálů pro delegáty RVH – činnost VV RS od minulé RVH, volební řád RVH, příprava rozpočtu RS a VV RS na rok 2006. Z důvodů posunu termínu  propočtu příspěvků pro regiony může být  RVH předložen pouze rozpočet VV RS a dále zásady pro provedení výpočtů příspěvků z vlastních zdrojů ČSTV a státních zdrojů na údržbu TVZ. Dále byla provedena uzávěrka a zpracování návrhů kandidátů pro volby orgánů RS ČSTV na období do roku 2010, které budou postoupeny volební komisi 17.RVH. VV RS konstatoval, že 17. RVH je řádně a odpovědně připravena. VV RS byl informován o reakcích na vystoupení P.Buzkové v ČT a na tiskovou kampaň po VH ČSTV – dopis předsedy ČSTV ing. Srba, reakce a.s. SAZKA, reakce místopředsedy ČSTV Vl. Šimíčka a osobní dopis předsedy OS ČSTV z Havl. Brodu, adresovaný ministryni P.Buzkové. VV RS  doplnil informace o povodních  a posílil příspěvek pro TJ MILO o 15 tis. Kč
     

  • 44. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 24. 4. 2006 v Olomouci 
    Na řádné dubnové schůzi byl VV RS ČSTV informován o průběhu a závěrech 18. VH ČSTV, která se konala 22. dubna 2006 v Nymburku. Volební VH ČSTV se vyznačovala 100% účastí v obou komorách, mimořádně dlouhým průběhem jednání (13 hodin) a bohatou a tvrdou diskusí. V hlavním projevu zhodnotil předseda ČSTV ing. Srb čtyřleté volební období  a podrobil kritice vztah MŠMT k prostředí  sportu a tělovýchovy zejména v oblastech provozu a údržby TVZ a investic. Velká část projevu byla věnována ekonomickým záležitostem a  návaznosti na a.s. SAZKA a provoz SAZKA Arény. N V diskusi, které byla silně ovlivněna předvolebním bojem, byly napadány a zpochybňovány některé kroky a nedostatečná síla zástupců ČSTV v představenstvu a.s. SAZKA k zajištění kompletního financování ČSTV, zpochybňovány byly údaje v ekonomických materiálech roku 2005 a to zejména z komory svazů. Diskusní vystoupení zástupce MŠMT p. Rázla  přineslo jiná čísla v ekonomických údajích, než jaká uvádí ve svých materiálech ČSTV a tyto disproporce se v průběhu VH nepodařilo sladit. To vedlo k odkladu termínu propočtu vlastních zdrojů ČSTV až po VH SAZKY, státní zdroje budou k dispozici do 28.4. Na VH proběhly volby nových orgánů ČSTV – předsedou byl opět zvolen ing. Srb, místopředsedy Vl.Šimíček a P.Kořán. Ve  VV je 7 nových členů ( 2 v komoře okresů a 5 v komoře svazů).  Dále VV RS projednal informaci o povodňových škodách na sportovních zařízeních v regionu a rozhodl  podpořit částkou 285.000,- Kč  celkem 9 subjektů pomoc k odstranění škod ( 95 tis. Kč z RF RS ČSTV a 190 tis. Kč z mimořádného příspěvku od Olomouckého kraje).   VV RS byl informován o podpisu smluv k poskytnutí příspěvků od OK pro vybrané sportovní subjekty – uskutečnilo se dne  20.4. za účasti hejtmana dr. Ivana Kosatka ( 5 subjektů z okresu OL získalo částku 9,5 mil.Kč).  Byla schválena 1 žádost o příspěvek z RF ve výši 15.000,- Kč a  schváleno přijetí nového subjektu – FBS YMCA Olomouc ( florbalový klub ).
     

  • 43. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 23. 3. 2006 v Olomouci

    VV RS ČSTV na pravidelné březnové schůzi projednal materiály pro 17. RVH ČSTV okresu Olomouc – program VH, jednací řád, volební řád a kontrolu plnění usnesení minulé RVH 2005. Dále byl informován o výsledcích statistického šetření členské základny v TJ/SK za rok 2005. Členská základna vzrostla o 624 členů, pozitivní je zejména růst dorostenecké základny (+136) , trvale se ale projevuje pokles v kategoriích žactva, zejména u chlapců (-291). Olomoucké sdružení ČSTV mělo  ke 31.12.2005 31802 členů ve 176 TJ/SK. Konkrétní čísla jsou zveřejněna v aktualizovaných údajích na internetové stránce v odkaze členská základna. VV RS byl dále informován o aktuelní situaci v přípravě volební VH ČSTV dne 22.4.2006 v Nymburce, dále o aktuelních ekonomických záležitostech – rozpočtu VV ČSTV, zálohovém financování roku 2006, o opětovné změně zákona o DPH, která opět osvobozuje  SAZKU od platby DPH. Byly schváleny nominace – předsedy RS Jar. Nováka na 18. VH ČSTV, členů VV RS ČSTV na 5. VH OLKS ČSTV a nominace p.Vladimíra Šimíčka (OS ČSTV Šumperk) do VV ČSTV a do funkce místopředsedy ČSTV za komoru regionů a Jana Urbana (OS ČSTV Bruntál) do VV ČSTV.   Dále bylo schváleno celkem 8 žádostí o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV v celkové výši 87.000,- Kč a přijetí nového subjektu CLUB KARATE OLOMOUC do RS ČSTV Olomouc.

     

  • 42. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 23. 2. 2006 v Olomouci

    Na pravidelné únorové schůzi projednal VV RS zprávu o hospodaření RS ČSTV Olomouc za rok 2005, kterou předložil předseda hospodářské komise RS ing. Josef Skopal. Vzhledem ke známé situaci s příspěvky z vlastních zdrojů ČSTV (SAZKA), nebyly naplněny příjmy pro dotace na činnost TJ/SK o 1.876.700,- Kč. Dle pokynu VV ČSTV Praha je tato částka zapsána jako pohledávka. Zbývající příjmové položky rozpočtu RS byly naplněny. Ve výdajové části rozpočtu bylo hospodařeno dle schváleného rozpočtu roku 2005. VV RS hospodařil s úsporou 77 tis. Kč, dotace na činnost TJ/SK dle kritérií nebyla naplněna o 1.385,- tis. Kč, rezervní fond 600 tis. Kč byl čerpán částkou 429 tis. Kč. VV RS konstatoval, že vzhledem k situaci bylo hospodaření  uvážlivé a zcela v souladu se schváleným rozpočtem a bylo uloženo zprávu  předložit ke schválení valné hromadě 2006. VV RS dále projednal a schválil návrh na svolání 17. RVH ČSTV okresu Olomouc na 18. května 2006 do velkého sálu DOS  v Olomouci a současně projednal a schválil obsahovou a organizační přípravu RVH. Vzhledem k tomu, že končí volební období stávajících orgánů RS ČSTV, uskuteční se na 17. RVH volby. Sdružené subjekty RS ČSTV Olomouc – TJ, SK a okresní sportovní svazy  - byly písemně vyzvány k předložení návrhů kandidátů pro nadcházející volby orgánů RS ČSTV s termínem předložení do 28. 4. 2006.   Dále byl VV RS informován o vypsaných grantech Olomouckého kraje na podporu sportu s termínem podání do 10.3.2006,  o nové pojistné smlouvě mezi ČSTV a pojišťovnou Kooperativa ( č. smlouvy 495000830-7 ) s účinností od 1.1.2006 na dobu neurčitou a o přípravě volební VH ČSTV, která se uskuteční 22.4. 2006 v Nymburce. VV RS dále schválil 4 žádosti o mimořádné příspěvky z RF RS ČSTV ve výši  57.000,- Kč a 2 žádosti nových subjektů o přijetí do RS ČSTV Olomouc – Tenisový klub Litovel a Junior Golf Team.

 

Nová pojistná smlouva ČSTV s pojišťovnou KOOPERATIVA:


S účinností od 1.1.2006 zavřel Český svaz tělesné výchovy novou pojistnou smlouvu s pojišťovnou KOOPERATIVA. Pojistná smlouva má nové číslo : 495000830-7 a je uzavřena na dobu neurčitou. Kompletní změní této smlouvy včetně pokynů k likvidaci pojistných událostí a tiskopis „Hlášení úrazu“ najdete na hlavní webové stránce ČSTV na adrese : www.cstv.cz - na odkaze: - zdroje informací pro vás - informace pro sdružené subjekty. Tamtéž pak najdete i odkaz na výše zmíněný tiskopis „Hlášení úrazu“.

Úplné znění pojistky včetně potřebných pokynů jsou také dispozici na sekretariátě RS ČSTV Olomouc u hlavního ekonoma RS Josefa Odstrčilíka.

 
  • 41. schůze VV RS ČSTV Olomouc – 15. ledna 2006 v Olomouci : 

    Na své první schůzi v roce 2006 projednal VV RS ČSTV informaci o průběhu 40. ročníku slavnostního vyhlášení nejlepších sportovců a kolektivů okresu Olomouc 2005, které se uskutečnilo v reprezentačních prostorách olomoucké radnice 19. prosince 2005.  Možno konstatovat, že průběh akce byl úspěšný, účast představitelů města, sportovců , sponzorů a dalších hostů na vysoké úrovni. Akce byla prezentována i v regionálních médiích – tisku, rozhlase  a televizi. Podařilo se ji úspěšně zajistit i po ekonomické stránce – bylo předloženo závěrečné vyúčtování s přebytkem cca 10 tis. Kč. Dále VV RS ČSTV projednal a přijal rozpočtové provizorium na 1. pololetí 2006, jehož návrh vychází ze skutečností rozpočtu 2005 s přihlédnutí ke známým skutečnostem roku 2006 ( inflace, volební RVH, mzdový nárůst  ve výši do 5%). Předložený návrh zajistí nezbytnou činnost sekretariátu v rámci působnosti pro TJ/SK a svazy. Provizorium bude kryto ze zálohových dotací ČSTV, případně z provozních prostředků RS ČSTV Olomouc. Dále byly přijaty aktuelní informace o financování vlastních zdrojů ČSTV roku 2005 – RS bylo vydotováno do výše 75% plánované výše příspěvku, doplatek do 100% se předpokládá do konce 1. pololetí 2006. Pozitivní informací je novela zákona o DPH, která vrací Sazku do režimu 5% s platností od 1.4.2006, což upravuje předpoklady rozpočtu roku 2006 až do výše min. 95% roku 2005.  17. volební VH ČSTV byla svolána na 22. dubna 2006 do Nymburka.  Dále VV RS ČSTV přijal informace o nově uzavřené pojistné smlouvě ČSTV se společností Kooperativa – subjekty budou informovány samostatným upozorněním na webové stránce RS ČSTV. Byl schválen příspěvek z rozpočtu RS ČSTV pro RAS ČAS Olomouc ve výši 20.000,- Kč na pronájmy sportovišť pro okresní atletické přebory 2006.

     

 

U P O Z O R N Ě N Í

 

Od vzniku zákonné povinnosti v r.2000, vás každoročně opakovaně informujeme o nutnosti provést odpovídající opatření. Připomínáme přesto znovu, že v souladu s právní úpravou v oblasti evidence obyvatel je ze strany TJ/SK nutné zajistit souhlas členů s využíváním jejich rodných čísel, a to nejpozději  do 31.12.2005.

Za postačující se dle stanoviska Úřadu na ochranu osobních údajů považuje udělení souhlasu spolu s podpisem na prezenční listině účastníků jednání výroční členské schůze oddílu, valné hromady klubu a podobně, tedy na takové akci, kde je z organizačního hlediska splnění povinnosti nejsnazší. U nových členů je vhodné tuto záležitost řešit již v rámci přihlášky do TJ/SK.

 

Vzorová prezenční listina pro splnění této povinnosti formou prezenčních listin a vzorový text, který musí být uveden na vaší přihlášce člena do TJ/SK, jsou ke stažení v DOKUMENTECH.

   

UPOZORNĚNÍ  PRO TJ  / SK olomouckého regionu:

Všechny sdružené TJ/SK mají na sekretariátě RS ČSTV Olomouc k vyzvednutí nový účetní program pro podvojné účetnictví ABRA !!!  Program obsahuje vyhlášku k podvojnému účetnictví a manuál k používání předmětného PC programu na instalační CD-ROM. Současně s tímto kompletem obdrží každá TJ/SK licenční smlouvu, která potvrzuje legálnost toto programu na umožňuje jeho instalaci pomocí instalačních kódů.  Program je pro subjekty k dispozici ZDARMA pouze proti podpisu oprávněné osoby.


Ze zápisů a materiálů průběžně zpracovává: Jaroslav Novák, předseda RS ČSTV Olomouc